Den her brownie basse har jeg glædet mig helt vildt til at dele med jer. For helt ærligt – hvem ku‛ ikke lige klemme et stykke brownie med karamel på toppen ned? Det lille ekstra er havsaltet, som er drysset på toppen. Bestemt ikke en opfindelse af mig, men fantastisk smager det altså.
Denne opskrift på brownie har jeg efterhånden delt en del gange. Den er ustyrlig god og let at tviste i nye retninger, således at man blot pepper en klassiske op, istedet for at finde på en ny opskrift hver gang.
Brownie med karamel & havsalt
Brownie
250 gram smør
150 gram mørk chokolade
4 æg
3 dl rørsukker
2 1/2 dl mel
3 spsk. kakao
150 gram valnødder (kan undlades)
Karamel
Pynt
Havsalt
Start med at koge den kondenserede mælk til karamel. Det er ganske simpelt. Du kommer blot dåsen i en gryde med vand (sørger for, at den hele tiden er dækket med vand) og koger i 3 timer. Voila karamel.. Kom karamellen på køl.
Smelt smør og chokolade sammen i en gryde. Imens pisker du æg og sukker til en luftig masse. Mel og kakao vendes og kommes i æggemassen. Lad smør/chokolade køle lidt og tilsæt herefter. Miks dejen godt. Jeg brugte en springform med en diameter på cirka 24 cm.
Bages ved 175 grader (alm ovn) i cirka 22-25 minutter.
Lad kagen køle helt af.
Åben karamellen og fordel den over brownien. Drys havsalt på.
Find også opskrift på // Snickers islagkage // Toffifee cheesecake // Ris a la mande kage // Snickers kage //Bounty cheesecake // P-tærte kage //