De snaskede snegle her var lidt af et eksperiment. Egentlig havde jeg tænkt mig, at lave et madbrød, men pludselig slog tankerne istedet overså snaskede snegle. De smager hammer godt lune og går perfekt til aftensmaden. Vi fik kartoffelmos med kødsauce, salat og så sneglene her.
Der er meget fyld i, deraf navnet snasket, så er du ikke til det, så kan du med fordel halvere fyldet, for en mindre snasket version.
Det er forresten en skam, at billederne langt fra viser, hvor lækre de snaskede snegle er. Men prøv dem!!
Opskrift på snaskede snegle
Cirka 25 snaskede snegle
25 gram gær
3 dl vand
2 tsk rørsukker
2 tsk salt
2 spsk olie
200 gram durum mel
Cirka 300 gram hvedemel
Fyld
100 gram spinat
25 gram persille
3 fed hvidløg
300 gram salattern
200 gram Philadelphia
100 gram grofthakkede mandler
Salt & Peber
Opløs gøren i det lunkne vand, tilsæt resten af ingredienserne – pånær hvedemelet. Det gemmer du til sidst og tilsætter lidt efter lidt indtil dejen er mættet. Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve en god time.
Imens laver du fyldet. Jeg bruger min stavblender til at kører spinat, persille og hvidløg til en masse. Bagefter tilsætter jeg Philadelphia og salattern og kører til massen igen er jævn.
Rul dejen ud i en aflang firkant. Kom massen på og drys de hakkede mandler henover.
Rul sammen til en pølse – på den lange led – ligesom når du laver kanelsnegle. Skær snegle ad cirka 3 cm bredde.
Lad hæve i 20-30 minutter.
Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25-30 minutter til sneglene er gyldne.
Find opskrift på // Madbrød // Hvidløgsflutes // Naan brød // Spinat boller // Kærnemælksboller // Rødbede burgerboller //