Vi er jo, som jeg skrev den anden dag, hjemme i Danmark til på tirsdag. Herefter returnere vi til Vilnius. Imorgen får vi huset fuld af gæster til en tidlig fødseldagsfest, for bette måsen og mig. Derfor stod formiddagen på bagning af kage og brød. Temaet er Halloween og i næste uge viser jeg selvfølgelig endnu en kage frem. En ret drabelig en – må man sige.
Opskrift på red velvet kage med cream cheese frosting
Red Velvet kage
3 dl rørsukker
6 dl hvedemel
1 tsk salt
1 tsk natron
1 spsk kakao
100 gram smeltet smør
2 1/2 dl kærnemælk
2 æg
1 tsk eddike
1/2 vaniljestang
Pastafarve (til dejen er tilpas rød)
Cream cheese frosting
400 gram Philidelphia smørost
1/2 øko citron (saft og skal skal bruges)
1/2 vaniljestang
2 dl flormelis
Tag de tørre ingredienser og miks dem sammen. Tag herefter de våde og miks dem godt sammen. Miks de to skåle grundigt sammen og tilsæt rød pastafarve til dejen har en varm rød farve.
Jeg har brugt 4 lagkageforme med en diameter på 15 cm, men at lave f.eks. 3 bunde i en 20 cm springform er f.eks. også muligt.
Bundene bages ved 180 grader (alm ovn) i cirka 18 minutter – alt efter størrelse på bunden. Lad dem køle helt af.
Miks cream cheese frostingen og kom på kagen.
Voila.. Let og lækker red velvet kage 🙂
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Dumle kagen // P-tærte brownie // Flødebolle brownie // Bounty cheesecake // Norske klejner // Gulerodskage // Spinatboller //