Simpel & budgetvenlig fornyelse af trappeopgang med pynteliste – Nanna Pretzmann
Khachapuri - georgiansk ostebrød

Simpel & budgetvenlig fornyelse af trappeopgang med pynteliste

Pynteliste trappeopgang

 >> FØLG MED PÅ INSTAGRAM <<

Der har været så stille de seneste uger. Måske har i kigget med på Instagram og set, hvor vi har lagt vores energi? Hvis ikke, så kan jeg afsløre, at næsten alt tid er gået med at ordne husprojekter. De timer, hvor vi ikke har malet, slebet og fornyet, har vi brugt med ungerne. På badning, krabbefiskeri og bare, at være os. Det har været en tand for meget, kan vi vist godt erkende nu, men endelig har vi set også set enden på det og jeg vil så småt begynde og dele lidt af processen. Hvis du vil se lidt mere af processen har jeg lagt den under højdepunkter (projekt stue) på IG.

Sådan lavede vi pynteliste ved trappen

Første projekt jeg vil dele lidt af, er vores trappefornyelse med pynteliste. Ganske simpelt og ganske budgetvenligt. Jeg blev inspireret på Instagram, hvor jeg så en række smukke billeder med fine pyntelister på væggene langs trapperne og gråtonede farver under selve pyntelisten. Jeg vidste dog med det samme, at en lidt dusty green var lige hvad der passede ind hos os. Det tog ikke mange sekunder, at overtale Dan til et ekstra projekt. Dels fordi trappeopgangen virkelig led under fedtede børnefingre og en maling, som ingenlunde kunne tørres af. Og nok dels fordi han vidste, at mit hoved var opsat på forandringen 😉 Egentligt ville vi også gerne af med savsmuldstapettet, men det må blive en anden god gang. Jeg har taget nok af den slags ned, for det næste lange stykke tid 😉

Inden vi søsatte projektet, så trappeopgangen ud, som billedet nedenfor. Møgbeskidt forneden – mest fordi ungerne konsekvent trækker hænderne langs væggen. Og altså ingen pynteliste, som er den allervigtigste ingrediens.

For at undgå det problem, i fremtiden, købte vi en maling med glans 20. Den kan nemlig tørres af med en våd klud. Og så forventer vi selvfølgelig også, at den grønne ikke skriger beskidt til himlen, så meget, som en hvid.

Udover det har jeg i evigheder tænkt på, at male gelænderet sort, men altså først sneglet mig til det nu. Og det gør bare en kæmpe forskel.

Det har vi brugt:

– Pyntelister. 20,- stykket for 1,20 meter i Bauhaus. Vi brugte 6 styk.

Relaxing green fra Flugger (farvekode IN-772) og hvid maling til pyntelisten

– Monteringslim

– Sav

– Træspartel

– Fint sandpapir

– Sort maling til gelænder

 

Sådan har vi gjort:

Egentlig har vi nok slet ikke grebet det an, som vi burde. Med opmålinger, vinkler og dets lige. Vores trappe buer, har skiftende højder og det samme har loftet. Derfor tog vi simpelthen en pynteliste og tegnede efter på øjemål. Resultatet blev godt, men har man et rum, som er lettere, at gå til anbefaler jeg lidt opmåling på forhånd.

Pyntelisterne havde vi også kun en almindelig sav til  og igen må jeg sige, at det ikke er det letteste i forhold til vinkler på pindene, som f.eks. i hjørnerne. Men det gik.

Pyntelisterne monterede vi med monteringslim og de sidder der vist for bestandigt. I hvert fald tvivler jeg på, at de kommer af uden, at væggen delvist følger med 😉

Småfejl og samlinger rettede vi til og fyldte med træsparten efterfølgende. Lod det tørre og sleb herefter med fin sandpapir, for ensartet overflade.

Til sidste malede vi. I første omgang malede vi pyntelisten hvid (2 lag), det nederste af væggen, under pyntelisten, grøn (2 gange) og gelænderet sort (1 gang).

Og voila, et styks helt nyt look til trappeopgangen, til en meget budgetvenlig pris.

 

5 kommentarer

 • Gitte

  Hvor er det blevet pænt!
  Vi har en lignende trappe og jeg går også og drømmer om at male gelænderet sort. Hvad slags maling har du brugt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Jørgensenn

  Hej Nanna
  Super flot trappeopgang 😊
  Har du billede af hvordan I har afsluttet på 1. salen – altså slutning af trappe ?
  Mvh Pia

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Khachapuri - georgiansk ostebrød