Tusindben af pølsehorn

5.0 from 2 votes
Tusindben af pølsehorn opskrift
Tusindben af pølsehorn opskrift

Den anden dag holdte vi pigernes fødselsdag og en del af menuen var selvfølgelig et tusindben af pølsehorn. Det er nemlig altid et kæmpe hit hos ungerne og så er det så dejligt hurtig og let, at smække sammen.
Vil du gerne have et grønt et af slagsen, så kan du f.eks. tilføje spinat til dejen. Et lyserødt laver du med rødbedesaft og et lilla ved at blende rødkål. Se opskrifterne på rødbedeboller og rødkålsboller her.

Opskrift på tusindben af pølsehorn

Dejen her giver de skønneste bløde og svampede pølsehorn og skal de piftes ekstra op så kan du ligge en smule ost, som emmentaler, cheddar eller mozzarella indeni. Mine børn foretrækker klart cheddar.

Jeg vender tilbage til denne opskrift igen og igen, både fordi pølsehornene er vanvittigt gode, men også fordi ideen med et tusindben er både sjov og let. Så let at jeg snildt kan overskue den midt i fødselsdagsforberedelserne.

Er du på udkig efter andre opskrifter til fødselsdagen, så kan jeg også anbefale af tage et kig forbi min opskrift på sødmælksfranskbrød eller kærnemælksboller med gulerod. Skal du serverer boller til brunch, så kan jeg anbefale dig at kigge forbi mine hjemmebagte håndværkere eller skagenslapper.

Til kagen er det lette og yderst lækre valg f.eks. en flødebollekage eller en jordbærlagkage med flødeboller. De er begge hurtige at bikse sammen og det værdsætter man jo gerne midt i alle forberedelserne, som man gør sig til en fødselsdagsfejring.

En andet sikker vinder kunne være en is med M&M’s. Isen bliver helt regnbuefarvet og fortryllende for børnene. Jeg laver også gerne en jordbæris, så der er lidt at vælge imellem. En anden mulighed kunne selvfølgelig også være en Daim islagkage eller blot Daim is. Det plejer altid at hitte ganske stort hos både børn og de voksne.

Tusindben af pølsehorn

Recipe by Nanna Marie Pretzmann
5.0 from 2 votes
Antal

30

pølsehorn

Lækre bløde pølsehorn forvandlet til et tusindben

Ingredienser

  • 25 gram gær

  • 4 dl mælk

  • 1 dl sukker

  • 3 stk. æg

  • 50 gram smeltet smør

  • 1 tsk. salt

  • Cirka 900 gram hvedemel

  • Det skal du også bruge:

  • Sesam til drys

  • Æg til pensling

  • 30 stk. kyllingepølser

  • En pakke sukkerøjne

  • En pakke mini flag

Sådan gør du

  • Start med at lune mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken og tilsæt æg samt den smeltede smør. Tilføj mel, sukker og salt. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel. Men husk altid hellere lidt for lidt, end lidt for meget. Så ender du nemlig med et tørt resultat.
  • Stil dejen lunt og lad den hæve i en times tid.
  • Del dejen i 4 lige store dele. Rul hver del ud i en cirkel og del i 8. I en af cirklerne tager du to stykker og ruller sammen til tusindbenets hoved.
  • Lad hæve i cirka 20 minutter. Start ovnen på 180 grader.
    Pensl med æg og drys med sesam.
  • Bages i cirka 15 minutter til gyldne.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Cirka 30 pølsehorn

Tusindben af pølsehorn opskrift
Tusindben af pølsehorn opskrift

Follow:
Share:

1 Comment

  1. Signe Pedersen
    28. januar 2024 / 11:45 am

    Hej Nanna. Jeg vil bage dit tusindben til min søns dagpleje til tirsdag. Kan jeg allerede lave den i dag uden den bliver tør? Mvh Signe

Leave a Reply


Looking for Something?