Ugen har båret en del præg af syge unger og ikke det allerstørst overskud hos mig. Heldigvis får vi RetNemt måltidskasser leveret til døren og det gør altså livet lidt lettere. Hvis i vil prøve kan i få 20% – se mere HER.
Selvom overskuddet altså ikke var det største fik jeg bagt en smule. Blandt andet dette møllehjul af pestoboller med ost. Det var et kæmpe hit hos alle i familien. Vi spiste det til en omgang græskarsuppe. Ret lækkert. Møllehjulen går dog til mange retter og bollerne er også lækre med pålæg.
Opskrift på møllehjul af pestoboller med ost
16 pestoboller med ost
25 gram gær
5 dk lunken vand
1 tsk salt
1 tsk honning
1 glas rød pesto ca. 130 gram (eller lav det selv – opskrift HER)
240 gram revet gouda ost
6 dl durummel
Cirka 5 dl hvedemel
Pensl med æg
Pynt:
Sesamfrø
Hørfrø
Gæren røres ud i det lunkne vand. Resten af ingredienserne kommes i, med undtagelse af hvedemelen. Den kommes i til sidst, lidt efter lidt til dejen er mættet. Ælt godt igennem.
Hæv på køkkenbordet i en god time.
Del dejen i 16 stykker og rul til boller. Fordel i en springform med en diamanter på 26cm (med bagepapir i bunden). Se billedet nedenfor – bollerne hæver en del og vokser sammen.
Følg med på Instagram & Pinterest
Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Pensl med æg og drys med kerner.
Bages herefter ved 200 grader (varmluft) i cirka 12 minutter.
Find også opskrift på // Møllehjul med mozzarella ostebomber // Møllehjul af Spinatboller // Spinatboller // Squashboller med spinat // Gulerodsboller // One pot pasta – aftensmad på 10 minutter // Hvidløgssnegle // Pull-apart hvidløgsbrød // Hvidløgsflutes //
Kan bollerne fryses?
Forfatter
Ja da 🙂