Kanelsnegle med vaniljecreme – Nanna Pretzmann
Vi skal saftsuseme på den vildeste ferie

Kanelsnegle med vaniljecreme

Kanelsnegle med vaniljecreme opskrift Kanelsnegle med vaniljecreme opskrift

Fredagenkagen er freaking tilbage! Og i en ualmindelig lækker form. Egentligt er opskriften fuldstændigt den samme, som jeg bruger, når jeg laver kanelsneglekage med vaniljecreme, men seriøst kanelsnegle med vaniljecreme på toppen fortjener altså sin helt egen spalteplads! Omend den eneste forskel egentligt er udformningen.

Jeg har aldrig spist så mange kanelsnegle, som efter vi er blevet udstationeret i Litauen. Haha det er mit piece of Denmark og jeg bliver helt barnligt glad, når jeg spiser dem. Børnene deler i øvrigt min begejstring. De 15 kanelsnegle med vaniljecreme, som opskriften her giver holdt ikke engang to timer, så var de pist forsvundet fra bagepladen. Den stakkels fader nåede ikke engang at få en.

Jeg deler forresten også opskriften på hjemmelavet vaniljecreme, men det er så fint at erstatte med købevarianten, hvor man blot tilsætter mælk. Man skal blot bruge cirka 15 tsk vaniljecreme, så der vil være en del i overskud, medmindre man selvfølgelig laver en større portion.

Opskrift på kanelsnegle med vaniljecreme

Kanelsnegle dej – 15 stk

25 gram gær

1 dl lunken mælk

50 gram blødt smør

1 spsk rørsukker

1 tsk kardemomme

1/4 tsk salt

2 æg

Ca 6 dl hvedemel

1 æg til pensling

 

Vaniljecreme

4 dl sødmælk

1 dl rørsukker

1 æggeblomme

1 vaniljestang

2 spsk maizena majsstivelse

 

Remonce

100 gram blødt smør

2 dl rørsukker (evt. farin)

2 spsk kanel

 

Pynt

Chokoladeglasur (kakao, flormelis og vand)


Følg også med på Instagram


Step 1: lav vaniljecreme

Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Til sidst piskes æggeblommen i.

Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug

 

Step 2: lav dejen

Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da du risikere, at den tager livet af gæren. Tilsæt resten af ingredienserne, melet lidt efter lidt (og mærk efter hvornår dejen er mættet) og ælt dejen godt igennem.

Lad dejen hæve en god times tid. Imens kan du snildt bikse remoncen sammen.

 

Step 3: lav remonce 

De tre ingredienser mikses godt sammen. Det er lettest, hvis smøren er rimelig blød.

 

Step 4: lav kanelsnegle med vaniljecreme

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Du skal rulle ud til en firkant på cirka 35 x 45 cm. Fordel remoncen. Rul stramt sammen på den lange led og skær snegle på cirka 3 cm bredte. Det giver cirka 15 kanelsnegle. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve en halv times tid.

Kanelsnegle med vaniljecreme opskrift

Tænd ovnen på 200 grader (alm ovn).

Tryk midten af kanelsneglene ned og læg en teskefuld vaniljecreme på hver.

Pensl med æg.

Bages i cirka 15 minutter.

Lad kanelsneglene med vaniljecreme køle af. Lad en tyk glasur af kakao, flormelis og vand og fordel den på sneglene.

Velbekom!

Kanelsnegle med vaniljecreme opskrift

Find også opskrift på // Bounty cheesecake // P-tærte kage // Mumie pølsehorn // Lasagne muffins // Pizza boller // Modellervoks // Italienske flutes //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi skal saftsuseme på den vildeste ferie