Sidste weekend fik jeg endelig taget mig sammen til at bruge noget af den overflod af rabarber vi har i haven pt. Jeg synes egentlig blot at jeg vendte ryggen til rabarberen i et kort sekund og så var den pludselig vokset sig kæmpe.
Men massere af rabarber i haven betyder rabarber crumble og det er hamrende lækkert og virkeligt simpelt og hurtigt at lave. Nu skal jeg blot ha’ kigget nærmere på rabarber saft også.
Opskrift på rabarber crumble
Cirka 6 personer
Rabarberfyld
4-5 stængler rabarber
3 spsk rørsukker
3 tsk vaniljesukker (eller skrab en vaniljestang)
2 tsk maizena (majsstivelse)
Crumble
3 dl havregryn
2 dl hvedemel
2 spsk rørsukker
100 gram smør
50 gram grofthakket mandler (eller f.eks. valnødder/hasselnødder)
Skær rabarber i skiver á cirka 1 cm bredde. Kom rørsukker, vanilje og maizena i en skål og miks med rabarber. Kom i bunden af et fad.
Havregryn, hvedemel, mandler og rørsukker mikses sammen. Skær smørret i små tern og miks, så du får en smuldredej.
Fordel over rabarberne.
Bag ved 180 grader (alm ovn) i cirka 25-30 minutter.
Server eventuelt med vaniljeis. Det smager fantastisk.
Jeg har pyntet med syren.
Find også opskrift på // Snickers islagkage // Chokoladekage med saltet karamel// Daim islagkage // Snickers kage // P-tærte kage // Toffifee cheesecake // Regnbuelagkage // Sommerdrøm med hindbær // Rabarbersaft //