Jeg har længe gerne ville bage en talkage. Og jeg valgte at tage udgangspunkt i en vaskeægte klassisker, nemlig Walesstang. Ungerne er nemlig vilde med det og kagen var et eksperiment til bette måsens 4 års fødselsdag, som er på tirsdag.
Jeg troede længe, at vandbakkelse var vildt svært at lave, men det er det rent faktisk ikke. Og snyder man lidt og køber vaniljecreme i pulverform er man færdig på ingen tid.
Opskrift på talkage af vandbakkelse
2 tal
2 1/2 dl vand
125 gram smør
125 gram hvedemel
4-5 æg
Vaniljecreme
4 dl sødmælk
1 dl rørsukker
1 æggeblomme
1 vaniljestang
2 spsk maizena majsstivelse
Pynt:
Vaniljecreme (laves efter opskrift ovenfor)
1/2 liter fløde (tilsæt evt vanilje)
Hindbærmarmelade
100 gram bær til pynt
Revet chokolade (jeg hakkede og rev lidt Toblerone)
En smule hakket mandler
Step 1: lav vaniljecreme
Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Tilsidst piskes æggeblommen i.
Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug.
Step 2: lav stængerne
Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn)
Vand og smør kommes i en gryde og bringes i kog. Når smørret er smeltet tages gryden af varmen. Melet vendes i og gryden kommes over varmen igen. Dejen skal bages af til den er helt tyk, blank og slipper både ske og gryde. Gryden tages igen af varmen og køles lidt.
Æggene skal piskes sammen og tilsættes lidt efter lidt. Det er svært at sige nøjagtigt hvor mange æg der skal bruges. Dejen må ikke blive for tynd. Den skal være tyk, blank og smidig og skal kunne sættes på bagepladen med ske eller sprøjtepose.
Jeg bruger en stjernetyl (jeg har købt dette sæt*, som er billligt og har et godt udvalg af tyl) til at sprøjte vandbakkelsensdejen i to tal på et stykke bagepapir. Inden jeg satte igang havde jeg tegnet et firtal, for at gøre det lettere for mig selv.
Bag i 25-30 minutter. De første 20 minutter må ovnen ikke åbnes, for så risikere man at vandbakkelsen falder sammen.
Lad tallene afkøle.
Step 3: Pynt tallene
Pisk fløden til skum. Fordel vaniljecremen på tallene, kom en smule syltetøj ovenpå og sprøjt flødeskummet ovenpå, med en tyl. Placer tallene ovenpå hinanden.
Pynt med bær , hakkede mandler og revet chokolade.
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Gulerodskage // Norske klejner // Walesstang // Toblerone cheesecake // Bounty //
c8f28491c845ed4c6bb38c1a0ff12c5f
Den blev virkelig flot, godt arbejde 🙂
Forfatter
Tak 😀
Hej Nanna! Skal selv til at lave en tal-kage (7), og vil gerne høre hvor mange personer din opskrift er til? Den er rigtig fin din tal-kage 👍😊 Mvh Tina
Jeg er også nysgerrig på hvor mange personer der er til Ca? 😊
Forfatter
Hejsa Nanna.
Jeg vil gætte på 6-8 🙂
KH
Nanna
Forfatter
Hejsa Tina,
Det skulle jeg selvfølgelig ha’ skrevet ned, for nu har jeg svært ved at huske størrelsen. Men jeg mener der var til 6-8 personer 🙂
Tak!
KH
Nanna
Kan den laves dagen før?
Forfatter
Jeg synes den vandbakkelsen er bedst samme dag må jeg indrømme☺️
Kan man putte frugtfarve i vaniljecremen og/eller flødeskummen uden det ødelægger konsistensen? 😊
Forfatter
Det har jeg ikke forsøgt 🙂 Lad mig endelig vide hvordan det går!