Så er det endnu engang søndag og jeg har selvfølgelig en lækker opskrift i ærmet til jer. Denne gang er det skinkehorn med pikantost. En lidt anderledes variation af pølsehorn. Super lækker og kan selvfølgelig fryses.
Opskrift på skinkehorn med pikantost
Cirka 32 stykker
4 dl mælk
50 g gær
800 g mel
1 spsk. rørsukker
3 æg
50 g smeltet smør
2 tsk. salt
1 æg til pensling (eller mælk)
Sesam til drys
Fyld:
1 pakke pikantost
2 pakker skinke pålæg – deles på midten
Start med at lune mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken. Tilføj mel, sukker, æg, smør og salt. Ælt dejen godt igennem. Jeg lod maskinen gøre arbejdet for mig. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel.
Stil dejen lunt og lad den hæve i en times tid.
Del dejen i 4 lige store dele. Rul ud i cirkler og brug pizza skæren til at dele i 8 dele. (se billeder nedenfor af pizzahorn. Princippet er det samme).
>> Følg også med på Instagram <<
Kom pikantost og et halvt stykke skinke på dej stykkerne. Rul dem sammen og placer hornene tæt på en bageplade. Tippen af dejen skal være under skinkehornet.
Lad hæve i cirka 20 minutter. Start ovnen på 180 grader.
Pensel skinkehornene med æg og drys med sesam.
Bages i cirka 20 minutter.
Find også opskrift på // Grove spinatboller med hytteost // rødbedeboller // Spinatboller // Pizzasnegle // Pølsemuffins // Pizzamuffins //
De ser virkelig lækre ud!!
Forfatter
De er lækre og et godt alternativ til pølsehorn 🙂
Mums de ser gode ud! 😀 Men ved du noget om hvor længe de kan holde sig i køleskabet?Det kniber nemlig med pladsen i fryseren…
Forfatter
Herhjemme er de altid væk på et par dage, så mere har jeg ikke prøvet de har lagt 🙂
Skal helt sikkert prøves, samt flere af dine nørnevenlige opskrifter til madpakken eller ture👍 ☺️
Forfatter
Håber de falder i din smag 😀
Din pikantost ser meget rød og tomatagtig ud- er det kun pikant du har smurt på? 🙂 ser meget lækkert ud
Forfatter
Hejsa 🙂 Det er billedet af pizzahornene du kigger på tror jeg? Det er blot for at vise hvordan jeg skære dejstykkerne ud 🙂
Arh, takker 😊🙈mine er lige taget ud af ovnen og glæder os til st prøvesmage 😊👍🏻
Forfatter
Håber de smagte godt 🙂