Lagkagefad fra Cellbes (reklamelink)
Faktisk er opskriften på kanelstang næsten identisk med kanelsneglekagen. Jeg tilføjede dog hakket hasselnød og en smule marcipan, som lå i køleskabet og skreg på at blive brugt. Men marcipanen kan altså sagtens undlades, hvis man foretrækker det.
Opskrift på kanelstang med vaniljecreme
Kanelsneglekage dej
25 gram gær
1 dl lunken mælk
50 gram blødt smør
1 spsk rørsukker
1 tsk kardemomme
1/4 tsk salt
2 æg
Ca 6 dl hvedemel
1 æg til pensling
Vaniljecreme
4 dl sødmælk
1 dl rørsukker
1 æggeblomme
1 vaniljestang
2 spsk maizena majsstivelse
Remonce
100 gram blødt smør
2 dl rørsukker (evt. farin)
75 gram marcipan (kan undlades)
2 spsk kanel
Pynt:
25 gram hakket hasselnød
Hvid glasur (flormelis og vand)
Step 1: lav vaniljecreme
Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Til sidst piskes æggeblommen i.
Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug
Step 2: lav dejen
Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gæren. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem.
Lad hæve en god time. Imens kan du bikse remoncen sammen.
Step 3: lav remonce
De tre ingredienser rører godt sammen.
Step 4: saml kanelsneglekagen med vaniljecreme
Rul dejen ud på meldrysset bord. Cirka en firkant på 35 x 45 cm. Kom først remonce på og ovenpå vaniljecreme. Rul sammen på den lange led. Læg på bageplade med bagepapir. Klip igennem stangen, på nær det det nederste lag dej, med et mellemrum på cirka 3 cm. Drys med hakket hasselnød.
Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Pensl med æg.
Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25-30 minutter.
Pyntes med hakket hvid glasur, når afkølet.
HUSK AT FØLGE MED PÅ INSTAGRAM @NannaPretzmann og @Mad_til_boernefamilier
Find opskrift på // Snickers påskeæg // Kanelsneglekage // Daim islagkage // Knækbrød // Gulerodsboller // Spinatboller // Toffifee cheesecake //
Hvor ser den bare SÅ god ud – helthelt ligesom den skal være 😀
– A