Jeg må lige skynde mig at undskylde billederne – de er altså ikke specielt gode, men faktisk var det slet ikke meningen at opskriften skulle på bloggen. Den var blot et eksperiment. Men eksperimentet blev altså så godt, at jeg nu alligevel synes, at jeg vil dele med jer. Mørke billeder eller ej 😉 Bollerne biksede jeg sammen inden vi strøg mod Den Dominikanske Republik og de blev brugt i madpakkerne. I øvrigt et hit, da de er ret mættende.
Favoritten herhjemme er stadig spinat boller, men jeg må indrømme, at squash bollerne med spinat er ved at overhale indenom.
Opskrift på broccoli boller med spinat
18-20 boller
25 gram gær
6 dl lunken vand
2 tsk rørsukker
1 tsk salt
75 gram frisk spinat (jeg brugte frossent – her svarede hvert tern til ca 15 gram)
200 gram broccoli fint hakket
1 dl solsikkefrø
2 spsk olie
4 dl durummel
10 dl hvedemel
1 dl hvedemel til æltning og 1 til efter hævning
Opløs gæren i halvdelen af det lunkne vand. Kom resten af vandet i en minihakker med spinat og kør til du har en jævn blanding. Alternativt brug blender eller hak spinatten meget fint. Broccolien skal også rives, hakkes eller som mig i minihakkeren. Dovenskaben længe leve 😛
Kom sukker, salt og broccoli og spinat i. Kom olie, frø og melet i. Dejen er fortsat klistret, men pas på med melet. På grund af spinat og broccoli kan man blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. I stedet kommes lidt mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter.
Lad dejen hæve en time eller to. Brug igen mel, når bollerne skal rulles. Men pas på med ikke at bruge for meget.
Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.
Bages ved 200 grader (varmluft) i cirka 10-12 minutter.
HUSK AT FØLGE MED PÅ INSTAGRAM @NannaPretzmann og @Mad_til_boernefamilier
Find også opskrift på // Pizza muffins // Pølse- og oste muffins // Pizzasnegle // Squash boller // Rødbede boller // Horn med kødsauce // Pølsehorn // Yoghurtboller med speltmel //