
Igår var stor bage dag herhjemme, så de følgende dage vil jeg smide et par opskrifter eller tre op. Jeg forbereder nytår for os. Den står blandt andet på skønne og farverige alkoholfri cocktails til ungerne, tapas og og en lækker dessert bestående af cheesecake med champagnegele og jordbær. Den opskrift kommer også op hurtigst muligt.
Hvidløgsflutes med mozzarella og feta
Opskriften på hvidløgsflutes med mozzarella og feta er lynhurtigt blevet en af de mest populære på mit lille hjørne af internettet. I stærkt opgør med toffifee cheesecake og spinatboller. And I get it. Hvidløgsflutsene med ost er latterligt gode og samtidig vanvittigt lette at lave. De kræver ikke mange specielle ingredienser og opskriften er simpel, så alle kan være med. Opskriften har efterhånden været online i en hel del år og der er undervejs kommet nye billeder og videoer til. Ligesom mange andre har fulgt mit eksempel og lavet deres egen version af det ostede hvidløgsflutes.
Det er vigtigt at give dejen god til at hæve, for at få et luftigt og let resultat. Brug en god smør og ost i god kvalitet. Det betaler sig i sidste ende, når smagen skal bedømmes.
Heldigvis kan brødet snildt fryses, så man kan med fordel lave en stor portion og komme den i fryseren. Så er det let at hive brødene op løbende som de skal bruges. Kan også med fordel bruges på grillen. Det er vaskeægte lækkert.
Det er i øvrigt ganske let at sno hvidløgsflutes, så de får det karakterisktiske udseende. Men jeg har selvfølgelig delt en how to, så nedenfor er både en billede- og videoguide, som gør det endnu lettere for dig at sno hvidløgsflutes.



Billeder af hvidløgflutes med ramsløgsmør


Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsflutes // Hvidløgsstjerne med ost // Møllehjul af ostebomber // Spinat sandwich brød // Rødbede boller // Italienske flutes //
Bager du dem fuld tid hvis de skal fryses. Eller kortere bagetid eller bages først efter optøning ?
Forfatter
Jeg bager dem fuld tid 🙂
Hvis de bliver frosset ned, vil du så sætte dem i ovnen og varme dem op i en 5-7 min??
Og kan man ikke sagtens lave dem om morgen, og så få dem til aften??
Eller vil du så varme dem igen, til aften??
Mvh Mette
Forfatter
De kan spises både lune og kolde.
Jeg lader dem tø på køkkenbordet og varmer dem i ovnen ☺️
Perfekt temperatur på vand så det bliver lige tilpas at bage med:
4 dele kold vand
1 del kogende vand fra elkedel
Mel med minimum 12% protein giver en bedre hævning 🙂
Forfatter
Tak for tip☺️
Kan disse laves med fuldkornsmel i stedet for hvedemel? 😀🙏🏼
Forfatter
Du kan altid mikse de mel, som du foretrækker I☺️ Jeg ville dog ikke udelukkende bruge fuldkornsmel ☺️
Hvis brødene fryses vil du så gøre det før eller efter bagning 🙂
Forfatter
Jeg gør det efter☺️ Lader dem tø på køkkenbordet og luner dem igen. De smager som nybagte☺️
De er SÅ GODE 😍😍 jeg puttede frisk estragon i fyldet – det smager altså bare godt. En anelse bearnaise feeling 😆
Forfatter
MMhh det lyder vildt lækkert 🙂
Jeg har lige bagt disse som jeg skal ha’ med til en vejfest. De dufter og ser så lækre ud. Men da de var bagt var der en masse smeltet smør på bagepladen. Er det mig, som har fejlet eller er det umuligt at undgå med den snoning, der laves??
Forfatter
Det kan ske, men hvis man snor stramt, så kan fyldet godt blive indenbords 🙂
Kan jeg lave dobbelt portion eller vil du anbefale at lave 2 portioner 😊
Forfatter
Jeg laver kun enkelt portion, fordi jeg ikke har en større gryde. Tror bestemt ikke, at der sker noget ved at lave dobbelt ☺️
Har bagt disse lækre flutes en del gange og nu vil jeg gerne bage dem til fryseren. Lader du dem blive helt kolde inden frysning eller hvordan?
God sommer 😎🌞
Forfatter
Jep jeg lader dem køle og smider dem så i fryseren ☺️
God sommer ☺️
De er et sikkert hit herhjemme… jeg river gerne noget parmasan oveni det andet ost, det der sidder udenpå brødet bliver lækkert sprødt.. og altså, man kan jo nærmest ikke få for meget ost…
Forfatter
Det lyder så lækkert – det må jeg prøve 🙂
Kan man lave disse udelukkende med fetaost, eller bliver konistensen „forkert‟?
Forfatter
Det kan du sagtens prøve 🙂
Hvor lang tid giver du flutene i ovnen, efter de er tøet op, og ved hvilken temperatur varmer du dem op igen?
Forfatter
180 til de er varmet. Jeg har ikke taget tid, men mon ikke det er sådan en 6-7-8 minutter 🙂
Vi har en i selskabet, som ikke bryder sig om feta, vil brødet blive velsmagende og spændende uden ?
Forfatter
Ja da☺️ Hvad med salattern?
Nu har jeg faktisk bagt dem, MED feta 🙂 – så må vi se …
De ligger i fryseren og glæder sig til nytårsaften, – de så så lækre ud.
