Opskrift på verdens bedste hvidløgsflutes

Hvidløgsflutes opskriftHvidløgsflutes

Det skønne vejr fortsætter og det betyder hjemme hos os, at grillen konstant er i gang og vores forbrug af hvidløgsflutes er steget drastisk. Vi kan simpelthen ikke få nok og ungerne elsker dem også. Jeg bager gerne flere portioner på en gang og smider i fryseren. Så er de lige til at tage op og lade tø på bordet i løbet af dagen og kaste på grillen til aften.

Hvidløgs mængden justeres blot efter smag og behag.

Opskrift på hvidløgsflutes

4 hvidløgsflutes

25 gram gær

3 spsk olie

5 dl vand

1 tsk honning

2 tsk salt

200 gram durummel

Cirka 500 gram hvedemel

 

Fyld

150 gram blødt smør

3 fed hvidløg, presset

1 god håndfuld finthakket persille

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i, på nær hvedemelet. Det kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Hellere for let end for meget mel.

Ælt dejen grundigt og længe. Lad her efter hæve i halvanden time på køkkenbordet.

Imens kan du forberede fyldet, som blot skal røres grundigt sammen.

Drys mel på bordet. Del dejen i fire med en pizzaskære.

Træk hver del ud til en firkant. Kom 1/4 af fyldet på hver. Rul til en pølse på den lange led. Skær igennem med pizzaskære (på nær et par centimeter) og drej stikkerne om hinanden. Lad gerne “mønstret” vende opad. Se billeder nedenfor.

>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

 HvidløgsflutesOpskrift hvidløgsflutes

Lad efterhæve en times tid.

Bages cirka 15-20 minutter ved 225 grader (alm ovn).

Kan med fordel fryses.

 

Follow:
Share:

31 Comments

  1. Malene
    24. september 2018 / 11:01 am

    Hvor ser de bare lækkert ud 👍 Det skal forsøges at bages på fredag, men de skaler først bruges søndag.. Vil du fryse dem ned eller bare pakke dem i pose til søndag? Hvor mange personer er der til i en portion vil du tro? Mvh Malene

    • 24. september 2018 / 7:42 pm

      De er så gode😋 Jeg ville fryse dem, lade dem tø på køkkenbordet og lune dem inden servering..
      Portionen giver 4 flutes. Hvert flute er cirka samme størrelse, som de der færdige lavede man kan købe, så du kan snildt gå ud fra, hvor mange du ville købe af dem 🙂

  2. Mette
    21. februar 2019 / 10:59 am

    Hej, hvis jeg bager dem om morgen vil du så lige Lunde dem lidt når jeg skal bruge dem til aften???
    Vh Mette

  3. Josefine
    19. juni 2019 / 4:12 pm

    Hej Nanna.
    Jeg vil meget gerne prøve at bage dine flutes til min fødselsdag i næste uge. Festen skal holdes tirsdag. Hvis jeg bager dem mandag, skal de så i fryseren eller vil jeg kunne have dem i en pose indtil tirsdag aften? Jeg skal nemlig bage mange og jeg tror desværre ikke jeg vil have plads til alle i fryseren.

    • 20. juni 2019 / 7:09 pm

      Du behøver ikke fryse dem, men de skal i køleren 🙂

  4. Emilie
    19. juli 2019 / 2:29 pm

    Hej Nanna,
    Tror du godt at jeg kan bruge plantebaseret smørbar til fyldet eller vil du anbefale “rigtigt” smør?
    Mvh. Emilie

    • 28. juli 2019 / 8:05 am

      Hejsa Emilie,

      Jeg må være dig svar skyldig – jeg har ingen erfaring med det. Men giv endelig lyd, hvis du prøver ☺️

      KH
      Nanna

      • Emilie
        13. august 2019 / 3:45 pm

        Super lækre hvidløgsflutes – den veganske udgave med plantebaseret smørbar virker også ganske fint!!

