De her basser, squashboller med spinat, kommer ind på toplisten af det bedste bagværk jeg har præsteret. De er lækre luftige, svampede og meget mættende. Squashbollerne bliver ikke tørre og holder sig fint lækre et par dage i en pose. De er også yderst populære ved flertallet af de yngste beboere i huset, hvor den grønne farve vist øger populariteten bare lidt 😉 Melet i bollerne kan udskiftes efter smag og behag således at bollerne f.eks. bliver grovere. Det samme gør sig gældende for kernerne.
Opskrift på squashboller med spinat
18-20 stk.
En lille revet squash (cirka 250 gram)
6 dl lunken vand
25 gram gær
2 tsk rørsukker
1 tsk salt
2 håndfulde frisk spinat (cirka 75 gram)
2 spsk. olie
1 dl solsikkefrø
10 dl hvedemel
4 dl durummel
1 dl mel til æltning og 1 dl mere efter hævning
Opløs gæren i halvdelen af det lunkne vand. Kom resten af vandet i en minihakker med spinat og kør til du har en jævn blanding. Alternativt brug blender eller hak spinatten meget fint. Squashen skal også rives – jeg har en Moulinex. Dovenskaben længe leve 😛
Kom sukker, salt og det revne squash og spinat i. Kom olie, frø og melet i. Dejen er fortsat klistret, men pas på med melet. På grund af spinat og squash kan man blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver tørre. I stedet kommes lidt mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter.
Lad dejen hæve en time eller to. Brug igen mel, når bollerne skal rulles. Men pas på med ikke at bruge for meget.
Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand.
Bages ved 200 gram varmluft i cirka 10-12 minutter.
Find også opskrift på // Spinatboller // Rødbedeboller // Valnøddeboller // Toblerone cheesecake // Toffifee cheesecake // Pølsehorn // Pizzamuffins // Pølsemuffins med ost //
Er de fryseegnet? 🙂
Forfatter
Ja 🙂
Er det frisk eller frossen spinat??
Forfatter
Begge dele kan bruges 🙂
Har lige lavet dem med fuldkornsmel og mandler da jeg ikke havde solsikkekerner hjemme, mums de er blevet ynglings boller nu! 😍
Forfatter
Uhm det lyder lækkert – det vil jeg prøve 😀
Hej 🙂
Kan man lave dem som koldhævede boller natten over?
Det fandt jeg så selv ud af; det kan man sagtens😊
Hvor ser de lækre ud! Har du erfaring med at bruge frossen spinat? Evt. hvor meget? Så kan jeg nemlig bruge det jeg har i fryseren ☺👌🏻
Hov altså – så først lige at du har brugt frossent til nogle andre boller og angivet vægt 👌🏻 tak!
Forfatter
Perfekt du selv fandt det.. håber de blev gode 🙂
Hvor meget skal der i,når det er frossen spinat man bruger? 😊
Forfatter
Så det svare til samme mængde. Der plejer at være vægtangivelse på de frosne tern 🙂