Fredagskagen: Snickers islagkage

Snickers islagkageSnickers islagkage opskrift

Den her Snickers islagkage har jeg glædet mig vanvittigt meget til at dele med jer. I min optik er den nemlig latterlig god. God på den savlede måde og så er den heldigvis skide let at lave også 😉


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Ideen fik jeg egentlig da jeg tænkte på, at lave en anden version af den vildt populære Daim islagkage. Jeg kan jo godt li’ at lege lidt i køkkenet og finde på nye udgaver af klasssikere. Og hvorfor ikke en hjemmelavet Snickers islagkage. At vejret så fulgte trop og nu er perfekt til at spise is i haven gør det absolut ikke dårligere. Og nu hvor rabarbersæsonen er i fuld gang, så måske et glas rabarbersaft dertil?

Opskrift på Snickers islagkage

Cirka 8-10 personer

 

Peanutbund

4 æggehvider

3 dl rørsukker

150 gram peanuts

 

Snickers islagkage

5 past. æggeblommer

1/2 liter fløde

1 dl rørsukker

3 spsk peanutbutter (jeg bruger en crunchy variant)

1 tsk vaniljesukker

 

Hvad skal man ellers bruge:

dåse kondenseret mælk

200 gram mørk chokolade

En springform med en diameter på 26cm

Eventuelt Snickers, hindbær og jordbær til pynt

 

Step 1: Kog karamel 

Dette punkt starter jeg gerne med dagen forinden. Dåsen med det kondenseret mælk skal nemlig koges i en gryde (godt dækket af vand) i 3 timer. Således forvandles den til den lækreste karamel. Dåsen skal være afkølet inden brug.

 

Step 2: lav peanutbund

Peanuts skal hakkes fint. Jeg bruger min minihakker til det. Æggehviderne piskes stive, sukker piskes i og tilsidst peanuts.

Massen kommes i springform (husk bagepapir i bunden) og bages ved 175 grader i cirka 30 min.

Lad afkøle helt.

 

Step 2: Snickers is

Æggeblommer, rørsukker og vaniljesukker piskes hvidt og luftigt. Fløden piskes til flødeskum og peanutbutter vendes i. Miks sammen.

Kom herefter først karamellen fra dåsen på peanutbunden. Fordel med en kniv.

Hæld herefter Snickers isen ovenpå karamellen og kom i fryseren i mindst 4 timer.

Step 3: pynt Snickers islagkagen 

Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt ned igen. Fordel hurtigt på toppen af islagkagen uden at rode for meget rundt. Isen smelter hurtigt. Kom i fryseren i et kvarter, så chokoladen kan stivne.

Serveres med hakket Snickers, hindbær og jordbær på toppen.

Tag den gerne op 20 minutter inden servering, ellers er den meget hård at skære ud.

Snickers islagkage opskrift

 

Find også opskrift på // Daim islagkage // Snickers kage // P-tærte kage // Toffifee cheesecake // Regnbuelagkage // Sommerdrøm med hindbær // Rabarbersaft //

Follow:
Share:

38 Comments

  1. Tina
    11. maj 2018 / 10:11 am

    Uhm en fantastisk islagkage du har lavet:-)
    Den lyder virkeligt lækker og dejlig syndig.
    Rigtig god weekend:-)

  2. Simone
    11. maj 2018 / 3:10 pm

    Nu spørger jeg måske dumt men bare så jeg ikke kommer til at lave noget helt galt, når jeg skal kaste mig ud i at lave den: Når du skriver peanuts er det så saltede? 🙂

  3. Tine
    18. maj 2018 / 6:55 am

    Når/hvis man laver den kondenserede mælk dagen før, stiller man så bare karamellen i køleskabet til dagen efter? Stivner karamellen ikke i køleskabet? 🙂

    • 18. maj 2018 / 4:53 pm

      I køleskabet med den – du kan sagtens smøre den ud alligevel 🙂

  4. Duygu
    26. maj 2018 / 6:15 pm

    Elsker dine opskrifter 😍!
    Jeg har tænkt mig at lave den på torsdag, men skal først serveres lørdag – Er det forlang tid i fryseren eller går det? 🙂

    • 27. maj 2018 / 10:26 pm

      Tak 😀
      Det kan snildt gå.. den kan sagtens stå længere end det 🙂

      • Duygu
        28. maj 2018 / 10:17 am

        Fedt! tak for svar 🙂
        Det glæder jeg mig til at prøve!

