Barselsboller – verdens letteste & bedste boller – Nanna Pretzmann
Fødselsberetning: Da lillebror kom til verden

Barselsboller – verdens letteste & bedste boller

BarselsbollerBarselsboller

Egentlig er udgangspunktet for barselsboller fuldstændigt det samme som mine morgenboller. Jeg har blot udskiftet melet og droppet kernerne. Og det viser altså lige præcis hvor skøn denne opskrift er. Den kan varieres i det uendelige og stadig være spændene og velsmagende. Resultatet er i øvrigt luftigt og lækkert.
Barselsbollerne her er beregnet til at smække sammen dagen inden du får besøg. På den måde er det let lige at smække bollerne i ovnen inden gæsterne kommer uden at stresse det mindste. Dejen kan nemt laves med baby på den ene arm, for køkkenmaskinen klare æltningen for dig.

Som nævnt kan melet udskiftes og kerner kan tilføjes. Det er egentlig kun fantasien, som sætter grænser. Jeg ynder at smide 2 spsk aktiv surdej i, fordi det virkelig gør noget godt for dejen og smagen, men igen, så kan det undlades.

Vil du lave en lyn version af barselsbollerne, så brug istedet 25 gram gær og lad dejen hæve i et par timer. Det er ikke det sammen, men er ok i en snæver vending og det ender absolut også med et lækkert resultat.

Opskrift på koldhævede barselsboller

10-12 stykker

5 gram gær

5 dl lunken vand

1 tsk honning

2 tsk salt

100 gram speltmel

400 gram hvedemel

2 spsk surdej (kan undlades)

 

Rør gær, vand, honning, salt og mel sammen til en tyk grød. Det skal blot lige vendes sammen. Lad det herefter stå en god halv time og passe sig selv. Tilføj surdejen (kan undlades) og giv herefter fuld skrue på røremaskinen i 10-12 minutter.

Når dejen begynder at kravle op ad krogen, slipper kanten og er glat og smidig, ja nærmest som tyggegummi, så er den der. Hvis den ikke er nået dertil efter 7-8 minutter, så prøv at tilsætte en lille smule mere mel. Men pas på ikke at tilsætte for meget – dejen skal nemlig være ret våd og klistret. Det er hemmeligheden bag det luftige og lækre resultat.

Lad dejen stå et par timer på køkkenbordet og lad den komme godt i gang med at boble inden at du smider den på køl natten over.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


morgenboller

Kom godt med mel på køkkenbordet og vip dejen ud. Del herefter dejen i 10-12 stykker. Det er lettest med en dejskære dyppet i vand, da dejen godt kan klistre en del. Kom på bageplade med bagepapir.

Barselsboller

Bages ved 250 grader i 12-15 minutter. Har du et bagestål vil jeg varmt anbefale, at bruge det. Det giver et helt andet og bedre resultat.

Tip – dyp eventuelt den ene side i solsikkekerner. Det smager fantastisk.

Barselsboller Barselsboller

Find også opskrift // Morgenboller // Gulerodsboller med squashboller // Kærnemælksboller // Grove spinatboller med chiafrø // Grove pølsehorn med gulerod //

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsberetning: Da lillebror kom til verden