Fredagskagen: Snickerskage

snickerskage snickerskage snickerskage

reklame

Fredagskagen er i denne uge, Snickerskage, som er lidt af en favorit herhjemme og så er den oveni købet ret let at bikse sammen. Den kombination er jeg svært glad for. Især når det gerne må gå lidt hurtigt at forkæle gæsterne med noget ekstra lækkert.

Chokolade, peanuts og karamel.. Lyder det også godt i dine ører? I mine lyder det fantastisk og endnu bedre, når det er samlet i en kage. Jeg servere den oftest med friske bær og det gør sig godt dertil. I denne omgang var det hindbær, men et stykke vaniljeis og jordbær synes jeg også gør sig godt.

Opskrift på Snickerskage

Snickerskage

250 gram smør

150 gram mørk chokolade

4 æg

3 dl rørsukker

2 1/2 dl mel

3 spsk. kakao

2 spsk. peanutbutter

200 gram peanuts

 

Karamel

1 dåse kondenseret mælk

 

Pynt

200 gram mørk chokolade

25 gram peanuts

 

Step 1: Lav karamel

Kom dåsen med kondenseret mælk i en gryde og dæk dåsen med vand. Nu skal dåsen koges i 3 timer. Fyld evt mere vand på under kogning, så dåsen konstant er dækket af vand. Kogningen forvandler den kondenseret mælk til det lækreste karamel (dulce de leche). Lad dåsen køle helt ned inden du åbner dåsen og fordeler indholdet på Snickerskage.

 

Step 2: lav Snickerskage

Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt peanutbutter og herefter skiftevis mel, kakao og smør/chokolade og rør dejen godt sammen. Drys peanuts over dejen.

Kom dejen i en springform med en diameter på 26cm (med bagepapir i bunden) eller et ildfastfad.

Bages ved 175 grader i cirka 35 minutter.

Lad køle i springformen.

 

>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

Snickers-kage

Step 3: saml Snickerskagen

Når både Snickerskage og karamel er helt afkølet fordeles karamellen over kagen. Chokoladen smeltes over vandbad og fordeles over karamellen. Jeg hælder en smule på ad gang og fordeler blot med en kniv. Drys peanuts på toppen. Kom på køl til chokolade er størknet.

snickerskagesnickerskage snickerskage

 

Find også opskrift på // Twix cheesecake // Bounty cheesecake // Toffifee cheesecake // Flødebolle brownie // Kanelsneglekage med vaniljecreme // Flødebolle lagkage // Snickers muffins // Toblerone cheesecake // Fastelavnsboller af wienerbrød med hindbærskum og vaniljecreme // Gammeldags fastelavnsboller //

Follow:
Share:

17 Comments

  1. Camilla
    11. august 2017 / 2:58 pm

    Jeg tror du mener ” til chokoladen er størknet” og ikke til den er smeltet til sidst i opskiften – det lyder ellers som en helt fantastisk opskift, som jeg helt klart må prøve, men jeg skal lige høre dig hvordan du nemmest fordeler chokoladen over kagen der til sidst?

    -Camilla

    • 11. august 2017 / 5:14 pm

      😂 Selvfølgelig, det var heldigvis til at regne ud hvad jeg mente😉
      Jeg hælder lidt på ad gangen og fordeler det ud med en kniv. Det er ret let 🙂

  2. Lise
    12. august 2017 / 12:46 pm

    Hej Nanna. er det saltede eller u-saltede peanuts, du bruger? Tak for en fantastisk blog og nogle fantastiske opskrifter

    • 14. august 2017 / 10:18 am

      Det er saltede 🙂 Jeg er glad for, at du kigger med 🙂

  3. Marie
    12. august 2017 / 12:51 pm

    Bruger du saltede peanuts? Den skal prøves SÅ meget. Tak!☺️

  4. Stella
    13. august 2017 / 10:15 pm

    Den lyder virkelig lækker. Men kan den mon laves uden peanuts butter?

  5. Julie
    15. august 2017 / 11:59 am

    Kan man bruge det kondenserede mælk, som allerede fås som karamel, eller er det bedst selv at koge den til karamel? 🙂

    • 17. august 2017 / 11:02 am

      Jeg vidste faktisk slet ikke der fandtes sådan en udgave 🙂

      • Julie
        18. august 2017 / 7:37 am

        Nå for søren. 🙂
        Det findes vidst både i karamel udgave og chokolade udgave 🙂

  6. Elisabeth Kobbelgaard
    17. september 2017 / 9:59 am

    Jeg lavede snickerskagen til min mands fødselsdag. Virkelig lækker. Men selve dejen hævede mere end jeg troede den skulle. Så jeg synes, der var for meget kage i forhold til resten karamel og chokolade. Gad vide, hvad jeg gjorde galt? Din kage ser mere flad ud og dejen mere kompakt?

    • 18. september 2017 / 9:59 am

      Hmm jeg har faktisk ikke rigtig et bud. Bunden er min browniekage, som jeg har bagt et hav af gange. Den bliver netop meget kompakt. Jeg er ked af jeg ikke umiddelbart har nogle bud :/

  7. Anja
    24. oktober 2017 / 9:26 pm

    Kan kagen laves dagen inden den skal serveres?

  8. Line Petersen
    26. november 2022 / 7:05 pm

    Hvor mange personer er der til i en kage? 😊

Leave a Reply


Looking for Something?