Fredagskagen: Black magic chokoladekage med saltet karamel creme

Black magic chokoladekage opskriftBlack magic chokoladekage

Jeg tror endnu ikke, at jeg har mødt nogle, som ikke er faldet pladask for Black Magic chokoladekage. Men den er også god, ja faktisk smager den forfærdentlig godt og så er den frygtelig let og hurtig at mikse sammen. To egenskaber jeg værdsætter. Denne gang har jeg valgt en saltet karamel creme som fyld og det er latterligt lækkert. Kagen er vildt tung og altså ikke en man spiser frygteligt meget af.

Black magic chokoladekagen bliver kun bedre af at stå et par dage, så smag den sagtens i god tid.

Husk, hvis du også laver fyld med smørcreme, at kagen skal ud af køleskabet god tid inden servering. Den bliver nemlig ret hård, når den bliver kølet.

Opskrift på Black magic chokoladekage med saltet karamel

Cirka 8-10 personer

Chokoladekage – 2 bunde:

5 dl hvedemel
2 dl farin
2 dl rørsukker
2 dl kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
2 1/2 dl mælk
1 dl olie
2 æg
2 tsk vaniljesukker
1 kop kaffe

 

Saltet karamel creme

225 gram blødt smør
1/2 dåse kondenseret mælk (kogt til karamel – dåsen koges i en gryde, dækket af vand konstant, i 3 timer)
2 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
Havsalt – smag til

 

Pynt

Maltesers

Jordbær

Hindbær

 

Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn).

I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron og vaniljesukker). I en anden skål mikses mælk, æg og olie.

Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu ret tynd.

Del dejen i to 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter.

Lad køle.


Følg også med på Instagram 


kondenseret mælk kogt til karamel

Når en dåse med kondenseret mælk, kommes i en gryde, dækkes af vand og koges i tre timer ender du ud med karamel eller dulce de leche, som det også kaldes

Imens laves fyldet. Kom alle ingredienser (undtagen salt) i en skål og pisk ved laveste hastighed i et øjeblik. Herefter højeste indtil den saltede karamel cremen er luftig og let. Smager den af smør har du ikke pisket længe nok 😉 Smag til sidst til med salt.

Kagen lægges sammen med saltet karamel creme. Jeg har lavet et stort lag imellem bundene og på toppen, men den kan også fordeles på hele kagen.


Følg også med på Instagram


Black magic chokoladekageBlack magic chokoladekage

 

Find også opskrift på // Kanelsneglekage // Snickerskage // P-tærte kage // Flødebolle brownie // Daim islagkage // Toffifee cheesecake // Dumle kage //

Follow:
Share:

25 Comments

  1. Leyla
    16. marts 2018 / 11:44 am

    Hej Nanna. Ville høre om den smager meget af kaffe? Drikker nemlig ikke kaffe og det siger mig intet 🙈🙊

    • 16. marts 2018 / 12:19 pm

      Hejsa ☺️ Du kan overhovedet ikke smag det ☺️

  2. Duygu
    16. marts 2018 / 4:13 pm

    Den skal afprøves 😍 har dog lige et spørgsmål til kondenseret mælk – kan man koge den dagen før? Og stille den i køleskabet og åbne dåsen når man skal bruge den? Hvad er dine erfaring?

    Vh Duygu

      • Duygu
        19. marts 2018 / 9:29 pm

        Hej Nanna.

        Lige et spørgsmål mere.
        Kan man fryse kagen? Hvis ja, tænker jeg at bage den 2 dage før. Også laver jeg den lækre karamelcreme på dagen.

        • 20. marts 2018 / 7:14 am

          Jeg har ikke prøvet at fryse den, men to dage kan den sagtens stå. Den bliver kun bedre af at stå 🙂

          • Duygu
            20. marts 2018 / 8:11 am

            Hvor vil du anbefale, jeg opbevarer kagen så? Køkkenbordet eller køleskabet?☺️

  3. Kristine Nielsen
    20. marts 2018 / 1:09 pm

    Ser lækkert ud.
    Hvornår skal saltet så i ?

    • 20. marts 2018 / 1:15 pm

      Når cremen er pisket luftig smager du den til med salt 🙂

  4. Duygu
    25. marts 2018 / 2:36 pm

    Hejsa..
    Jeg har bagt denne lækre kage. Dog blev min karamel creme, ikke så fast som det er på billedet? – Hvad kan det skyldes??

    • 25. marts 2018 / 4:15 pm

      Hejsa☺️ Øhm det er svært at svare på. Men prøv at give kagen en tur på køl, så burde den blive mere fast, når smørret bliver koldt..

      • Duygu
        27. marts 2018 / 8:34 pm

        Jeg fandt min egen fejl 😂 Jeg havde brugt hele dåsen med karamel, men der skulle bruges 1/2 dåsen, det så jeg så senere!
        Nu ved jeg det til anden gang!

        • 27. marts 2018 / 9:59 pm

          Årh for pokker – haha ja så blev det nok lidt tyndt😂

  5. Mikela
    11. april 2018 / 6:03 pm

    Skal karamellen være varm når det piskes til creme?

  6. Stine
    14. april 2018 / 8:26 am

    Hej 😉
    Hvilken olie skal man bruge?
    Skal til at bage den i dag, men er pludselig blevet i tvivl 😉

    • 14. april 2018 / 10:22 pm

      Jeg bruger egentlig bare hvad jeg har. Ofte solsikke ☺️

  7. Anne
    15. april 2018 / 10:46 pm

    Hej Nanna.
    Min dreng skal døbes på lørdag og vi har kastet os over at lave kæmpe sønderjysk kaffebord til dessert. Her kommer blandt andet denne lækre kage på bordet 🙂 Kan man ligge kagen sammen om fredagen? Og kan den ligges sammen i formen med kageplast omkring, så den bliver mere jævn i utrykket.
    Hvor meget er en kop kaffe i dl? Og hvilken kakao menes der? 🙂 Håber du får tid til at svare 🙂

    • 16. april 2018 / 7:53 am

      Hej Anne,

      Ja til de første to.
      Der menes kakao – det man bruger til bagning..
      Jeg bruger blot en kaffekrus – men det svare vel til 3 dl er mit gæt. Men det er også kun et gæt. Jeg er ikke lige i nærheden af kaffekrus og decilitermål 🙂

      Mvh
      Nanna

      • Anne
        16. april 2018 / 7:33 pm

        Tusind tak for svar 🙂
        Så det er et kaffekrus og ikke en kaffekop? 🙂

  8. Sanne
    20. april 2018 / 7:46 pm

    Hej Nanna.
    Jeg har lige lavet den super lækre kage (tak for inspiration!) Jeg har stillet kagen på køl, jeg har kun lagt kagen sammen, ikke pyntet. Men! Cremen er selvfølgelig blevet helt stiv, så mit spørgsmål er: hvor længe før skal jeg regne med at tage kagen ud af køleskabet, for at cremen når at bløde op, så jeg kan pynte den, og pynten faktisk gider hænge ved? 😅

    • 21. april 2018 / 7:00 am

      Hejsa Sanne,

      Det afhænger selvfølgelig lidt af hvor varmt der er, når du tager den ud. Men 20 minutter – 1/2 time vil nok være mit bud☺️
      Håber i kan li’ den ☺️

  9. Stine
    25. maj 2019 / 8:27 pm

    Kan man bruge nescafe?

Leave a Reply


Looking for Something?