Når mor har lyst til berlinere og ungerne vil lege Paw Patrol – Nanna Pretzmann
Cheesecaken, som smager af jul

Når mor har lyst til berlinere og ungerne vil lege Paw Patrol

Sponsoreret

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I løbet af ugen sneg en frygtelig trang til berlinere sig ind på mig og da jeg ikke kunne modstå den længere foreslog jeg en omgang hygge bagning til ungerne. De var ikke overbevist om kage bagning var vejen frem. Næh faktisk mente de at der stod Paw Patrol leg på dagens program. Som jeg har nævnt en gang eller to, så elsker de Paw Patrol og jeg kan kun anbefale legetøjet, hvis i mangler en julegave ide. Jeg synes det inspirere til så positiv leg, selvom de altså ofte slåsser om Chase 😉 Det er muligt vi skal ha’ et par stykker mere af ham til julegaverne, selvom Celina vist også drømmer om en Skye figur. Jeg har set at Bilka har et stort udvalg, så måske jeg smutter fordi en af dagene. Der er jo god til julegaver endnu.

Tilbage til bagning, så foreslog jeg, at Paw Patrol måske kunne hjælpe mig med at lave lækre hjemmelavede berlinere, for faktisk var jeg ikke sikker på at jeg ku’ alene og den hjælpe mission var ungerne altså helt med på 😛

Jeg har altid troet at det var frygteligt kompliceret at lave berlinere. Hvor jeg har fået den ide fra aner jeg simpelthen ikke, for kompliceret er det ingenlunde. Faktisk tværtimod. Og det gav heldigvis lidt overskud i køkkenet til mine trofaste Paw Patrol hjælpere, som både hældte og rørte på fulde drøn. Det er skønt, når vi alle kan hjælpes ad.

Ja faktisk gik det så godt at Paw Patrol allerede har været med i køkkenet igen for at julebage.

I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften på vores Paw Patrol berlinere med vaniljecreme. Vi var alle enige om at de blev smadder gode.

Opskrift på berlinere med vaniljecreme

10 styk

Berliner dej

25 gram gær

1 dl mælk

2 æg

1/4 dl rørsukker

1/2 tsk salt

2 tsk vaniljesukker

50 gram blødt smør

Cirka 6 dl hvedemel

 

Vaniljecreme

4 dl sødmælk

1 dl rørsukker

1 æggeblomme

1 vaniljestang

2 spsk maizena majsstivelse

 

Til kogning: 1 pakke Palmin

Sukker til rulning

 

Step 1: berliner dej

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.

Lad hæve i en halv times tid. Imens kan du passende følge step 2 og lave vaniljecreme.

Når dejen har hævet deles den i 10 boller. Sættes på et meldrysset stykke bagepapir og efterhæver til dobbeltstørrelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Step 2: lav vaniljecreme

Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Tilsidst piskes æggeblommen i.

Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug.

 

Step 3: Kog berlinere og pynt

Varm olien op til 170-180 grader. Berlinerne koges cirka 2 minutter på hver side til de er gyldne. Fiskes op med en hulske og rulles i sukker.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaniljecremen kommes i en pose med tyl. Creme sprøjtes i midten af berlineren. Næste gang vil jeg have mig en tyl beregnet til at fylde med. Denne gang brugte jeg bare en almindelig med en lille snude og rundt hul.

Jeg tænker, at vi næste gang må forsøge at komme en smule kardemomme og revet appelsinskal i dejen og rulle dem i kanel og sukker. Det tænker jeg må være de perfekte jule berlinere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter berliner var færdige og afkølede fandt jeg glasuren frem, så vi kunne pynte dem i allerbedste Paw Patrol stil. Selvom jeg ingenlunde selv er imponeret over mine glasur skills, så elskede mine tre poder resultatet og det er jo det vigtigste.

Så sådan får mor berlinere samtidig med at ungerne leger Paw Patrol – haha 😛 Hermed lækker opskrift på berlinere og julegave tip videregivet 🙂 God søndag!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Find også opskrift på // 3 slags brændte mandler // Julecheesecake // Norske klejner // Toblerone cheesecake // Svensk juleskinke // Juleboller // Krydret julebrød //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecaken, som smager af jul