Sandwich klemmer – perfekte til madpakken

Sandwich klemmer opskriftSandwich klemmer opskriftSandwich klemmer opskrift

Sandwich klemmerne her har taget vores familie med storm. Både børn og voksne synes, at de er et kæmpe hit i madpakkerne.
De er ganske lette at lave, har en luftig og lækker blød krumme og ovenikøbet mætter de rigtigt godt, hvis du, som jeg, bruger sigtemel.
Der er ikke så meget andet, at sige end sæt i gang.

Opskrift på sandwich klemmer

12 stk sandwich klemmer

25 g gær
5 dl lunken vand
2 tsk salt
50 g smeltet smør (jeg bruger vegan block fra Naturli’)
1/2 dl lys sirup
Cirka 12 dl sigtemel 

 


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Opløs gæren i den lunkne vand. Pas på, at vandet ikke er for varmt, så tager det nemlig livet af gærcellerne. Tilsæt det (afkølede) smeltede smør, sirup og salt. Tilsæt tilsidst sigtemelet lidt efter lidt. Vær opmærksom på, at jeg altid skriver cirka foran mængden af mel, da det er vigtigere at mærke på dejen, end at se på vægtangivelsen. Dejen må gerne være klistret. Ælt godt igennem på røremaskinen, eller på et bord med lidt mel.
Så skal dejen hæve under et klæde. Lad den hæve til tre-dobbelt størrelse. Det tager 1-2 timer. Igen er det vigtigste, at kigge på dejen og ikke uret.
Kom lidt mel på køkkenbordet og vip dejen forsigtigt ud. Dejen vil være lidt klistret, men drys lidt mel over den inden du forsigtigt ruller den ud i en firkant.

Min bageplade er 40×30 cm og det passer lige med denne dej til sandwich klemmer. Flyt dejen over på et stykke bagepapir og kom det på bagepladen.
Lad igen dejen hæve under et klæde. Denne gang skal den fordoble sin højde. Det tager en halv times tid cirka.

Nu skal der laves huller i dejen. Jeg bruger en pigrulle, men en gaffel kan også gøre det. Rul 4 rækker. Brug bagefter en pizzaskære eller en kniv til at dele dejen i 12 stykker. Skær 4 lige linjer på den lange led og derefter 3 lige linjer på den korte. Se billede nedenfor eller video på YouTube.

Sandwich klemmer opskrift

Tænd ovnen på 225 grader og bag i cirka 15 minutter til godt gyldne.
Sandwich klemmer opskriftSandwich klemmer opskrift

OBS – kan sagtens fryses.

Find også opskrift på // Grove Spinatboller med chiafrø // Hveder (uden mælk) // Jordbærkage // Kardemommesnurre //

Follow:
Share:

19 Comments

  1. Daniella
    3. maj 2021 / 10:19 am

    De ser super lækre ud 😍 ville dejen fungere lige så godt uden sirup, mest fordi jeg ikke kan lige sødt brød, men måske det forsvinder under hævningen?

    • 4. maj 2021 / 2:47 pm

      Hej Daniella,
      Sandwichbrødene bliver ikke søde, men du kan snildt skifte ud og tilpasse en opskrift til dine smagsløg 🙂
      KH
      Nanna

  2. Jytte Fredgaard
    4. maj 2021 / 12:52 pm

    De smager vildt gode – kan varmt anbefales. Jeg benyttede en gaffel til at prikke huller med, og det gik fint med det

    • 4. maj 2021 / 2:48 pm

      Hejsa Jytte. Det er så dejligt at høre. Tak for tilbagemelding 🙂 KH Nanna

  3. Dorthe Andersen
    16. maj 2021 / 7:38 pm

    Er der alm ovn eller varmluft ?

  4. Dorthe
    17. juni 2021 / 9:59 pm

    Hej Nanna. Findes der en Print-knap på di e opskrifter?

  5. Maja
    29. august 2021 / 9:53 am

    Hej, kan man bruge sukker i stedet for sirup?

  6. Per
    18. november 2022 / 10:47 am

    Stort hit for børnebørnene . Brugte Becel i stedet for smør 🙂

  7. Peter
    30. januar 2023 / 2:10 pm

    Hej
    Kan man bruge andet mel end sigtemel? Hvad er ideen med sigtemelet?

    • 19. februar 2023 / 11:01 pm

      Du kan altid udskifte mel med den type du foretrækker. Selvfølgelig med andet udkom. Men eksperimenter endelig☺️

  8. Anna Boje
    16. marts 2023 / 4:47 pm

    Kan de fryses? 🙂

  9. Sandra
    21. august 2023 / 8:49 pm

    Tak for opskriften. Mums de er lækre! Jeg har skiftet lidt af melet ud med hvedemel, så min søn også kan spise dem😊 De er også skønne som varme sandwich i den store toaster.

  10. Katrine Nielsen
    10. september 2023 / 11:15 pm

    Skal de opbevares på køl eller i skabet?

  11. Mette
    29. oktober 2023 / 7:18 pm

    Hej Nanna. Hvad gør man, når de kommer ud af ovnen? Skal de blive i bradepanden, eller skal de tages ud til afkøling?
    Mine var bagte ovenpå efter de 15 minutter, men de var klæge og ubagte indeni.
    På forhånd tak
    Vh Mette

  12. Charlotte Kaiser
    15. juni 2024 / 4:14 pm

    Jeg synes dejen var meget klistret. Kom lidt mere mel i da jeg rørte den på maskinen, men synes ikke rigtig det gav noget, så det var næsten umuligt at få dejen rullet ud og få den videre til bagepapir 🤷‍♀️😞

    • 28. juni 2024 / 5:25 pm

      Det må den også gerne være. Du kan blot ´hælde´den direkte på bagepapiret. Men hvis du synes den er for våd så kom endelig mere mel i 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?