Ingen jul uden træstammer og nu kan det jo nærmest aldrig vare. Juleaften er lige om hjørnet og jeg glæder mig afsindigt meget til at være sammen med min lille familie. Som nævnt rejser vi til Litauen, hvor min far og hans kone bor.
Imorgen får vi besøg af vores mødre og deres mænd – i den anledning eksperimentere jeg med en ny udgave af Ris a la mande cheesecake. Jeg håber, at jeg kan nå, at dele den inden jul, så i også kan få glæde af den.
For automatisk, at få besked om nyt på bloggen, så meld jer til HER.
Tilbage til den der opskrift på træstammer, så har jeg været ret spændt på at dele den. Jeg synes nemlig selv, at den er ret genial. Jeg havde ingen kagerester, så jeg bagte en Black magic chokoladekage til formålet. Man skal cirka bruge halvdelen af black magic kagen, så enten kan opskriften på selve kagen halveres eller opskriften på træstammerne fordobles.
Opskrift på træstammer – luksus varianten
12 styk
Massen til træstammer
400 gram kagerester (jeg brugte en 1/2 Black magic chokoladekage)
100 gram revet marcipan
100 gram smeltet mørk chokolade
1 1/2 spsk kakaopulver
1 spsk hindbærmarmelade
3 tsk rom aroma
Overtræk
200 gram marcipan
90 gram flormelis
25 gram glukosesirup
100 gram smeltet chokolade
Først skal massen til træstammer laves. Kagen smuldres og de resterende ingredienser kommes i og æltes godt sammen. Husk og smag til med hindbærmarmelade og rom aroma (eller ægte rom) – det er jo en smagssag. Sæt massen til træstammer på køl.
Herefter skal marcipanovertrækket laves. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Del i fire stykker – pak i husholdningsfilm og kom i køleskabet.
Når massen til træstammer er afkølet og deraf nem at arbejde med, deles den i fire. Rul 4 pølser af massen. De skal cirka være 3 cm brede og 18 cm lange. Kom på køl.
Når marcipanen er afkølet rulles den rimeligt let ud. Rul eventuelt ovenpå et stykke bagepapir, så klistrer den ikke fast til bordet og får en jævn og pæn overflade. Rul marcipanen i samme længde som træstamme pølsen og så bred, at den kan foldes omkring.
Kom træstamme pølsen på marcipanen og lav samlingen af marcipan under pølsen. Del hver pølse i 3 stykker (cirka 6 cm brede). Kom på køl.
Se billede af fremgangsmåde nedenfor.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp træstammernes ender i chokoladen. Kom herefter på køl igen til chokoladen er stivnet.
I min optik bliver træstammerne kun bedre af at stå et par dage, selvom det kan være svært at pille snitterne 😉
Find også opskrift på // Ris a la mande cheesecake // Toffifee cheesecake // Risengrøds boller // Flutes til sandwich af jule rester // Juleinspirede boller // Sprød og frisk julesalat // Toblerone cheesecake //
Damn, de ser lækre ud.
De ligner fuldstændig mine favoritter fra lagkagehuset. 🙂
Forfatter
Jeg kan høre, at jeg bliver nød til at prøve fra lagkagehuset – det har jeg endnu til gode 🙂
Når du bruger Black Magica kagen er det så med eller uden smørcremen?
Forfatter
Uden 🙂
Af ❤️ Tak for den her opskrift!! Den har lige reddet hele min barsel. De smager fantastisk, selv Manden og ældste barnet har spist godt af dem. Tak tak!!!
Forfatter
Skønt i ku’ li’ dem – jeg er også helt tosset med dem 🙂