


Tanghulu florerer lige nu nærmest allesteder på TikTok, Instagram og Youtube. Det er en slags kinesisk snack, som bedst forklares som kandiseret frugt. Samme lag sukker, som vi selv kender fra kandiserede æbler på julemarkeder.
Jeg havde set det, børnene havde set det og så måtte vi selvfølgelig prøve det af. Jeg havde egentligt regnet med, at det blot var hypet, men det smager faktisk virkelig overraskende godt. Vi var i hvert fald vilde med det.
Tanghulu
Men når man tænker på jordbær svøbt i sprødt sukker, så giver det måske pludselig mening at det smager ganske godt. Vi prøvede at lave tanghulu med både melon, vindruer og jordbær og vi synes det fungerede bedst med vindruer og de ikke alt for modne jordbær. En lidt ‚hård‛ frugt eller bær virker bedst med sukkerlagen. Melonen bliver hurtig for fugtig. Så derfor tror jeg også umiddelbart at det vil fungerer godt med blåbær. Men vores favorit var vist vindruerne.
Vi brugte rørsukker og det gav sukkerlagen et gult brunt skær, så vil man undgå det skal man have fat i almindelig hvidt sukker.
Udover tanghulu finder du masser af inspiration til is, kager og desserter her på NannaPretzmann.dk. Jeg kan blandt andet anbefale at du kigger forbi toffifee cheesecake eller Snickers islagkage. Er du mere til chokoladekage så synes jeg du skulle prøve Daim chokoladekage eller black magic – den ultimative chokoladebombe. Inden du kaster dig over de klistrede karamelsnegle med pekannødder. De er bløde, luftige og helt fantatiske.
Og nu hvor jeg har dig vil jeg også nævne at jeg efterhånden har delt en hel del opskrifter på bagværk i nærmest alle afskygninger. Nogle af mine egne favoritter er barselsboller og sødmælksfranskbrød. Men koldhævede håndværkere og verdens bedste hvidløgsflutes med ost er nu også i blandt de favoritter jeg vil anbefale dig at prøve.
