Havregrødsboller | Lækker opskrift: forvandel en rest havregrød til lækre boller – Nanna Pretzmann
Fredagskagen: Påske fuglereder af marengs

Havregrødsboller | Lækker opskrift: forvandel en rest havregrød til lækre boller

Havregrødsboller 538510a6-d3b2-42c5-9f3a-6c9a4d25bb8f

Jeg kan da ikke være den eneste, som ofte har stået med en klat havregrød efter morgenmaden, som jeg ikke anede hvad jeg skulle stille op med?

Nu er jeg begyndt at bruge resten i havregrødsboller og resultatet er ret godt, hvis jeg selv skal sige det. Bollerne bliver luftige og mætter godt.

Størrelsen på resten variere selvfølgelig fra gang til gang, men det er intet problem. Opskriften kan sagtens bære mere eller mindre. Blot juster i hvedemelet.

Opskrift på havregrødsboller

16 store havregrødsboller

50 gram gær

4 dl lunken mælk

50 gram smeltet smør

2 æg

1 tsk salt

2 tsk rørsukker

4 dl havregrød

Hvedemel (til dejen har rette konsistens)

Pensling: 1/2 æg

 

Start med at røre gæren ud i det lunkne mælk. Tilsæt herefter æg, salt, rørsukker, havregrød og det smeltede smør. Rør ingredienserne godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. På grund af havregrøden har dejen tildens til at klistre ret meget. Men pas på ikke, at brug alt for meget mel. Det gør bollerne tunge. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Lad dejen hæve en god times tid på køkkenbordet. Del dejen i 16 stykker og rul til boller. Jeg satte dem tæt på en bradepande, således at de vokser sammen, når de hæver. Det er ikke nødvendigt.

Nedenstående kan undlades, og bollerne kan blot efterhæve 20 minutter på køkkenbordet, men metoden giver ekstra luftige boller.

Sæt bradepanden, med havregrødsbollerne, på øverste rille i oven. Kom et ildfastfad i bunden af ovnen og hæld et par liter kogende vand i fadet. Luk ovnen og lad havregrødsboller bollerne hæve i dampen i 15-20 minutter. Tag herefter fadet med vandet og bagepladen med havregrødsbollerne ud og tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn). Pensl med æg.

Når ovnen er varm skal havregrødsbollerne bages i cirka 20 minutter til de er gyldne. (Vandet skal ikke bage med).

havregrødsboller opskrift

havregrødsboller opskrift

Find også opskrift på // risengrødsboller // Spinatboller // Squashboller // Gulerodsboller // Møllehjul med ostebomber // Manitoba stykker //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagskagen: Påske fuglereder af marengs