Nu har jeg efterhånden slækket på fredagskagen i et par uger, men i sidste uge tog jeg mig atter sammen og bagte kager, så det sprøjtede. Det tager altid lidt tid at bakse med opskrifter, rette til, forsøge igen og ikke mindst at få taget billeder og renskrive noter. Det kommer i hvert fald stadig bag på mig, hvor længe jeg kan nørde med den slags.
Opskrift på dagmartærte
Dagmartærte bund
25 gram gær
1 dl lunken mælk
50 gram blødt smør
1 spsk rørsukker
1 tsk kardemomme
1/4 tsk salt
2 æg
Cirka 6 dl hvedemel
1/2 æg til pensling
Vaniljecreme
4 dl sødmælk
1 dl rørsukker
1 æggeblomme
1 vaniljestang
2 spsk maizena majsstivelse
Remonce
100 gram blødt smør
2 dl rørsukker (evt. farin)
2 spsk kanel
Pynt:
Glasur – laves af flormelis og vand. Ved brun glasur tilsættes en smule ægte kakao.
Step 1: lav dejen
Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gæren. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem.
Lad hæve en god time. Imens kan du bikse vaniljecreme og remoncen sammen.
Step 2: lav vaniljecreme
Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Til sidst piskes æggeblommen i.
Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug
Step 3: lav remonce
De tre ingredienser rører godt sammen.
Step 4: saml Dagmartærten
Tag 1/3 af dejen fra til bund. Find en springform med en diameter på 26cm og rul en cirkel stor nok til, at den kan presses 1-2 cm op ad bunden.
Smør lidt vaniljecreme på bunden og fordel små klatter af remonce. Resten gemmes til sneglene.
Resten af dejen rulles ud på et meldrysset bord. En firkant på cirka 30 x 40 cm. Kom først remonce på dejen og ovenpå vaniljecreme. Rul sammen på den lange led og skær snegle på cirka 3-4 cm bredte. Det giver cirka 10-12 snegle. Kom sneglene i springformen og tryk dem flade. Fordel med en smule plads imellem. De skal nok hæve op og mødes.
Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Pensl med æg.
Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25-30 minutter.
~~ Kähler fad & tekande ~~
Find opskrift på // Toffifee cheesecake // Oreo/hindbær cheesecake // Brownie med karamel // Flødebolle brownie // Black magic chokoladekage // Snickerskage //
Waoo, den ser virkelig god ud. 🙂
Forfatter
Tak😀
i stedet for sødmælk i vaniljecremen kan man så bruge letmælk?
Forfatter
Ja det kan du godt☺️
Kan den bages dagen inden, den skal bruges?
Forfatter
Ja da 🙂
Tak for svar🤗
Tror du denne kage kan fryses ned og stadig være lige så god?
Kan den fryses?
Hej
Forfatter
Jep 🙂