Jeg husker simpelthen ikke, hvor jeg første gang så brunsvigersnegle. Måske var det på pinterest, hvor jeg finder meget inspiration.
Nå, men det betyder jo egentligt heller ikke det store. Opskriften her er nemlig hamrende simpel og hamrende lækker. Brunsvigersneglene er dejlig bløde og snaskede.
Jeg synes kagen er bedst dagen, hvor den er bagt. Men den kan altså smides i fryseren. Eventuelt bag den lidt kortere og lun den kort inden severing. Mums det er godt, siger jeg dig!
Opskrift på snaskede brunsvigersnegle
Kanelsneglekage dej (cirka 15 stk)
25 gram gær
1 dl lunken mælk
50 gram blødt smør
1 spsk rørsukker
1 tsk kardemomme
1/4 tsk salt
2 æg
Ca 6 dl hvedemel
Remonce
125 gram blødt smør
3 dl rørsukker (evt. farin)
2 spsk kanel
Brunsviger snask
125 gram smør
150 gram brun farin
2 spsk sirup
MODTAG MIT NYHEDSBREV – TILMELD DIG HER OG FÅ OPSKRIFTER DIREKTE I INDBAKKEN
Step 1: lav dejen til brunsvigersnegle
Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gæren. Tilsæt resten af ingredienserne, tilsidst hvedemelet, lidt efter lidt, så du er sikker på at ramme den rigtige konsistent. Hellere for lidt mel end for meget. Ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve en god times tid ved stuetemperatur. Imens kan du bikse remoncen sammen.
Step 2: lav remonce
Det er så simpelt, som det kan være. De tre ingredienser røres godt sammen.
Step 4: saml kanelsneglene
Rul dejen ud på meldrysset bord. Rul en firkant på cirka 35 x 45 cm. Fordel remoncen over dejen.
Rul stramt sammen på den lange led og skær kanelsnegle på cirka 3 cm bredte. Det vil give dig cirka 15 kanelsnegle. Kom kanelsneglene i en springform med en diameter på 26cm. Fordel med en smule plads imellem. De skal nok hæve op og mødes.
Lad efterhæve i cirka 20 minutter.
Step 5: brunsvigersnegle
Imens sneglene hæver op i en springform eller et fad, tilbereder du brunsvigersnasket.
Kom de tre ingredienser i en gryde og smelt. Lad det herefter køle lidt af, før du hælder det over kanelsneglene. Brunsvigersneglene er nu klar til ovnen.
FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM
Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25-30 minutter. Hold godt øje, da sukkeret på toppen forholdsvist hurtigt kan blive for mørkt.
Find også opskrift på // Kanelsneglekage med vaniljecreme // Morfars æblecrumble // Muffins med æble/kanel fyld // Brombærtærte // Farmors chokoladekage // Pæretærte // Kærnemælkshorn med æble og marcipan //