Vores første ferie i Norge – Nanna Pretzmann
Min uge som hausfrau #11

Vores første ferie i Norge

Indlægget er sponsoreret

P6190431

På onsdag går det løs. Vi springer på færgen på havnen i Hirtshals og 2 timer og et kvarter senere er vi i Kristiansand i Norge. Her skal vi tilbringe intet mindre end 3 dage og nætter i Dyreparken, hvor vi skal bo i Kardemomme by.  Som jeg skrev den anden dag, så er det mit første besøg i Norge og jeg må da også erkende, at jeg tænker jeg er en af de få, som i en alder af 31 vintre ikke har været i Norge. En del rejser jo på skiferie deroppe. Bortset fra ski ferie har jeg dog ikke hørt så meget om ferie i Norge før, så jeg er ret spændt på hvad de ellers har, at byde på deroppe i fjeldene. Jeg har været ved at kigge hos Visit Norway og jeg er allerede, inden selv at have set det, ved at gå på halen over den smukke natur.

Det her med at vi skal bo i Kardemomme by synes jeg altså er ret skægt. Hvem husker ikke Kasper, Jesper og Jonathan fra “Folk og røvere i Kardemomme by” fra ens barndom? Jeg gør i hvert fald og jeg husker faktisk også min egen begejstring over at se et lille teaterstykke med de tre røvere ude i det store Aalborg. Enten har det været på tur med børnehaven eller måske i børnehaveklassen. Lidt skægt, som nogle oplevelser hænger ved.

Mine tøser har altså ingen anelse om hvem Kasper, Jesper og Jonathan er, men jeg har tvangsindlagt dem til at lytte til mine sprøde (ret skingre) sangstemme, når jeg synger Røverne fra Kardemomme by. Tilgengæld er jeg ret sikker på at de vil være vild med de små forestillinger, som jeg kan se foregår hver dag rundt omkring i Kardemomme by. På den måde skal de nok få lært historien at kende.

Men Kardemomme by er altså ikke det eneste, som Dyreparken indeholder. Der er faktisk langt mere. Både indendørs og udendørs badeland. Jeg skal som det første indrømme, at jeg håber vejret er så godt, at vi kan tage det udendørs i brug. Hvis ikke er det nu ret heldigt, at der også er et indendørs. En sørøverhavn og en jungle skal vi også besøge. Der er eksotiske dyr, men altså også helt almindelige bondegårdsdyr. Jeg oplever faktisk ofte at vores børn synes at de er mindst ligeså spændene. Og oveni hatten er der altså også Tivoli forlystelser. Jeg tænker, at vi ikke kan andet end blive underholdt og at der må være noget for alles smag. I hvert fald er det jo meget forskellige aktiviteter, som der er mulighed for.

kardemommeby_husnr21_5328

Vi skal jo, som nævnt bo i lejlighed i Kardemomme by og jeg glæder mig helt vildt til at se husene in real life. Online ser de nemlig så skøre, skæve og hyggelige ud. Som taget ud af et eventyr faktisk. Et af husene ser ud som på billedet (lånt fra Dyreparkens hjemmeside HER, hvor alle husene ses) – er det ikke charmerende? Jeg elsker det!

Weekenden har gået med at forberede lidt madpakke til turen og dagene deroppe. Vi udnytter at der er køleskab i lejligheden og tager lidt med hjemmefra. Vi har bagt pizza snegle, pølsehorn og sandwichbrød. Jeg regner også med at pakke lidt snack og juice. De unger er altid sultne på de mest underlige tidspunkt og i øvrigt altid, så snart vi forlader matriklen herhjemme. Uanset om de kommer lige fra spisebordet 😛

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min uge som hausfrau #11