Sommervejret er virkelig over os og hjemme hos os betyder det, at grillen for alvor er hevet frem fra sit skjul. Og til grillmad vil vi gerne have brød – helst med hvidløg. Så jeg forsøger at fylde fryseren løbende med lækre varianter af det klassiske hvidløgsflutes. Nogle som er lige til at hive ip og kort lune på grillen. Hvidløgsknuderne her er et kæmpe hit til netop det og alle husets beboere er vilde med dem.
Hvidløgsniveauet er ganske let at skrue op og ned for, som du lyster eller har smagsløg til 😉
Opskrift på hvidløgsknuder
Cirka 20 styk hvidløgsknuder
25 gram gær
3 spsk olie
5 dl vand
1 tsk honning
2 tsk salt
200 gram durummel
Cirka 500 gram hvedemel
Fyld
150 gram blødt smør
3 fed hvidløg
1 god håndfuld finthakket persille
Rør gæren ud i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i, på nær hvedemelet. Det kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Hellere for let end for meget mel.
Ælt dejen grundigt og længe. Lad her efter hæve i en time på køkkenbordet.
Imens kan du forberede fyldet, som blot skal røres grundigt sammen.
Drys mel på bordet. Og rul dejen ud. Cirka 55x35cm.
Fordel fyldet på hele firkanten.
>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<
Marker midten og fold dejen på den lange led. Skær herefter cirka 20 strimler ud. Snur dejen om sig selv, rul et par gange om to fingre og hiv enden op. Er du i tvivl, så googl blot kanelsnurrer på youtube – der findes rigtig mange fine videoer og princippet er helt det samme 🙂
Lad efterhæve i 20 minutter.
Bages cirka 15-20 minutter ved 200 grader (alm ovn).
Kan med fordel fryses.
Find også opskrift på // Møllehjul af ostebomber // Hvidløgssnegle // Spinatboller // Grove spinatboller med hytteost // Rødbedeboller // Spinatboller med skinke & ost // Broccoliboller // Møllehjul med spinat //
Virkelig lækker opskrift. Vil du fryse dem inden eller efter bagning ?
Forfatter
Jeg fryser efter, men begge dele fungere 🙂