Skinkesnurrer

Skinkesnurrer Skinkesnurrer Skinkesnurrer

Omend jeg synes mine hvidløgsflutes og hvidløgsknuder med ost er verdens bedste, så skal der nogle gange lidt fornyelse til. Så fyldet er udskiftet. Inspirationen var skinkestang og jeg synes faktisk resultatet er blevet skide godt. Ungerne er vilde med dem og vi spiser skinkesnurrer både som tilbehør til aftensmad og tager dem dem i madpakken.

Opskrift på skinkesnurrer

20 skinkesnurrer

25 gram gær

5 dl vand

3 spsk olie

1 tsk honning

2 tsk salt

200 gram durummel

Cirka 500 gram hvedemel

 

Fyld

200 gram Philadelphia

2 tsk dijon honning sennep

100 gram skinkestrimler

Purløg (jeg brugte en her dusk fra supermarkedet. Husk at gemme det nederste. Purløget vokser op igen)

Salt og peber

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Pas på vandet ikke er for varmt. Det kan dræbe gæren og så får du ikke et luftigt og lækkert resultat, da dejen ikke hæver op, som den skal.

Kom de resterende ingredienserne i – undtagen hvedemel. Hvedemelet gemmer du til allersidst og kommer i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Det er bedre at bruge lidt for lidt, end lidt for meget.

Ælt dejen grundigt og længe. Herefter skal dejen hæve under klæde, i minimum halvanden time, på køkkenbordet. Gerne længere.

Imens forbereder du fyldet, som blot skal røres grundigt sammen undtaget purløget, som hakkes groft inden det kommes i.

Drys nu mel på bordet. Og rul dejen ud – cirka 55x35cm.

Fordel fyldet på hele firkanten.

FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

Skinkeknuder

Marker midten på dejen og fold dejen på den lange led. Herefter skærer du cirka 20 strimler ud. Tag et stykke, snor det om sig selv, rul et par gange om to fingre og hiv enden op. Se video nedenfor.

Skinkeknuder

Lad efterhæve i cirka 20 minutter.

Bages i cirka 20 minutter ved 200 grader (alm ovn).

Kan med fordel fryses.

Skinkeknuder

Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsknuder // Verdens bedste hvidløgsflutes // Spinatboller // Grove spinatboller // One pot pasta – aftensmad på 10 minutter //

Follow:
Share:

29 Comments

    • 9. februar 2020 / 4:38 pm

      Tak – de er virkelig også lækre! Og lette😀

  1. Lisa Olesen
    9. februar 2020 / 4:34 pm

    Har aldrig hørt om “dijon honning sennep“, hvor finder du det?

    • 9. februar 2020 / 4:38 pm

      Det er bare Dijon sennep med honning☺️ Det kan købes mange steder, men sidste købte jeg det vist i Bilka☺️

  2. Sara M
    10. februar 2020 / 7:15 pm

    Ser lækre ud. Har du nogle forslag til, hvordan man evt. kan gøre dem lidt grovere/sundere til madpakken ? Kan der fx. bruges grahamsmel eller anden slags mel som erstatning for hvedemel? Eller tilføjes spinat/gulerod… hvordan ville du evt foreslå at justere? Tak for dine gode opskrifter 🙂

    • 12. februar 2020 / 11:21 am

      Hejsa Sara 🙂
      Jeg ku’ faktisk godt forestille mig at dejen fra mine grove Spinatboller ville fungere godt.. Meld endelig tilbage, hvis du prøver!☺️
      KH
      Nanns

  3. Gitte
    10. februar 2020 / 8:36 pm

    Har du et forslag til, om man kan skifte osten ud med noget andet? Måske parmesan eller lign? Her i huset bryder vi os ikke om Philadelphia el lign ost, men synes de ser lækre ud til sønnens madpakke

    • 12. februar 2020 / 11:23 am

      Hejsa Gitte. Umiddelbart tænker jeg at parmesan alene ikke giver den lækre cremede knude, men eventuelt pesto? Se opskriften her.

      KH
      Nanna

  4. Nana
    22. februar 2020 / 3:25 pm

    Jeg elsker dit bagværk, det er altid så godt🙏🏼 Tak for du deler dine opskrifter♥️

  5. Karina
    29. februar 2020 / 8:55 am

    Jeg laver disse skinke snurre lige som hvidløgs snurre. Bruger færdig hvidløgs smør og så mozarella revet ost og skinkestrimler og inden jeg putter dem i ovnen får de et pift med hvidløgsolie i flaske. Super gode og dem kun med hvidløg er super som tilbehør til alt.

  6. Camilla K
    20. marts 2020 / 2:19 pm

    Jeg har i dag prøvet at lave disse, fik 18 stk og de ser lækre ud. Men jeg har dog måtte give dem næsten 40min i ovnen, før de fik lidt farve, og så var de endda ikke helt færdige inden i 🙁
    Kan jeg måske have snoet dem for meget?
    Jeg synes jeg har fulgt opskriften nøje og dejen har været let og luftig hele vejen igennem. Skal i hvert fald prøve igen med noget pesto og ost ☺️

    • 21. marts 2020 / 5:45 am

      Det lyder voldsomt med 40 minutter. Det ved jeg simpelthen ikke hvad skyldes. Har aldrig oplevet, at de ikke blev bagt færdige 🙂

  7. P8
    24. marts 2020 / 7:15 pm

    Hvad er dijon honning sennep?

    • 26. marts 2020 / 2:10 pm

      Det er en variant af dijon sennep med honning. Fåes i de fleste supermarkeder 🙂

  8. Michelle
    22. april 2020 / 4:13 pm

    Hvilken philidelphia ost bruger du?☺️☺️

    • 22. april 2020 / 6:15 pm

      Den almindelige 🙂 Men tænker da også pikant ku’ være lækker..

  9. Pia stenum
    2. maj 2020 / 10:18 pm

    Ville man kunne udskift noget af melet med fuldkorns eller grahams mel så de måske bliver lidt grover og mere mættende ????

    • 3. maj 2020 / 9:23 am

      Hej Pia 🙂

      Du kan altid udskiftet melet i opskrifter. Selvfølgelig bliver resultatet ikke som
      den oprindelige opskrift, men eksperimenter løs. Sådan finder du det, som fungere bedst hos jer 🙂

      KH
      Nanna

  10. Caroline
    5. juli 2020 / 8:24 am

    Vil du fryse dem inden bagning eller efter ? 🙂

  11. Anette
    11. august 2020 / 2:12 pm

    Kunne man tænke sig at bruge butterdejsplader istedet 🧐

  12. Emilie
    13. juni 2022 / 11:36 am

    De ser lækre ud! Kan man lave dem dagen før og sætte dem i køleskabet, for derefter at bage dem næste dag? Evt kunne man reducere i gær?

  13. Lena lystbæk
    13. april 2023 / 6:27 pm

    Kan jeg evt ikk bruge hvidløgs smør i steden for ost og tak for nogen fantastiske opskifter som jeg bruger meget tak

    • 16. april 2023 / 11:10 am

      Jo da, det lyder lækkert 🙂
      Dejligt at de kan bruges!

  14. Annemette
    10. august 2023 / 9:36 am

    Hvis man ikke har honning, hvor meget sukker skal der så i?
    Og kan man undlade sukkeret?

Leave a Reply


Looking for Something?