Jeg har længe pønset på at dele opskriften på foccacia brødet her. Det er super let at lave og resultatet er luftigt og lækkert. Præcis som mine barselsboller og princippet bag er da også det samme. Pynten ovenpå har jeg set på Pinterest. Der er et hav af inspirationskilder, hvis blot du f.eks. søger på “foccacia flower”.
I en snæver vending kan du forresten bruge 25 gram gær og lade dejen hæve et par timer, i stedet for koldhævning natten over. Men den lange hævetid gør bestemt noget godt for krumme og smag.
Koldhævet foccacia med blomsterpynt | Opskrift på blomsterfoccacia
5 gram gær
5 dl lunken vand
1 tsk honning
2 tsk salt
400 gram hvedemel
100 gram durum
2 spsk aktiv surdej (kan undlades)
Fyld – kan udskiftes efter smag og behag, men jeg har brugt:
– Olivenolie
– Halve cherrytomater
– Bredbladet persille
– Rødløg i tynde skiver
– Havsalt
Rør gær, vand, honning, salt og mel sammen til en tyk grød. Det skal blot lige vendes sammen. Lad det herefter stå en god halv time og passe sig selv. Tilføj surdejen (kan undlades) og giv herefter fuld skrue på røremaskinen i 10-12 minutter.
Når dejen begynder at kravle op ad krogen, slipper kanten og er glat og smidig, ja nærmest som tyggegummi, så er den der. Hvis den ikke er nået dertil efter 7-8 minutter, så prøv at tilsætte en lille smule mere mel. Men pas på ikke at tilsætte for meget – dejen skal nemlig være ret så våd og klistret. Det er hemmeligheden bag det luftige og lækre resultat.
Lad dejen stå et par timer på køkkenbordet og lad den komme godt i gang med at boble inden at du smider den på køl natten over.
Jeg kommer dejen i et ildfast fad med bagepapir, men du kan også komme det på en bageplade med bagepapir.
Kom en smule olivenolie på fingrene og tryk dybe huller i dejen. Dryp dejen med olivenolie og fordel dit pynt. Tryk pyntet en smule ned i dejen. Drys tilsidst med havsalt.
Bages i 15-20 minutter ved 200 grader til gyldent.
Find også opskrift på // Koldhævede morgenboller // Grove Spinatboller med chiafrø // Gulerodsboller med kærnemælk //
Uhm det ser godt ud og vil passe til vores tapas i dag 🙂
Rigtig god weekend og tak for inspirationen -)
Forfatter
Perfekt – god fornøjelse og god weekend😊
Lader du det koldthæve i fadet? Eller i skål?
Forfatter
I skålen, men begge dele kan da fungere 🙂
Hvilken forskel gør det hvis man nu ikke putter surdej i? For det har jeg ikke lige til rådighed…
Forfatter
Du kan sagtens lave uden, da der også er gær i 🙂 Surdejen tilføjer ekstra smag og hæveevne.