En af de lettest opskrifter, som jeg kender på madbrød. Og ikke nok med, at det er vanvittigt let, så smager det altså også drøn skønt. Indholdet kam varieres alt efter smag og eventuelle rester fra køleskabet.
Opskrift på madbrød
6-8 personer
25 gram gær
3 dl vand
2 tsk rørsukker
2 tsk salt
2 spsk olie
200 gram durum mel
Cirka 300 gram hvedemel
Fyld
125 gram cherrytomater
2 pakker mozzarellabøffer (á 125 g)
2 pakker prosciutto skinke (á 70 g)
En stor håndfuld basilikum
Opløs gøren i det lunkne vand, tilsæt resten af ingredienserne – pånær hvedemelet. Det gemmer du til sidst og tilsætter lidt efter lidt indtil dejen er mættet. Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve en god time.
Rul den ud i en aflang firkant.
Skær mozzarella i mindre stykker og cherrytomater i halve. Lig skinken på dejen og kom mozzarella, tomater og basilikum ovenpå.
Lig dejen over fyldet og lav en ring. Brug vand til at lime enderne sammen, så fyldet ikke løber ud.
Lad hæve i 20-30 minutter.
Bages ved 250 grader (alm ovn) i cirka 25 minutter.
Voila skide lækkert madbrød, hvor alle kan være med…
Find også opskrift på // Hvidløgsflutes // Hvidløgsknuder // Spinatboller // Pestoboller // Pestomøllehjul // Møllehjul af ostebomber // One pot cheesy taco pasta // Taco tærte //
Fantastisk madbrød!
Forfatter
Tak 😀
Hej nanna
Hvad spiser man det til? når dumt spørgsmål 😉 men med fyld er det så “aftensmad”?
Forfatter
Hejsa Susanne,
Der er ingen dumme spørgsmål her 🙂 Du kan både spise brødet, som aftensmad eller som tilbehør til aftensmaden. Det du foretrækker!