På en skøn sommerdag, som i dag, står menuen hjemme hos os på fladbrød med kyllingegyros og tzatziki. Selvfølgelig inspireret af vores rejser til Grækenland.
Opskrift på fladbrød med kyllingegyros og tzatziki
Denne portion passer til vores familie, som indeholder 2 voksne og 4 børn, hvoraf den mindste spiser meget lidt.
Opskrift på kyllingegyros
600 gram kyllingebryst
200 ml græsk yoghurt (jeg bruger Oatly Imat Fraice, fordi vi spiser mælkefrit)
2 fed hvidløg
1 spsk rødvinseddike
1 spsk olivenolie
1/2 stødt spidskommen
1 tsk paprika
1/4 tsk revet muskatnød
1 spsk brun farin
1/2 citron (saften)
1 tsk salt
Skær kyllingebrysterne ud i mindre stykker. Kom alle ingredienserne til marinaden i en skål. Miks grundigt og tilsæt kyllingen. Kom i køleskabet, for at trække. Du kan sagtens gøre dette om morgenen og lade det stå til aftenmadstid.
Når det bliver spisetid varmer du en pande godt op og steger kyllingen. Det simre godt i marinaden. Det er meningen.
Opskrift på fladbrød
8 stk
10 gram gær
3 dl lunken vand
1 spsk olie
1/2 tsk salt
3 dl durummel
Cirka 3 1/2 dl hvedemel
Oplæs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser inden du tilsidst tilsætter hvedemelet lidt efter lidt. Hellere for lidt end for meget. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve til dobbeltstørrelse.
Del i 8 boller, som rulles flade med kagerullen inden de kommes på en varm pande (med en smule olie). De skal ha’ et par minutter på hver side.
(Dejen kan snildt koldhæves, således den er lavet på forhånd. Brug blot mindre gær)
Opskrift på tzatziki
1/2 revet agurk
2 fed hvidløg
200 ml græsk yoghurt ((jeg bruger Oatly Imat Fraice, fordi vi spiser mælkefrit)
Riv agurken og klem væske ud. Tilsæt yoghurt og smag til med hvidløg.
Forslag til tilbehør
Salat
Agurk
Syltede rødløg
Find også opskrift på // Pasta med avokado // One pot pasta med kødsauce // Græsk peinirli // Georgiansk ostebrød //
Øj, det ser altså bare godt ud!
Forfatter
Tak – det smager virkelig skønt 🙂