Det er efterhånden ved at være lidt tid siden, at jeg har delt en opskrift herinde. Bagningen af både brød og søde sager har stået fuldstændig på standby i travl hverdag, eksamen og syge børn. Overskuddet har simpelthen ikke været der. Men nu har jeg igen fået fyldt lidt godt i fryseren. Rugklapperne her er perfekte i madpakkerne og mætter ganske godt.
Opskrift på rugklappere
8 styk
25 gram gær
4 dl lunken vand
2 dl fuldkornshvedemel
2 dl groft rugmel
Cirka 6 dl hvedemel
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner
1 dl sesam
1 dl hørfrø
1 tsk salt
2 tsk honning
3 spsk græsk yoghurt med top
Gæren opløses i det lunkne vand. Kom resten af ingredienser i og miks dejen godt sammen. Den skal være som en tyk grød.
Lad dejen hæve i en god time.
Tag to skeer og dyp dem i lunken vand. Fordel dejen i 8 stykker på en bageplade med bagepapir.
Lad hæve en halv times.
Tænd oven på 220 grader og bag i cirka 20 minutter.
Find også opskrift på // Spinatboller // Pølsemuffins med ost // Pizzasnegle // Skinkehorn med pikantost // Rødebedeboller // Grove spinatboller med hytteost // Broccoliboller // Toffifee cheesecake // Kanelsneglekage //
Perfekt skorpe – uhm.
– A
Forfatter
Den er nemlig lækker 🙂
Kan man skifte yoghurt ud med mælk?
Forfatter
Jeg ville vælge noget syrnet.. kærnemælk, creme fraiche osv 🙂
De er fantastiske. Jeg brugte grahamsmel som fuldkornsmel. Bagte dem i 30 min. ved alm. ovn. Tusind tak for skønne opskrifter.
Forfatter
Dejligt at høre, at den hittede 🙂
Er det alm. ovn temperatur eller varmluft