  5. 23. juli 2019 / 8:23 pm

    Wauw. De var virkelig lækre! Mit maveindhold består nu at 95 % flute. Det smagte så lækkert. Det skønne ved denne opskrift er at man kan variere fyldet som man lyster – herhjemme kom der også mozzarella og timian i. Tak for en god opskrift 😊 Hav en skøn aften – Anette

  6. Tina
    11. september 2019 / 12:01 pm

    Fryses de ned før eller efter bagning?
    Kan man evt halvbace dem og fryse dem ned??

    • 15. september 2019 / 7:21 pm

      Hejsa Tina,

      Jeg fryser dem efter 🙂 Men det kan du sagtens..

      KH
      Nanna

  7. Luise
    1. maj 2020 / 9:52 pm

    Hej
    Vi har lavet hvidløgsbrød med stor glæde, virkelih lækre, men dejen er mega klistret. Er nødt til at putte rigtig meget mel i ud over det der står i opskriften, da den ellers var som klister. Fulgte opskrift til punkt og prikke Kan det virkelig passe? Har du et godt eller hemmeligt fif
    Hilsen Luise

    • 3. maj 2020 / 9:21 am

      Hej Louise,

      Ingen hemmelige fif herfra. Andet end at ælte godt og længe 🙂 Mel er altid en svær størrelse, da der er forskel på kvaliteten..

      KH
      Nanna

  8. Louise Rasmussen
    15. maj 2020 / 7:46 pm

    Det var mega gode. Tak for opskriften 😊

  9. Mikol
    1. juni 2020 / 10:50 pm

    Hej Nanna.
    Jeg er stor fan af denne opskrift på hvidløgsflues,, og har lavet dem flere gange. Dog vil jeg sige, at der flyder meget smør ud mens de er i ovnen. Resultatet er stadig super, men det kræver rengøring af ovnen efter bagning (selv når jeg kommer en bageplade i bunden af ovnen, som samler det meste). Er det normalt? Eller burde de færdige formede flutes komme på køl lidt, inden de kommer i ovnen, så smøret bliver koldt? Bare nysgerrig om der er en måde at mindske hvor meget smør der flyder ud. Tak for lækker opskrift! Lavet dem med rosmarin i stedet for persille sidste gang – smagte fantastisk!

    • 2. juni 2020 / 5:02 pm

      Hejsa 🙂

      Jeg forstå ikke helt hvordan smørret ender i bunden af ovnen må jeg indrømme 🙂
      Men tilbage til spørgsmålet, så døjer jeg ikke selv med det – mine færdige flutes/bageplader ser ud, som billederne her i opskriften 🙂
      Men det slog mig lige om det ku’ være brug af smørbart i stedet for smør, som gør det? Jeg gætter bare nu, for det er svært at vide, når det ikke sker i eget køkken.
      Jeg sætter i øvrigt heller ikke flutsene på køl inden de kommer i ovnen. Og smørren er godt blød, når jeg fordeler den på dejen.

      KH
      Nanna

  10. Carsten
    27. juni 2020 / 9:03 pm

    De er virkelig gode 😀👍 Tak for opskriften!

  11. BeP
    17. juli 2020 / 10:31 am

    Hej Nanna!
    Er helt vild med dine opskrifter.

  12. Janni busk
    19. januar 2021 / 10:05 pm

    Hej Nanna….
    Jeg har handlet ind til at lave dine hvidløgs flutes.
    Men er ny inden for lavmadning, så når du skriver alm ovn, er det så over/under varme eller varmluft? 🙈

  13. Hanne
    10. juni 2022 / 5:18 pm

    Wauw, de er fantastiske 😋😋

  14. Christina.
    1. juli 2022 / 4:31 pm

    Hvad for noget smør bruger du ?☺️

    • 7. juli 2022 / 8:12 pm

      Jeg bruger plantebaseret, oftest den fra Naturli 🙂

  15. Pia
    25. juli 2024 / 10:33 am

    Kan de laves som koldhævet?

Leave a Reply


Looking for Something?