Opskrift på lækre rustikke manitoba stykker

opskrift-rustikke-manitoba-stykkerRustikke-manitoba-stykker-opskriftRustikke manitoba stykker

Jeg har forelsket mig helt og aldeles i de her yderst lækre rustikke manitoba stykker. Den bedste del er at de er vanvittig simple at lave, luftige og sprøde. Jeg har ligeledes forelsket mig hovedkuls i veggie pålægget med peberfrugt fra Den grønne slagter og det smager virkeligt godt på bollerne her. Ingen reklame, jeg er virkelig bare begejstret! Det er lige noget for mig.


Læs også: Møllehjul af ostebomber medmozzarella & pesto bomber


De rustikke manitoba stykker er også perfekte til sandwichen til frokost eller madpakken. Tænker også det er lækkert tilbehør til aftensmaden. Hemmeligheden bag de store lufthuller og kraften i bollen er såre simpel. 12 timers hævetid på køkkenbordet. Det kan virke som længe, men er godt givet ud og de skal ikke æltes på noget tidspunkt. Dejen skal blot røres sammen og passe herefter sig selv indtil det er tid til bagning.

Opskrift på rustikke manitoba stykker

8 styk

5 gram gær

6 dl lunken vand

3 tsk salt

1 tsk honning

Cirka 12 dl manitoba hvedemel 

 

Opløs gæren i den lunkne vand. Tilsæt honning, salt og tilsæt manitoba mel. Miks dejen godt sammen. Den er som en alt for tyk grød.

Lad hæve på køkkenbordet i cirka 12 timer. Dejen vokser en del på den tid, så husk at bruge en skål, hvor der er god plads.


Følg også med på Instagram & Pinterest


Tænd ovnen på 225 grader (varmluft). Lad bagepladen være i oven.

Fordel rigeligt med mel på bordpladen. Vip dejen ud på bordet. Eventuelt med en dejspartel. Dejen er meget klistret. Træk den ud i en firkant og del den i 8 stykker. Jeg bruger en pizzaskære.

Tag bagepladen ud af ovnen og kom de rustikke manitoba stykker på. Sæt i ovnen og lad bage i cirka 15-18 minutter.

Rustikke-manitoba-stykkerrustikke manitoba stykker

Find også opskrift på // Italienske flutes // Ciabattabrød // Rundstykker // Møllehjul med pesto ostebomber // Grove Spinatboller med hytteost // Hjemmebagte grove birkes //

Follow:
Share:

18 Comments

  1. christina
    30. januar 2018 / 11:52 am

    Der anbefales på melet at der bruges OP TIL 50% manitoba mel, du bruger 100%….gør det bare brødet bedre?
    Jeg kender ike melet, men det lyder som et sundere valg end helt almindeligt øko. hvedemel.

    • Marianne
      11. marts 2022 / 9:59 pm

      Jeg er en habil bager og ville prøve denne opskrift men studser over kun 6 dl vand og 12 dl mel. Det kan da ikke blive en grødagtig dej. Når jeg bager bruger jeg 8 dl vand til 10 dl mel? Er der noget jeg har læst forkert i opskriften?

      • 10. april 2022 / 10:52 am

        Hej Marianne, Jeg beskriver netop konsistensen “som en alt for tyk grød”, så nej du har ret den bliver ikke som grød 🙂 Som habil bager ved du jo også, at det er vigtigere, at kigge på konsistensen af dejen end cirka mål i opskriften, da forskellige typer mel vil give forskellige resultater 🙂
        God fornøjelse.

  2. christina
    30. januar 2018 / 11:55 am

    Det står på linket til melet at der skal bruges OP TIL 50% manitoba mel, men du bruger 100%….. bliver det bedre af det?
    Jeg kender ikke denne meltype, men det lyder jo som et sundere valg end alm. øko hvedemel.

    • 30. januar 2018 / 6:16 pm

      Hejsa Christina.
      Gud ja det havde jeg slet ikke set, at der stod. Jeg linkede egentligt mest fordi det er en specialmel, som nogle måske ikke kender og derfor kunne læse om 🙂
      Jeg bruger, som du skriver 100% og det fungere rigtigt godt. Må indrømme, at jeg ikke har prøvet kun at bruge 50% manitoba. Men skulle jeg ville jeg nok lade de resterende være alm hvedemel. Giv endelig lyd, hvis du prøver 🙂

      Mvh
      Nanna

  3. Mia
    17. februar 2018 / 2:48 pm

    Hvor længe kan disse boller holde sig? Påtænker at lave dem som tilbehør til en brunchmenu til min datters 1 års fødselsdag:-)

    • 19. februar 2018 / 4:41 pm

      Du kan blot lave dem på forhånd. Fryse dem og tage dem op, når de skal bruges 🙂

  4. Anna
    24. maj 2018 / 12:37 pm

    Wauw. De her boller er bare de bedste, har allerede bagt fem flere gange. Tak for en nem og absolut lækker opskrift.

  5. Heidi
    24. juni 2018 / 8:26 pm

    De er så gode! Bagte dem en anden gang i dag, med 30% durum mel i. Det giver en dejlig farve og smag, syntes jeg. Tak for denne super nemlig opskrift!

  6. Kristina
    27. september 2018 / 9:51 am

    Hejsa.
    Kan man lave den stå i køleskabet til næste dag? Hvis man nu laver dem om aftenen og gerne vil have boller til morgenmaden 🙂

    • 28. september 2018 / 4:53 pm

      Hejsa 🙂

      Det kan du sagtens – bare brug mindre gær 🙂

  7. Charlotte
    3. august 2020 / 10:06 pm

    Kan man bage dem på bagestål?

  8. Ann Kristin Lund Gade
    14. marts 2021 / 7:36 am

    Hejsa Nanna de ser lækre ud. Tak for nogle inspirerende opskrifter. Jeg har forsøgt mig med dejen og ville lave dobbelt portion 10g. Gær, 12 dl.lunkent vand, 6 Tsk. Salt ,2 Tsk honning og 24 dl. Manitoba mel. Men dejen blev rigtig klumpet og slet ikke som grød mere som en rigtig tør bolle dej. Hvad har jeg gjort forkert ?
    Jeg havde gjort klar til en dobbelt portion mere med alle ingredienserne i med undtagelse af melet så det kom jeg op i og rørte.sammen på maskinen så nu må vi se om det bliver til boller 😉.

    • 21. april 2021 / 1:50 pm

      Det er svært at svare på. Men det er altid en god ide at holde igen med melet og se konsistensen på dejen an 🙂

    • Claudia
      9. maj 2021 / 10:58 am

      Kære Ann Kristin,

      Det samme skete for mig. Min dej blev overhovedet ikke som en tyk grød. Så, jeg formede det nemt til otte boller. Men de blev meget tunge. Efter at spekulere meget på hvorfor de blev sådan, fandt jeg ud at min mel var fuldkorn Manitoba. Øv.
      Jeg vil prøve igen på tidspunkt. 😉
      Mvh,
      Claudia

Leave a Reply


Looking for Something?