Vennebjerg Mølle Grovboller

Vennebjerg Mølle grovboller

Inden vi rejste til Vilnius var vi et par gange i Lønstrup, som jeg by the way har tabt mit hjerte fuldstændig til. Der er smukt, hyggeligt og charmerende. Skulle i være på de kanter kan jeg kun anbefale også at slå et smut forbi Keramikcafeen. Den er indbegrebet af charme og hygge. Jeg elsker den og maden er god. Husk dog at forudbestille, hvis i f.eks. vil prøve deres brunch.

Ved siden af Keramik cafeen ligger Vennebjerg Mølle, som vi altså også har besøgt. Om onsdagen kan man få en fin lille rundtur. Vi købte også mel, som de selv maler. Opskriften fik vi i øvrigt med, da vi købte melen og bollerne blev så gode, at jeg tænker, at jeg ville dele opskriften. Den ligger også frit tilgængelig på deres Facebookside. Blot til info.

Jeg har tilføjet dl mål, for det bruger jeg altid, når jeg bager 🙂

Opskrift på Vennebjerg Mølle Grovboller

16 stk

50 gram gær

2 1/2 dl vand

50 gram sukker (1/2 dl)

2 1/2 dl creme fraiche eller skyr

1 æg

400 gram hvedemel (8dl)

275 gram (Vennebjerg Mølle) fuldkornshvedemel (4 1/2 dl)

1 æg til pensling

Sesamfrø til drys

 

Opløs gæren i det lunkne vand, kom herefter alle ingredienserne i og ælt dejen grundigt igennem.

Stil dejen til hævning et lunt sted til den er dobbelt så stor. Det tager cirka en time.

Del dejen i 18 portioner og form til boller, som sættes på en bageplade med bagepapir.

Bollerne pensles med pisket æg og drysses med sesamfrø. Lad efterhæve i cirka 30 minutter.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Vennebjerg Mølle grovboller

Bag bollerne ved 220 grader (alm ovn) i cirka 10 minutter.

Vennebjerg Mølle grovboller

Find også opskrift på // Spinatboller // Rødbedeboller // Grove spinatboller med hytteost // Broccoli boller // Pizzamuffins // Spinatsliders // Gulerodsboller // Cheese dippers //Æggemuffins med spinat//

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Caja Trier
    1. september 2019 / 7:34 pm

    Lyder rigtig dejligt kan godt lide at du bruger dl

Leave a Reply


Looking for Something?