Så er det endnu engang blevet søndag og tid til lidt bagværk. Det her pull-apart brød med parmesan og hvidløg er lynhurtigt blevet meget populært herhjemme. Det er ret let og hurtigt at mikse sammen og passer perfekt som tilbehør til aftensmaden (f.eks. til lady & vagabonden spaghetti og kødsauce eller one pot pasta) og til grill aftener. Selvom det har været sparsomt med dem denne sommer 😉
Vi har haft ret travlt på det seneste og der kan jeg altså virkelig anbefale one pot pasta retterne. Det går lynhurtigt. Den hurtigste tager under 10 minutter og så er der velsmagende aftensmad. Har man samtidig lidt hvidløgssnegle i fryseren, som kan smækkes i ovnen er det spot on.
Opskrift på pull-apart brød med hvidløg & parmesan
Pull-apart hvidløgs- og parmesanbrød
25 gram gær
1 dl lunken mælk
50 gram blødt smør
1 tsk. rørsukker
1 tsk. salt
2 æg
Cirka 6 dl hvedemel
1 æg til pensling
Hvidløgs- & parmesan smør
100 gram smør
75 gram parmesan
1 håndfuld hakket persille
1 tsk salt
1 spsk. hvidløgspulver (eller friske fed)
Pynt
Drys en smule hakket persille på toppen inden servering
Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gæren. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem.
Lad hæve en god time. Imens kan du hvidløgs- og parmesan fyldet sammen.
Smelt smørret og kom alle ingredienserne i. Miks godt sammen.
Del dejen i cirka 22 stykker og kom dem i skålen med hvidløgs- og parmesan smørret. Vend sammen. Alternativt kan du dyppe hvert stykke dej i.
Sæt dej stykkerne en efter en i en brød fad eller en lille springform.
>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<
Lad efterhæve cirka 20-30 minutter.
Bag ved 200 grader (alm ovn) i cirka 15 minutter.
Find også opskrift på // Møllehjul af ostebomber // Hvidløgssnegle // Spinatboller // Grove spinatboller med hytteost // Rødbedeboller // Spinatboller med skinke & ost // Broccoliboller // Møllehjul med spinat //
Mums vi er i fuld gang. Men hvorfor smelter pamasan osten nær jeg røre den ud i smøret😔
Forfatter
Håber i kan lide resultatet 🙂 Er smørret varmt? Jeg har aldrig oplevet at parmesanen smelter. Men det gør vel egentlig heller ingen forskel – den smelter jo alligevel i ovnen 🙂