Hvidløgshorn med cheddar

4.7 from 3 votes
Hvidløgshorn med cheddar
Hvidløgshorn med cheddar
Hvidløgshorn med cheddar
Hop til opskrift

Forestil dig det luftigste brød med en smag af hvidløg og urter og i midten gemmer der sig smeltet cheddar. Lyder det som noget for dig? Så er du kommet til helt rette sted og skal bestemt prøve opskriften på hvidløgshorn med cheddar.

Hvidløgshorn med cheddar

Jeg kan vist også roligt sige at der var stemning for at dele opskriften på de luftige hvidløgshorn med cheddar! And I get it! De er insane. Jeg bager gerne en god stor portion og smider i fryseren. Så tager jeg op løbende, som de skal bruges!

Når du bager er det ganske vigtigt at være opmærksom på din gær. Væsken må f.eks. ikke være for lun, for så tager den livet af din gær. Uden gær, ingen luftig dej og resultat.

Mængden af mel har også stor indflydelse på dit bagværk. For lidt giver en klistret dej, i mens for meget giver et tungt og tørt resultat. Så hellere en smule for lidt end en smule for meget mel.

Er du på udkig efter andre opskrifter på bagværk, så finder du en hel kategori med netop det, her på siden. Et must try er helt klart hvidløgsbrød med mozarella og feta samt Khachapuri, som er et georgisk ostebrød. Er du på jagt efter morgenbrød, så vil jeg sende dig i retning af mine koldhævede håndværkere eller skagenslappere. Men sødmælksfranskbrødet er altså heller ikke spor tosset.

Er det den søde tand som kalder, så skal du kigge efter kategorien is, desserter og kager. Her finder du for eksempel flødebollekage og jordbærlagkage med flødeboller, men du finder også en daim jordbærkage og en kamp lækker Snickers islagkage. Faktisk finder du en hel del opskrifter, som kan få mundvandet til at løbe. Er du til noget lidt anderledes, så tag et kig forbi den færøske æblekage, som smager helt forrygende.

Hvidløgshorn med cheddar

Recipe by NannaPretzmann.dk
4.7 from 3 votes
Antal

20

stk.

Lækre og luftige hvidløgshorn fyldt med smeltet cheddar.

Ingredienser

  • 25 gram gær

  • 4 dl mælk

  • 1 dl sukker

  • 3 stk. æg

  • 50 gram smeltet smør

  • 1 tsk. salt

  • Cirka 900 gram hvedemel

  • Æg til pensling

  • Sesamfrø til drys

  • Til midten og toppen af brødet:

  • En blok cheddar

  • 25 gram smør

  • 2-3 fed hvidløg

  • Frisk krydderurt – som timian eller oregano

Sådan gør du

  • Start med at lune mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken og tilsæt æg samt den smeltede smør. Tilføj mel, sukker og salt. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel. Men husk altid hellere lidt for lidt, end lidt for meget. Så ender du nemlig med et tørt resultat.
    Stil dejen lunt og lad den hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka en times tid.
  • Del dejen i 20 boller. Rul hver bolle ud i en aflang oval. Kom cheddar i toppen af dejstykkerne. Rul dejen omkring og lav så ‘dejstrimler’ med en pizzaskære/kniv (se videoen) inden du ruller hvidløgshornet helt sammen.
    Kom i et ildfastfad med bagepapir og lad efterhæve i cirka en halv time. Start ovnen på 180 grader.
    Pensl med æg og drys med sesam.
  • Bages i cirka 10-12 minutter – til gyldne.
  • Smelt smør og miks med presset hvidløg og friske krydderurter. Fordel over de varme brød.

Noter

  • Skift eventuelt osten til en anden. F.eks. er emmentaler eller mozzarella også lækkert!

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

Follow:
Share:

2 Comments

  1. Pia B. T. Jacobsen
    15. juni 2024 / 10:19 am

    Hej Nanna

    De ser virkelig gode ud dine hvidløgshorn med cheddar,? jeg vil rigtig her bage dem, men kan ikke finde videoen?
    Vil du hjælpe mig på vej til at se den?

    Vh Pia

Leave a Reply


Looking for Something?