  5. Anne-Mette Bødker
    22. juni 2018 / 5:19 pm

    Er det usaltet peanuts som skal bruges..?

  6. Birthe Hansen
    7. oktober 2018 / 11:35 am

    Hej Nanna
    Skal lave din lækre islagkage. Men skal lige høre om det er alm. ovn eller varmluft som du bruger.

    • 8. oktober 2018 / 7:46 am

      Hej Birthe,

      Det er almindelig ovn 🙂

      KH
      Nanna

      • Birthe Hansen
        10. oktober 2018 / 12:38 pm

        Hej Nanna
        Tak for svaret, så vil jeg igang. Glæder helt vildt til at smage den. Den ser bare så lækker ud😝.

        • 11. oktober 2018 / 6:06 pm

          Jeg håber i kan li’ den 🙂 Herhjemme er den et kæmpe hit..

  7. Rie Marquardsen
    28. december 2018 / 5:17 pm

    Hvornår i processen “befries” bunden for bagepapiret ??

    • 29. december 2018 / 9:00 am

      Det er super let lige at fjerne, når den er frossen 🙂

  8. Annette
    23. marts 2019 / 4:01 pm

    Skal dåsen med kondiseret m

  9. Annette
    23. marts 2019 / 4:03 pm

    Skal dåsen med kondiseret mælk stå i gryden eller skal indholdet hældes ud?

  10. Maria
    22. maj 2019 / 8:53 pm

    Hej
    Kan man undvære de tre spsk peanutbutter? Evt erstatte med noget andet?
    Jeg glæder mig til at prøve opskriften 🙂

    • 25. maj 2019 / 5:23 am

      Hejsa Maria☺️

      Jeg ville ikke undvære – det er jo med til at gøre islagkagen Snickers agtig ☺️

      KH
      Nanna

  11. Charlotte Vestergaard
    22. maj 2019 / 9:34 pm

    Hvordan kan det være at dåsen skal stå i en gryde og koge i 3 timer??
    Hvad er fidusen med det?

    • Charlotte
      23. maj 2019 / 12:20 pm

      Ved kogning forvandler den kondenserede mælk sig til karamel.

  12. Jasmina
    23. maj 2019 / 2:00 pm

    Skal den kondenseret mælk stå i en gryde med vand eller skal man åbne den ? Forstår ikke helt 🙈

    • 25. maj 2019 / 5:22 am

      Selve dåsen skal koges, således at den kondenserede mælk bliver til karamel ☺️

  13. Birgit Nygaard
    26. maj 2019 / 5:57 pm

    Kan man bruge noget andet end kondenseret mælk i din snikkers islagkage

    • 29. maj 2019 / 10:09 am

      Evt en anden karamelsauce?☺️ Jeg har ikke forsøgt ☺️

  14. Katrine
    3. juli 2019 / 4:36 pm

    Hej
    Skal peanutsene piskes i? Jeg piskede, men så tabte æggehviderne al luften, så jeg startede forfra og vendte dem i. Men jeg synes, min bund er højere, end din..
    Er det ikke grohakkede peanuts? Det ser det ud til på billedet:-)
    PS. I stedet for at købe peanutbutter, kan man købe flere peanuts og så bare hakke, indtil de bliver til butter.
    Mvh Katrine

    • 4. juli 2019 / 3:26 pm

      Hejsa☺️

      Jeg pisker æggehviderne og kommer så peanuts i. De er grovhakkede ja☺️

      KH
      Nanna

  15. Laila Stig Larsen
    19. juli 2019 / 7:21 pm

    Jeg er nok et gammelt pæretræ … men den opskrift kan jeg godt nok ikke følge med i.
    Jeg kan gætte mig …. fordi jeg har erfaring i et køkken. Men utilstrækkelig er den altså.

    • 28. juli 2019 / 8:07 am

      Hejsa Laila,

      Hvordan synes du, at den er untilstrækkelig?

      KH
      Nanna

      P.S. Link er fjernet 🤗

  16. Kathrine
    2. april 2020 / 8:41 am

    Kan man mon hakke snickers og hælde i isen? 😉

  17. Mette
    24. juni 2020 / 11:12 am

    Hej 😃
    Kan den holde sig en uges tid i fryseren?
    Vil nemlig lave den til min datters barnedåb.

    • 24. juni 2020 / 5:01 pm

      Ja det kan den snildt 🙂 Håber i får en skøn dag 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?