Den her Snickers islagkage har jeg glædet mig vanvittigt meget til at dele med jer. I min optik er den nemlig latterlig god. God på den savlede måde og så er den heldigvis skide let at lave også 😉
Ideen fik jeg egentlig da jeg tænkte på, at lave en anden version af den vildt populære Daim islagkage. Jeg kan jo godt li’ at lege lidt i køkkenet og finde på nye udgaver af klasssikere. Og hvorfor ikke en hjemmelavet Snickers islagkage. At vejret så fulgte trop og nu er perfekt til at spise is i haven gør det absolut ikke dårligere. Og nu hvor rabarbersæsonen er i fuld gang, så måske et glas rabarbersaft dertil?
Opskrift på Snickers islagkage
Cirka 8-10 personer
Peanutbund
4 æggehvider
3 dl rørsukker
150 gram peanuts
Snickers islagkage
5 past. æggeblommer
1/2 liter fløde
1 dl rørsukker
3 spsk peanutbutter (jeg bruger en crunchy variant)
1 tsk vaniljesukker
Hvad skal man ellers bruge:
200 gram mørk chokolade
En springform med en diameter på 26cm
Eventuelt Snickers, hindbær og jordbær til pynt
Step 1: Kog karamel
Dette punkt starter jeg gerne med dagen forinden. Dåsen med det kondenseret mælk skal nemlig koges i en gryde (godt dækket af vand) i 3 timer. Således forvandles den til den lækreste karamel. Dåsen skal være afkølet inden brug.
Step 2: lav peanutbund
Peanuts skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst peanuts.
Massen kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.
Lad afkøle helt.
Step 2: Snickers is
Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og peanutbutter vendes i. Miks sammen.
Kom herefter først karamellen fra dåsen på peanutbunden. Fordel med en kniv.
Hæld herefter Snickers isen ovenpå karamellen og kom i fryseren i mindst 4 timer.
Step 3: pynt Snickers islagkagen
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt ned igen. Fordel hurtigt på toppen af islagkagen uden at rode for meget rundt. Isen smelter hurtigt. Kom i fryseren i et kvarter, så chokoladen kan stivne.
Serveres med hakket Snickers, hindbær og jordbær på toppen.
Tag den gerne op 20 minutter inden servering, ellers er den meget hård at skære ud.
Find også opskrift på // Daim islagkage // Snickers kage // P-tærte kage // Toffifee cheesecake // Regnbuelagkage // Sommerdrøm med hindbær // Rabarbersaft //
Uhm en fantastisk islagkage du har lavet:-)
Den lyder virkeligt lækker og dejlig syndig.
Rigtig god weekend:-)
Forfatter
Den er så lækker 😀 God weekend
Nu spørger jeg måske dumt men bare så jeg ikke kommer til at lave noget helt galt, når jeg skal kaste mig ud i at lave den: Når du skriver peanuts er det så saltede? 🙂
Forfatter
Ja det er 🙂
Når/hvis man laver den kondenserede mælk dagen før, stiller man så bare karamellen i køleskabet til dagen efter? Stivner karamellen ikke i køleskabet? 🙂
Forfatter
I køleskabet med den – du kan sagtens smøre den ud alligevel 🙂
Elsker dine opskrifter 😍!
Jeg har tænkt mig at lave den på torsdag, men skal først serveres lørdag – Er det forlang tid i fryseren eller går det? 🙂
Forfatter
Tak 😀
Det kan snildt gå.. den kan sagtens stå længere end det 🙂
Fedt! tak for svar 🙂
Det glæder jeg mig til at prøve!
Er det usaltet peanuts som skal bruges..?
Forfatter
Nej bare saltede 🙂
Hej Nanna
Skal lave din lækre islagkage. Men skal lige høre om det er alm. ovn eller varmluft som du bruger.
Forfatter
Hej Birthe,
Det er almindelig ovn 🙂
KH
Nanna
Hej Nanna
Tak for svaret, så vil jeg igang. Glæder helt vildt til at smage den. Den ser bare så lækker ud😝.
Forfatter
Jeg håber i kan li’ den 🙂 Herhjemme er den et kæmpe hit..
Hvornår i processen “befries” bunden for bagepapiret ??
Forfatter
Det er super let lige at fjerne, når den er frossen 🙂
Skal dåsen med kondiseret m
Skal dåsen med kondiseret mælk stå i gryden eller skal indholdet hældes ud?
Forfatter
Dåsen skal stå i gryden😀
Hej
Kan man undvære de tre spsk peanutbutter? Evt erstatte med noget andet?
Jeg glæder mig til at prøve opskriften 🙂
Forfatter
Hejsa Maria☺️
Jeg ville ikke undvære – det er jo med til at gøre islagkagen Snickers agtig ☺️
KH
Nanna
Hvordan kan det være at dåsen skal stå i en gryde og koge i 3 timer??
Hvad er fidusen med det?
Ved kogning forvandler den kondenserede mælk sig til karamel.
Forfatter
Præcis ☺️
Forfatter
Mælken bliver til karamel ☺️
Skal den kondenseret mælk stå i en gryde med vand eller skal man åbne den ? Forstår ikke helt 🙈
Forfatter
Selve dåsen skal koges, således at den kondenserede mælk bliver til karamel ☺️
Kan man bruge noget andet end kondenseret mælk i din snikkers islagkage
Forfatter
Evt en anden karamelsauce?☺️ Jeg har ikke forsøgt ☺️
Hej
Skal peanutsene piskes i? Jeg piskede, men så tabte æggehviderne al luften, så jeg startede forfra og vendte dem i. Men jeg synes, min bund er højere, end din..
Er det ikke grohakkede peanuts? Det ser det ud til på billedet:-)
PS. I stedet for at købe peanutbutter, kan man købe flere peanuts og så bare hakke, indtil de bliver til butter.
Mvh Katrine
Forfatter
Hejsa☺️
Jeg pisker æggehviderne og kommer så peanuts i. De er grovhakkede ja☺️
KH
Nanna
Jeg er nok et gammelt pæretræ … men den opskrift kan jeg godt nok ikke følge med i.
Jeg kan gætte mig …. fordi jeg har erfaring i et køkken. Men utilstrækkelig er den altså.
Forfatter
Hejsa Laila,
Hvordan synes du, at den er untilstrækkelig?
KH
Nanna
P.S. Link er fjernet 🤗
Kan man mon hakke snickers og hælde i isen? 😉
Forfatter
Ja da 🙂
Hej 😃
Kan den holde sig en uges tid i fryseren?
Vil nemlig lave den til min datters barnedåb.
Forfatter
Ja det kan den snildt 🙂 Håber i får en skøn dag 🙂