Godt Nytår 🙂
Helle
Forfatter
Håber de smagte! 🙂
Godt nytår
Har prøvet at bage dem, uh de er gode!! Men jeg måtte tilsætte MEGET mere mel – hvert fald 300 gram. Kan det passe dejen er meget klistret?
Forfatter
Hejsa Katja. Det synes jeg ikke umiddelbart, men målet på hvedemel er cirka og kvaliteten af mel kan svinge ☺️
Dejligt at du ku’ li’ dem 🙂
Hejsa.
Kan det godt røres på maskine, eller ødelægger det bare dejen?
Forfatter
Du kan sagtens bruge en røremaskine til dejen😀
Hvordan undgår du at ‚fyldet‛ smelter ud af brødene under bagning? Vi kunne kun smage brød sidst vi fik dem
Forfatter
Hej Nanna☺️ Hmm det har jeg ikke oplevet. Måske er de ikke rullet stramt nok?
Wow det ser lækkert ud!
Forfatter
Det er det virkelig også 🙂
Ej hvor var de fantastisk gode! Tak!
Forfatter
Skønt at høre 🙂
Kan de fryses rå, tøes op og så bages?
Forfatter
Ja det kan du sagtens, hvis du foretrækker det 🙂
Lækre flutes.
Jeg har bagt dem flere gange nu, de sidste gange med hjemmelavet pesto istedet for smør og krydderurter, de er mega gode, smager af mere syntes jeg
Forfatter
Det lyder præcis som mine pestosnegle.. De er også vildt gode, men lidt noget andet end denne opskrift 🙂
Kan man kun brug rent hvedemel da jeg ikke have durrummel? 😬
Forfatter
Hejsa 🙂
Du kan altid udskifte mel – selvfølgelig med lidt anderledes resultatet 🙂
KH
Nanna
Hej jeg Sidder og kigger på opskrifter igennem dine hvidløgsflutes ser super lækker ud hvad kunne du anbefale i stedet for per Sille kan man bruge noget andet sidder og kigger på opskrifter igennem dine hvidløgsflutes ser super lækker ud hvad kunne du anbefale i stedet for Persille kan man bruge noget andet krydret måske
Forfatter
Hej,
F.eks. basilikum? Eller lige det du har lyst til 🙂
KH
Nanna
Kan de bages på bagestål?
Forfatter
Ja da 🙂
Mega lækker opskrift og nem at lave! Min mand synes det er de bedste hvidløgsbrød han nogensinde har smagt (det synes jeg også). 😉 I dag, laer jeg dem for 3.gang.
Forfatter
Det er jeg vildt glad for at høre 🙂
Super lækker opskrift, klart favorit hvidløgsbrød. 3 gang jeg laver det.
Forfatter
Skønt at høre 🙂
Jeg forsøger mig med hvidøgs flutes idag😊 udbenet en kylling krydderier ost og grøntsager bagt i fad
Forfatter
Det lyder så lækkert 🙂
Fantastiske brød! Jeg synes dog, de bliver en anelse kedelige efter at have været i fryseren.
Mon dejen kan koldhæves, hvis man nu gerne vil bage dem på dagen men ikke har så meget tid? Hvis ja, hvor meget gær ville du så bruge?
Forfatter
Sikke en skam – det oplever jeg ikke😊
Ja da – det kan du sagtens. Et stykke på størrelse med en ært ville jeg bruge😊
Du skriver, at man kan lade dejen koldhæve natten over og så bare dem dagen efter. I så fald, skal man så gøre dem helt klar til ovnen, med fyld og det hele, inden de koldhæves eller kan man først forme og tilføje fyld den dag hvor man vil bage dem?
Forfatter
Du kan gøre begge dele 🙂
Hvilken hvedemel og hvilken durum mel bruger du selv v
Forfatter
Jeg sværger ikke til bestemt brand, men køber gerne øko 🙂
Hej Nanna🥰
Jeg skal til at lave dine MEGA GODE hvidløgs fluets – Har lige gennemgået opskriften og.. HVOR LANG TID SKAL DEN ÆLTE PÅ MASKINE? Skal dejen slippe bunden eller?
Kh. Michelle 🤗
Forfatter
Du kan snildt lade den ælte 8-10 minutter 🙂
Jeg har brugt din opskrift mange, som i RIGTIG MANGE gange nu. Jeg skifter ofte indholdet ud til pikantost og Jalapeño eller artiskokcreme eller pesto både grøn og rød eller bare smør med estragon.
Og så bruger jeg den ost jeg har i forvejen….ofte er det grubeost og pamesan.
Og de er alle super lækre og vinder ros på et hvert bord.
Har altid nogen på frys.
Kan de bages med surdej og i så fald, hvordan ville du så lave dem?:)
Forfatter
Hej Sofie,
Hvis du ønsker at tilføje surdej til dejen er det helt sikkert en mulighed. Men hvis du ønsker at udskifte gær med surdej skal der nok justeres en del 🙂
Kh
Nanna
Kan man godt lave dejen om morgenen, og lade den hæve indtil om eftermiddagen?
Forfatter
Ja da 🙂
Hej Nanna
Super lækre hvidløgsbrød. De er et kæmpe hit herhjemme 😊
Øverst i opskriften står der hævetid 1 time men læser man opskriften igennem så er der i hvert fald 2 1/2 times hævetid. Ofte er det den samlede tid der er afgørende for om der er tid og plads til at bage og her vil jeg blive presset hvis ikke jeg læser opskriften igennem 😊
Er der en årsag til at hævetiden kun er sat til en time?
Forfatter
Det er vist bare en smutter 😉