Jordbær cheesecake med brownie bund – Nanna Pretzmann
5 tips til en billigere hverdag med økologi

Jordbær cheesecake med brownie bund

image image

image

Efter succesen med jordbærtærten den anden dag, så måtte jeg kaste mig ud i mere med jordbær. De er simpelthen for lækre dem jeg har fået købt. Denne gang blev det til en jordbær cheesecake med brownie bund og mums det er en god kombination. Jeg har ikke kommet jordbær i selve cheesecakemassen, men jeg forestiller mig at det ville smage fantastisk.

Som udgangspunkt ved den opmærksomme læser nok at jeg normalt ikke bruger husblas i cheesecake. Idag havde jeg dog ladet mig friste af en anden smørost end Philidelphia og det gjorde altså at cheesecake massen blev noget tynd. Derfor kom jeg husblas i. Kombineret med at jeg ville lave en høj kage, så jeg det som eneste løsning.

Jeg har først bagt brownien i en springform med diamanter på 20 cm og herefter brugt en bagering om brownien, for at lave den så høj. Det kan sagtens lade sig gøre at bruge en springform på 26cm, så slipper man for at skifte til bagering undervejs.

Opskrift på jordbær cheesecake med brownie bund

Til cirka 10-12 personer

Brownie:

250 gram smør

150 gram chokolade

4 æg

3 dl sukker

2 1/2 dl mel

3 spsk kakao

100 gram grofthakkede valnødder

 

Cheesecake masse:

400 gram Philidelphia smørost

6 tsk flormelis

1/2 l fløde (tag 1-2dl fra til pynt)

1 vaniljestang

1 spsk citronsaft

5 blade husblas

 

Pynt:

Jordbær

 

 

Step 1: bag brownie

Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt skiftevis mel, kakao og smør/chokolade og rør dejen godt sammen. Tilsæt valnødderne.

Kom dejen i en springform (med bagepapir i bunden).

Bages ved 175 grader i cirka 40 minutter. Bager du i en springform med bredere diamanter end 20cm, så reduceres bagetiden.

Lad køle i springformen

 

Step 2: lav cheesecake masse:

Rør smørosten, citronsaft og flormelis sammen. Pisk fløden til flødeskum.

Læg husblassen i blød i kold vand.

Fjern vaniljekornene fra stangen og bland i fløden. Vend det i flødeosten.

Kram vandet af husblassen og smelt det over vandbad eller i mikroen. Bland en smule af cheesecakemassen i, så det får samme temperatur inden du hælder det hele i cheesecakemassen under omrøring.

 

Step 4: saml kagen

Så skal kagen samles. Cheesecake massen kommes ovenpå brownien i springformen/bageringen.

Kom kagen i køleskabet nogle timer, så den kan sætte sig inden du tager den ud af formen og pynter med flødeskum og jordbær.

 

Se også opskrift på //Skildpadde cheesecake // verdens bedste jordbærtærte // Toffifee cheesecake // Bounty cheesecake //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 tips til en billigere hverdag med økologi