Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella & feta

Lækker & forfriskende mimosa med jordbær

mimosa med jordbær

Jeg elsker Asti – også selvom det ikke ligefrem er en vaskeægte champagne, så synes jeg den søde smag og boblerne er skønne. Og jeg elsker dem især i en mimosa med jordbær. Og opskriften her er perfekte til en skøn brunch, til velkomstdrinks, men selvfølgelig også til nytårsaften.

>> Daim islagkage – den perfekte nytårsdessert <<

Opskrift på mimosa med jordbær og hindbær

Ingredienser:

400 gram frosne hindbær

50 gram friske jordbær

1 spsk sukker

1 spsk honning

50 ml fløde

1 tsk vaniljepulver

 

Serveres med en flaske champagne – jeg bruger Asti.

 

Sådan gør du:

Kom de frosne hindbær og de friske jordbær i en gryde. Giv dem et opkog. Tilsæt sukker, honning og vaniljepulver og lad det hele koge i cirka 5 minutter. Tag gryden af kogepladen og lad den køle cirka 5 minutter før du blender det hele godt igennem, så du får en jævn masse. Herefter tilsættes fløden og du rører den forsigtigt i.

Kom enten massen i isterningforme og lad det fryse eller lad det blot stå på køl indtil brug. Jeg har gjort begge dele og begge fungerede fint.

Kom isterningerne i et glas inden servering og top op med champagne. Hvis du ikke har lavet isterninger hældes de to dele blot sammen.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM & PINTEREST


mimosa med jordbær

OBS: Blandingen giver cirka 750 ml bær blanding. Herefter er det en smagssag, hvor meget du bruger til et glas champagne. Nogle foretrækker halv/halv, mens andre fortrækker en anden fordeling. Laver du halv/halv er der blanding nok til en flaske champagne.

Find også opskrift på // Farverige alkoholfri cocktails til børn // Ideer til sjove børnedrinks // 5 lette DIY til nytårsbordet – sjove bordkort // Børnebuffet nytår // Toffifee cheesecake // Daim islagkage //

10 kommentarer

  • Tina

    Uhm lyder super lækkert:-)
    Det skal da prøves.
    Tak for et dejligt år her på din altid gode blog:-)
    Et rigtig godt, fantastisk og spændende 2019 ønskes du og dine 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karina

    Kan man nøjes med kun at bruge jordbær ? Er ikke hindbær fan ? Hilsen din gamle klassekammerat

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Karina 🙂 Hvor sjovt – håber du har det godt!
      Ja du kan sagtens bare bruge jordbær eller hvilke som helst andre bær du er fan af 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser godt nok lækkert ud, kan godt lide det er lidt anderledes, selvom Asti nu altid er godt 😉
    Godt nytår

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Lyder super lækkert. Jeg spørger også om jeg kan nøjes med jordbær da jeg ikke er til hindbær? Og om man kan lave den i børneversion og toppe med FEKS sprite i stedet for Asti? Tænker nemlig at bruge den til min runde fødselsdag i januar.
    Rigtig godt nytår til dig og din familie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du kan sagtens bare bruge jordbær 🙂
      Jeg har ikke prøvet med sprite, men tror da egentlig godt, at det kunne blive et hit.. Det må jeg lige få prøvet af..
      Godt nytår til dig og dine 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susan

    Hvor mange rækker portionen til?☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella & feta