Sandwich klemmerne her har taget vores familie med storm. Både børn og voksne synes, at de er et kæmpe hit i madpakkerne.
De er ganske lette at lave, har en luftig og lækker blød krumme og ovenikøbet mætter de rigtigt godt, hvis du, som jeg, bruger sigtemel.
Der er ikke så meget andet, at sige end sæt i gang.
Opskrift på sandwich klemmer
12 stk sandwich klemmer
25 g gær
5 dl lunken vand
2 tsk salt
50 g smeltet smør (jeg bruger vegan block fra Naturli’)
1/2 dl lys sirup
Cirka 12 dl sigtemel
Opløs gæren i den lunkne vand. Pas på, at vandet ikke er for varmt, så tager det nemlig livet af gærcellerne. Tilsæt det (afkølede) smeltede smør, sirup og salt. Tilsæt tilsidst sigtemelet lidt efter lidt. Vær opmærksom på, at jeg altid skriver cirka foran mængden af mel, da det er vigtigere at mærke på dejen, end at se på vægtangivelsen. Dejen må gerne være klistret. Ælt godt igennem på røremaskinen, eller på et bord med lidt mel.
Så skal dejen hæve under et klæde. Lad den hæve til tre-dobbelt størrelse. Det tager 1-2 timer. Igen er det vigtigste, at kigge på dejen og ikke uret.
Kom lidt mel på køkkenbordet og vip dejen forsigtigt ud. Dejen vil være lidt klistret, men drys lidt mel over den inden du forsigtigt ruller den ud i en firkant.
Min bageplade er 40×30 cm og det passer lige med denne dej til sandwich klemmer. Flyt dejen over på et stykke bagepapir og kom det på bagepladen.
Lad igen dejen hæve under et klæde. Denne gang skal den fordoble sin højde. Det tager en halv times tid cirka.
Nu skal der laves huller i dejen. Jeg bruger en pigrulle, men en gaffel kan også gøre det. Rul 4 rækker. Brug bagefter en pizzaskære eller en kniv til at dele dejen i 12 stykker. Skær 4 lige linjer på den lange led og derefter 3 lige linjer på den korte. Se billede nedenfor eller video på YouTube.
Tænd ovnen på 225 grader og bag i cirka 15 minutter til godt gyldne.
OBS – kan sagtens fryses.
Find også opskrift på // Grove Spinatboller med chiafrø // Hveder (uden mælk) // Jordbærkage // Kardemommesnurre //
De ser super lækre ud 😍 ville dejen fungere lige så godt uden sirup, mest fordi jeg ikke kan lige sødt brød, men måske det forsvinder under hævningen?
Forfatter
Hej Daniella,
Sandwichbrødene bliver ikke søde, men du kan snildt skifte ud og tilpasse en opskrift til dine smagsløg 🙂
KH
Nanna
De smager vildt gode – kan varmt anbefales. Jeg benyttede en gaffel til at prikke huller med, og det gik fint med det
Forfatter
Hejsa Jytte. Det er så dejligt at høre. Tak for tilbagemelding 🙂 KH Nanna
Er der alm ovn eller varmluft ?
Forfatter
Alm 🙂
Hej Nanna. Findes der en Print-knap på di e opskrifter?
Hej, kan man bruge sukker i stedet for sirup?
Forfatter
Ja da – med andet resultat 🙂
Stort hit for børnebørnene . Brugte Becel i stedet for smør 🙂
Hej
Kan man bruge andet mel end sigtemel? Hvad er ideen med sigtemelet?
Forfatter
Du kan altid udskifte mel med den type du foretrækker. Selvfølgelig med andet udkom. Men eksperimenter endelig☺️
Kan de fryses? 🙂
Forfatter
Ja da😊
Tak for opskriften. Mums de er lækre! Jeg har skiftet lidt af melet ud med hvedemel, så min søn også kan spise dem😊 De er også skønne som varme sandwich i den store toaster.
Skal de opbevares på køl eller i skabet?
Hej Nanna. Hvad gør man, når de kommer ud af ovnen? Skal de blive i bradepanden, eller skal de tages ud til afkøling?
Mine var bagte ovenpå efter de 15 minutter, men de var klæge og ubagte indeni.
På forhånd tak
Vh Mette
Jeg synes dejen var meget klistret. Kom lidt mere mel i da jeg rørte den på maskinen, men synes ikke rigtig det gav noget, så det var næsten umuligt at få dejen rullet ud og få den videre til bagepapir 🤷♀️😞
Forfatter
Det må den også gerne være. Du kan blot ´hælde´den direkte på bagepapiret. Men hvis du synes den er for våd så kom endelig mere mel i 🙂