Som jeg nævnte i fredags, da jeg delte kagemand opskriften, fik vi brunch til pigernes 5 års fødselsdag. Jeg synes vi trængte til noget andet end æg, pølser og bacon. Noget mere frisk og let. Det blev til tærter, salater og de blødeste bamseboller med pålægsfad, som jeg selvfølgelig deler opskriften på næste søndag.
Jeg kastede mig over to forskellige tærter og to forskellige salater. På den måde tænkte jeg, at der ville være noget for enhver smag. Ved siden af havde vi en stor skål vandmelon, som især børnene spiste ret meget af.
Jeg snød og gjorde det let for mig selv ved at bruge en købe færdig dej. Nogle gange må man gerne hoppe over, hvor gærdet er lavest. Det øver jeg mig i 😉 Tærterne lavede jeg dagen forinden og lunede dem ganske kort i ovnen inden servering. Det er et godt tip lidt af spraye formene inden dejen kommes i, med non-stick, så tærterne let slipper formen igen.
Opskrift på kyllingetærte med tomat
4 personer
1 stk. færdig dej (diameter 32cm)
Fyld
5 æg
3 dl mælk
Salt & peber
350 gram kyllingeinderfilet
3 forårsløg
3 store tomater i skiver
Salt & peber
Pynt:
Purløg
Kom dejen i et tærtefad med en diameter på cirka 28 cm.
Krydr kyllingfilletterne med salt og peber og steg dem i en smule olie. Når de bliver brune tilsættes forårsløg og steges med. Kom i bunden af tærtefadet. Fordel tomatskiverne.
Miks æg, mælk og salt og peber. Hæld i tærten.
Bages ved 180 grader (alm ovn) i cirka 30 minutter.
>> Følg også med på Instagram – min profil med mad HER eller min private HER <<
Opskrift på spinattærte med asparges og ærter
4 personer
1 stk. færdig dej (diameter på cirka 32 cm)
Fyld:
250 gram ricotta
3 æg
2 forårsløg (skåret fint)
2 dl ærter
2 store håndfulde spinat (hakket fint)
Skallen fra en 1/2 øko citron
Salt & peber
Pynt:
Purløgsblomster
Kom tærtedejen i et fad med en diameter på 24 cm.
Æg, ærter og ricotta mikses sammen. Spinat og forårsløg tilsættes. Smag til med salt, peber og skallen af citron.
Fordel fyldet i tærteformen og bag tærten ved 180 grader (alm ovn) i cirka 30 minutter. Kom pynt på.
Salaterne brugte jeg nogle af de samme ingredienser til, som tærterne. Blot for at holde udgifter lidt nede. Det kan godt blive en dyr omgang med alt den mad 😛 Det samme gjorde jeg i øvrigt med salaterne. Varierede, men brugte nogle af de samme ingredienser.
Spinatsalat med asparges, blåbær og jordbær
Som tilbehør til 4-5 personer
2 store håndfulde spinat
350 gram jordbær (i skiver)
250 gram grønne asparges (tynde skiver)
125 gram blåbær
Salattern
Mandler
Dressing:
1 spsk honning
3 spsk balsamico
Dressingen laves ved at mikse honning og balsamico. Salaten skæres og blandes. Tilsæt mandler og salattern efter smag. Til sidste vendes dressingen i salaten.
Salat med vandmelon & jordbær
Tilbehør til 4-5 personer
2 store håndfulde salatmix
1/2 (lille) vandmelon (skåret i tern)
350 gram jordbær (i skiver)
1 pose pinjekerner
Salattern
Dressing:
1 spsk. honning
3 spsk. balsamico
Dressingen laves ved at mikse honning og balsamico. Salaten skæres og blandes. Tilsæt pinjekerner og salattern efter smag. Til sidste vendes dressingen i salaten.
Find opskrift på // Mini tærter // muffins med pølser & ost // Pizza muffins // Pizza dej med spinat // Møllehjul med fyld af mozzarella pesto // Græskarboller // Spinatboller // Grove spinatboller med spinat //