Lækker cheesecake på bare 5 minutter – Nanna Pretzmann
Minus hængebabser og en kuffert, som skal pakkes

Lækker cheesecake på bare 5 minutter

image

image

Ingen fredag uden en bette kage, så selvom vores fly blev aflyst, så skal i da ikke snydes for en cheesecake, som kan laves på 5 minutter i mikroovnen. Jeg er klar over en cheesecake normalt ikke bages, men denne variant er en hurtig udgave til dem, som er lækkersultne her og nu og ikke “har tid” til at vente en dag 🙂

Opskrift på cheesecake på 5 minutter

1 lille cheesecake

1 knust digestive kiks (cirka 4 tsk)

1 tsk smeltet smør

4 tsk smørost, som f.eks. Philadelphia

2 tsk creme fraiche (eller græsk yoghurt)

1 æg

2 tsk sukker

1/2 tsk vanillesukker

 

Find et glas, som kan tåle opvarmning i mikroen. Hvis du vil vente kagen up på en tallerken efterfølgende, så smør glasset med lidt olie på noget køkkenrulle. Så slipper kagen let. Knus kiks og miks med smør. Tryk i bunden af glasset. Miks de øvrige ingredienser til en jævn masse og hæld ovenpå kiksebunden.

Kom i mikroen og give et minut på medium varme. Husk og læg et stykke køkkenrulle over glasset, så bobler massen ikke over.

Når minuttet er gået er kagen næsten bagt. Giv den 20 sekunder, pause og kig til den og gentag 2 gange. Det er vigtigt med pauserne, så massen ikke bliver så varm at den “eksplodere” indeni mikroen.

Hvis du vil vende kagen ud på en tallerken, så hold en spartel under glasset, når du vender det på hovedet, så du hurtigt kan vippen kagen med kiksen nederst på tallerkenen.

Lad køle en halv times tid i køleskabet. Smager fantastisk med flødeskum og bær på toppen.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Minus hængebabser og en kuffert, som skal pakkes