Nye vinduer på bondegården

    Det har været pokkers tiltrængt længe. Ja faktisk var nogle af vinduerne nået dertil, hvor det var et spørgmål om tid før de selv tog beslutning om at fraflytte bondegården. De var simplethen ved at rådne væk. Her bliver det så enormt tydeligt at kvaliteten på vinduer i 80erne ikke var helt god.

Før udskiftning af vinduer samt hoveddør. Kældervinduerne er meget rådne og hoveddøren kaput.

Men det var ærlig talt også et projekt vi havde udskudt lidt, da vi troede det ville ende med at koste os det blege. Men her vil jeg skynde mig at sige, at vi blev postivt overraskede, da vi faldt over Vinduesgrossisten og begyndte at regne på prisen. Faktisk var det slet ikke så uoverkommeligt, som det var blevet oppe i vores hoveder. Priserne hos Vinduesgrossisten er ret så skarpe. Vi har valgt at udskifte vinduer i to etaper. I denne omgang blev det stuehuset på nær to små vinduer, som vi faktisk havde glemt. I næste omgang er det gildesalen, som står for skud. Det er dog ikke nær så presserende, som stuehuset var og derfor valgte vi at tage det i to etaper. Men med den ekstra tid vi har fået herhjemme, så havde det da været praktisk om vi havde bestilt til hele hytten. Leveringstiden hos Vinduesgrossisten var cirka 6 uger, da vi bestilte, så måske bliver resten af huset et sommer/efterårsprojekt. Vi må se. Vi var i starten ret usikre på det der med at gøre det selv. Godt nok er Dan håndværker, men han er altså Tagdækker og har aldrig prøvet at skifte vinduer før. Men vi bestemte os for, at give det en chance. Det ku' vel ikke gå værre end galt! Og det viste sig, at det altså ikke er spor svært, omend en smule tidskrævende. I hvert fald i et gammelt hus, som vores, hvor alt er vind og skævt. Det kan jeg selvfølgelig sagtens sige, for det er faktisk Dan, som har klaret helt opgaven selv. Med lidt hjælp fra sin bonusfar (hjælpen mest for at nå at blive færdige inden vores ferie til Thailand). Jeg har jo været nedlagt af graviditetskvalme, så ærlig talt har der ikke været megen hjælp at hente i mig. Jeg lå mest på sofaen og så lidt blegnæbet ud i den periode! Er du, ligesom vi var, i tvivl om opmålingen, så finder du en god og grundig forklaring hos Vinduesgrossisten. Dan målte først og så fik vi hans bonusfar til lige at måle også, for lige at være sikker på, at det ikke var helt hen i vejret. Det var det overhovedet ikke. Faktisk tværtimod. Og alle vinduerne og døren passede da også perfekt, da det ankom! Husk og vær grundig med din opmåling - det er så ærgerligt at få bestilt forkert. Selve bestillingen af vinduer og dør gik utroligt let - det hele foregår nemlig online og målene indtastes blot på Vinduesgrossistens hjemmesiden. Du kan bestille både træ, træ/alu og plastik. Vi har valgt træ med en aluliste på glaslisten. Vi har endvidere valgt energi B ruder, da andet ikke giver mening i et ældre hus, som vores. Men det kan tilrettet nøjagtigt som du selv synes og energi A er også tilgængeligt. Ligesom lukkesystem, forskellige farver, redningsåbninger og så videre også kan tilrettes. Der er i øvrigt 10 års garanti. Er du i tvivl om noget som helst, så benyt endelig kundeservicen - de er smadder søde og hjælper gerne. Vi besøgte Vinduesgrossistens showroomet i Svenstrup inden vores bestilling, for lige at se vinduerne i levende live. Men det er altså ikke nødvendigt. Billederne på hjemmesiden er yderst fyldestgørende.

Når nye vinduer forandre et hus

Tidligere ejer af bondegården havde påbegyndt operation skift vinduer. Det betød, at vinduerne i huset var halvt bondehusvinduer og halvt topstyrede vinduer. Det gav et rimelig rodet indtryk og selvom det har irriteret os, så havde ingen af os forventet hvor stor en forskel det har gjort for huset udtryk udvendigt og for hyggen indvendigt, at vi nu har udskiftet vinduerne. Det er helt vildt, men døm endelig selv på billederne nedenfor. FØR SOVEVÆRELSE   EFTER SOVEVÆRELSE Vinduesgrossisten Er det ikke vildt, hvor det forandre rummet? Nu er jeg måske også en smule farvet af at elske bondehusvinduer. De er simpelthen så hyggelige og passer helt perfekt til vores lille bondegård. FØR KØKKEN EFTER KØKKEN FØR TRAPPEOPGANG EFTER TRAPPEOPGANG FØR KÆLDER I kælderen har vi valgt at beholde de topstyrede vinduer. Det synes vi gav mest mening. Det er i øvrigt også dem tidligere ejer har skiftet til på den anden siden af huset. Som du kan se ovenfor var der tidligere matteret gult glas i badeværelset, som ikke lukkede en dråbe lys ind. Nu har vi blot almindeligt vinduesglas. Vinduerne vender alligevel ind mod vores gårdsplads, så for os virker det fjollet ikke at lukke så meget lys ind som overhovedet muligt. Det har gjort en kæmpe forskel på badeværelset, som plejede at været dunkelt og mørkt. EFTER KÆLDER Hoveddøren er også udskiftet, så den nu matcher stilen på huset bedre. Men det er selvfølgelig ikke kun denne del af huset, som ser forandret ud. Her er gavlen, som altså også er væsentligt anderledes. FØR GAVL vinduesgrossisten EFTER GAVL Og således blev første etape af udskift vinduer på bondegården afsluttet. Vi er yderst tilfredse med både resultat og vinduer. Og glæder os til at udskifte resten!