Den anden dag så jeg et opslag med hjemmelavede skumfiduser på Facebook. Det undrede mig omgående, at jeg aldrig havde tænkt på at prøve og lave dem. Jeg mener skumfiduser, og så hjemmelavede. Det kan da kun blive et hit. Desværre kunne jeg ikke finde opslaget igen, da jeg ville i gang, men efter en hurtigt google søgning med inspiration fra diverse opskrifter, så fandt jeg min egen variant af hjemmelavede skumfiduser, som jeg selvfølgelig deler med jer.
Det skønne er at man kan tilsætte lige den smag eller farve man ønsker. Man kan f.eks. dele skumfidus og lave forskellige smag. Det ku’ være lakridssmag, hindbær eller blot almindelig vanilje. For farve kan man tilsætte en lille smule pastafarve.
Opskrift på hjemmelavede skumfiduser
2 dl vand
400 gram rørsukker
Kornene fra en vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
10 blade husblas
Formelis til at drysse
Eventuelt smagsgivere og pastafarve
Kom vand, sukker og vaniljekorn i en gryde og kog det i cirka 20 minutter.
Imens kan du gøre et fad klar til skumfidusmassen. Der skal bagepapir i og drysses flormelis over. Brug en si til flormelissen. Det er vigtigt at bunden dækkes helt, da skumfiduserne ellers klistre fast. Det er voldsomt klistret!!
Husk også at lægge husblassen i blød i koldt vand.
Når sukkermassen har kogt 20 minutter hælder du den i en skål, vrider vandet af husblassen og tilsætter en efter en og rører til de er opløst. Pisk herefter indtil massen bliver hvid og helt sej. Det skal være svært for piskeren at køre rundt. Det tager cirka 10-12 minutter på høj fart. Hvis du ønsker flere smagsvarianter og farver, så deler du nu skumfidusmassen.
Hæld herefter skumfidusmassen i fadet og drys toppen med flormelis (med si).
Lad det køle af. Jeg lader det cirka stå i en times tid før det var helt størknet.
Nu skal skumfiduserne klippes i passende størrelser. Jeg bruger en saks. Vend skumfiduserne i flormelis, så de ikke klistre sammen.
Opbevares i lukket beholder.
Find også opskrift på // hjemmelavede berlinere med vaniljecreme // Norske klejner // brændte mandler // hjemmelavet gløgg // Ris a la mande cheesecake // jule cheesecake //
Er det bare mig der ikke kan få øje på hvad man gør med husblassen?
Forfatter
Det står i teksten ☺️☺️
Der står ikke hvad man skal gøre med husblassen inden man vrider det op, gør der?
Ellers mums! Det skal jeg helt sikkert prøve, når juleræset er slut ☺
Forfatter
Det skal i koldt vand
Mangler der ikke æggehvider i opskriften?
Forfatter
Nej det bruger jeg ikke ☺️ Har heller ikke prøvet med æggehvider ☺️
Mit første forsøg brændte sukkeret på inden de 20 min var gået. Hvad gør jeg forkert
Forfatter
Skru lidt ned for varmen ☺️
Hej. Super blog du har. Mine blev meget bløde i det. Har jeg pisket for lidt ?
Forfatter
Hmm godt spørgsmål.. Har du ventet på de er stivnet helt? Man skal piske til det er så klistet, at man næsten ikke kan piske mere.
Hej
Kan nogen herinde skrive hvad jeg skal gøre for at mine skumfidus ikke klistrer sammen efter at de er skåret ud og kommet i dåse, en helt tæt dåse.
Forfatter
De skal vendes rundt i flormelis 🙂
Ser lækkert ud😍 Skal det køle af på køl?
Forfatter
Det behøver det ikke være 🙂
Pisker du i hånden eller med maskine (evt røremaskine?)
Forfatter
Bruger min elpisker 🙂
Hej. Jeg har lige forsøgt mig med opskriften. Når de er færdige og i lufttæt container, skal de så opbevares på køl eller hvorledes?
Forfatter
De behøver ikke komme på køl 🙂
Kan man bruge alm. sukker?
Forfatter
Ja da 🙂
Hvad mener du med “det brændte fad”?
Jeg forstod ikke opskrift og velbekomme i snack af sukker og hus blas
Forfatter
Jeg vil gerne hjælpe, hvis du vil dele hvad du ikke forstår 🙂
Forfatter
Blot en vrøvle sætning. Der skulle bare stå fad 🙂
Hvordan ville du give den hindbærsmag eller jordbær for den sags skyld 😊
Forfatter
Aroma eller essens – tjek HER 🙂
De må prøves. Har du prøvet med lakrids? Skal man mon bruge pulver eller essens?