Jeg havde en rest karamel i køleskabet efter jeg kogte kondenseret mælk i sidste uge til en brownie med karamel & havsalt. Jeg var ikke helt sikker på hvad jeg skulle bruge det til, men pludselig kom jeg i tanke om Banana Toffee pie aka Banoffee pie. Det var jo slet ikke en dum beslutning. Kagen er let at lave og skal ikke bages.
Opskrift på banana Toffee pie
125 gram smeltet smør
300 gram digestive kiks
3 bananer
100 gram hakket chokolade
1/4 liter piskefløde
Sådan laver du en Banana Toffee Pie
Start med at koge den kondenseret mælk til karamel. Det gøres ved at koge dåsen i cirka 3 timer i en gryde, hvor vandet dækker dåsen. Fyld eventuelt mere vand i undervejs. Du kan også hælde den kondenseret mælk i et patentglas og koge deri, hvis du ikke bryder dig om at koge i dåsen.
Så er det tid til at lave bunden. Knus kiksene. Jeg brugte min minihakker (den som følger med, når man køber en minihakker. Det er efterhånden det køkkenredskab jeg bruger mest), men en pose og en kagerulle kan også bruges. Rør den smeltede smør i og kom massen i en springform eller lignende. Tryk det godt sammen og sæt på køl i en halv time. Jeg havde desværre ikke en mindre end på billedet (26cm springform), så min tærte blev lidt flad. En anden gang, når vi skal have gæster vil jeg komme det i portions anrettede skåle i stedet eller en mindre springform. Det tror jeg kunne være fint.
Næst skal den kølede karamel smøres over kiksebunden. Lad det herefter køle i 1 1/2 time.
Skær bananerne i skiver og fordel ovenpå karamellen.
Piske fløden til flødeskum og fordel den over bananskiverne
Til sidst drysses med hakket chokolade.
Velbekom 🙂
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Flødebollelagkage // Oreo brownie med Oreo frosting // Nutella boller // Pizza boller // Bounty cheesecake // Spinat boller // Cheese Dippers // Rødbede boller// Pizzadej med spinat //