Jeg overlevede.. Og gjorde det sgu..

Opskrift på lækre rustikke manitoba stykker

opskrift-rustikke-manitoba-stykkerRustikke-manitoba-stykker-opskriftRustikke manitoba stykker

Jeg har forelsket mig helt og aldeles i de her yderst lækre rustikke manitoba stykker. Den bedste del er at de er vanvittig simple at lave, luftige og sprøde. Jeg har ligeledes forelsket mig hovedkuls i veggie pålægget med peberfrugt fra Den grønne slagter og det smager virkeligt godt på bollerne her. Ingen reklame, jeg er virkelig bare begejstret! Det er lige noget for mig.


Læs også: Møllehjul af ostebomber medmozzarella & pesto bomber


De rustikke manitoba stykker er også perfekte til sandwichen til frokost eller madpakken. Tænker også det er lækkert tilbehør til aftensmaden. Hemmeligheden bag de store lufthuller og kraften i bollen er såre simpel. 12 timers hævetid på køkkenbordet. Det kan virke som længe, men er godt givet ud og de skal ikke æltes på noget tidspunkt. Dejen skal blot røres sammen og passe herefter sig selv indtil det er tid til bagning.

Opskrift på rustikke manitoba stykker

8 styk

5 gram gær

6 dl lunken vand

3 tsk salt

1 tsk honning

12 dl manitoba hvedemel 

 

Opløs gæren i den lunkne vand. Tilsæt honning, salt og tilsæt manitoba mel. Miks dejen godt sammen. Den er som en alt for tyk grød.

Lad hæve på køkkenbordet i cirka 12 timer. Dejen vokser en del på den tid, så husk at bruge en skål, hvor der er god plads.


Følg også med på Instagram & Pinterest


Tænd ovnen på 225 grader (varmluft). Lad bagepladen være i oven.

Fordel rigeligt med mel på bordpladen. Vip dejen ud på bordet. Eventuelt med en dejspartel. Dejen er meget klistret. Træk den ud i en firkant og del den i 8 stykker. Jeg bruger en pizzaskære.

Tag bagepladen ud af ovnen og kom de rustikke manitoba stykker på. Sæt i ovnen og lad bage i cirka 15-18 minutter.

Rustikke-manitoba-stykkerrustikke manitoba stykker

Find også opskrift på // Italienske flutes // Ciabattabrød // Rundstykker // Møllehjul med pesto ostebomber // Grove Spinatboller med hytteost // Hjemmebagte grove birkes //

11 kommentarer

  • christina

    Der anbefales på melet at der bruges OP TIL 50% manitoba mel, du bruger 100%….gør det bare brødet bedre?
    Jeg kender ike melet, men det lyder som et sundere valg end helt almindeligt øko. hvedemel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • christina

    Det står på linket til melet at der skal bruges OP TIL 50% manitoba mel, men du bruger 100%….. bliver det bedre af det?
    Jeg kender ikke denne meltype, men det lyder jo som et sundere valg end alm. øko hvedemel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hejsa Christina.
      Gud ja det havde jeg slet ikke set, at der stod. Jeg linkede egentligt mest fordi det er en specialmel, som nogle måske ikke kender og derfor kunne læse om 🙂
      Jeg bruger, som du skriver 100% og det fungere rigtigt godt. Må indrømme, at jeg ikke har prøvet kun at bruge 50% manitoba. Men skulle jeg ville jeg nok lade de resterende være alm hvedemel. Giv endelig lyd, hvis du prøver 🙂

      Mvh
      Nanna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Hvor længe kan disse boller holde sig? Påtænker at lave dem som tilbehør til en brunchmenu til min datters 1 års fødselsdag:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Wauw. De her boller er bare de bedste, har allerede bagt fem flere gange. Tak for en nem og absolut lækker opskrift.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    De er så gode! Bagte dem en anden gang i dag, med 30% durum mel i. Det giver en dejlig farve og smag, syntes jeg. Tak for denne super nemlig opskrift!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Hejsa.
    Kan man lave den stå i køleskabet til næste dag? Hvis man nu laver dem om aftenen og gerne vil have boller til morgenmaden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg overlevede.. Og gjorde det sgu..