Da min datter ønskede sig en regnbuekage til hendes fødselsdag fik jeg ligeså meget sved på panden, som da hendes søster ønskede sig en hestekage. Jeg kunne slet ikke lige overskue, at kaste mig ud i den her med multifarvede bunde. Men så slog det mig, at jeg ku’ hoppe over hvor gærdet er lavest og istedet lave en roulade.
Vil du gøre det endnu lettere og hurtigere, så hop over den hvide chokoladecreme til fyld og find en creme, som kan kommes i med det samme. Så tager det ikke mange minutter at lave en regnbue roulade, omend den ser ud til at tage længe.
Opskrift på regnbue roulade
Rouladebund:
4 æg
200 gram rørsukker
120 gram hvedemel
60 gram kartoffelmel
1 1/2 tsk. bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Roulade fyld – hvid chokoladecreme med lime:
1/2 liter fløde
300 gram hvid chokolade
3 blade husblas
Skallen af 2 lime
Roulade pynt – hindbærskum med lime
1/4 liter fløde
75 gram friske hindbær
1/2 spsk flormelis
Kornene fra en vaniljestang
100 gram mascarpone
Revet skal fra en lime (gem evt. lidt til pynt)
1 bakke jordbær og en smule hakket chokolade
Step 1: lav fyldet
Start med at lægge husblassen i koldt vand. Hak herefter den hvide chokolade groft og kom det i en skål.
Varm fløden op. Den skal ikke koge – blot være så varm, at den kan smelte chokoladen og husblassen.
Tag fløden af varmen og hæld halvdelen over den hakkede chokolade. Lad stå et par minutter inden du rører rundt, så chokoladen smelter. Hæld resten af fløde over og rør til alt chokoladen er smeltet.
Vrid vandet af husblassen og tilsæt til fløde/chokolade blandingen. Rør godt rundt og tilsæt lime skallen.
Kom i køleskabet i minimum 3 timer eller natten over. Hvis du kommer husholdningsfilm på skålen skal det være så tæt på væsken, at der ikke kan dannes kondens. Det kan ødelægge cremen.
Når massen er afkølet fuldstændig kan den piskes op til en lækker creme. Pas på ikke at piske for meget, så den skiller.
Step 2 – bag rouladebunden
Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Miks de tørre ingredienser inden de kommes i dejen.
Del dejen i 5 lige store dele og bland dejen med pastafarve. Kom i sprøjteposer og fordel på en bageplade med bagepapir. Jeg miksede blot, men du kan også lave et mønster.
Bages i 5 minutter ved 220 grader (varmluft). Når rouladebunden tages ud af ovnen løfter du bagepapiret med rouladebunden og sætter det på et vådt viskestykke. Det sikre, at den kan rulles senere. Lad den køle af.
Step 3 – saml rouladen
Fordel chokoladecremen på rouladebunden. Rouladebunden rulles forsigtigt om fyldet, imens du langsomt løsner den fra bagepapiret ved at trække imens du ruller.
Step 4 – pynt rouladen
Start med at lave hindbærcremen.
Kom kornene fra vaniljestangen i flormelisen og miks godt. Rør sammen med marscaponen og limeskallen.
Pisk fløden til den er næsten færdig. Tilsæt hindbær og mascarpone blanding og pisk hurtigt sammen.
Så er regnbuerouladen klar til pyntning. Jeg brugte en stjernetyl til at fordele hindbærcremen på regnbue rouladen. Jeg har dette sæt, som altid har hvad jeg skal bruge. Ovenpå fordelte jeg halve jordbær, en smule hakket chokolade og rev lidt lime.
Find også opskrift på // Regnbue muffinsfisk // Flødebollelagkage // Flødebollebrownie // Toffifee cheesecake //
Uhm den lyder lækker! Kan den fryses med chokoladecremen i?