Jordbær- & hyldeblomstsaft – Nanna Pretzmann
Hvorfor hjemmeskole??

Jordbær- & hyldeblomstsaft

Jordbær- & hyldeblomstsaft OpskriftJordbær- & hyldeblomstsaft Opskrift

HJEMMELAVET JORDBÆR- & HYLDEBLOMSTSAFT

De sidste mange år har jeg lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft – en efter min mening, fantastisk drik. I år har jeg udvidet med hyldeblomstchampagne, som jeg kun på det kraftigste kan anbefale, at få prøvet af.  Men ikke alle ungerne deler min begejstring for ren hyldeblomstsaft, så i denne ombæring har jeg tilsat jordbær og det var altså et hit. Jeg har skruet ned for sukkeret i forhold til min hyldeblomstsaft opskrift, men jeg tænker egentligt sagtens, at der kan skrues mere ned. Jordbærrene søder smagen en del.

Opskrift på hjemmelavet jordbær- & hyldeblomstsaft

Cirka 2 liter hyldeblomstsaft

  • 30 hyldeblomstskærme
  • 250 gram jordbær i skiver
  • 300 gram rør sukker
  • 3 økologiske citroner i skiver
  • 1 spsk citronsyre
  • 2 liter kogende vand

 

Start med at klippe stilkene af hyldeblomsterne – de kan gøre saften bitter. Skær jordbærrene i skiver.

Kom herefter hyldeblomsterne og jordbær i en gryde eller stor skål. Du skal endelig ikke skylle hyldeblomsterne, da du således også skyller noget af smagen af. Blot ryst for insekter. Saften sies til sidst og der ryger de sidste urenheder fra.

Herefter skæres citronerne i skiver. Pres lidt af saften ned i skålen over hyldeblomsterne og jordbærrene. Læg citronskiverne ovenpå.

Hæld rørsukkeret over og tilføj citronsyre.

 

Følg også med på Instagram

Som det sidste tager du det kogende vand, hælder over gryden og røre rundt. Sæt låg på.

Jordbær- & hyldeblomstsaft Opskrift

Sættes i køleskabet i 3-4 dage, for at trække smag.

Herefter tager du saften og hælder den gennem et rent klæde, så alle urenheder kommer fra. Der kan være lidt “grums” på bunden af saftflaskerne når du har hældt derover. Det er bare pollen. Jeg skolder flaskerne inden brug 🙂

Hvis du sætter saften i køleskabet holder den cirka et par uger. Hvis du tilsætter Atamon (konserveringsmiddel) forlænger du holdbarheden betydeligt. Du kan også skolde saftflaskerne i Atamon, for bedre holdbarhed.

Saften skal blandet med 4-6 vand alt efter hvor meget jordbær- & hyldeblomstsaft smag du ønsker.

Tip:

Hæld jordbær & hyldeblomstsaften på flasker og sæt i fryseren – tag op efter behov, så slipper du for konserveringsmiddel.

Jordbær- & hyldeblomstsaft Opskrift

Det færdige resultat – jordbær- & hyldeblomstsaftevand, som nu står på bunden af fryseren – klar til at tage op som vi skal bruge det.

Find også opskrift på //Hjemmelavet Mokai // Syrensaft // Rabarbersaft // Rabarber crumble // Hindbærdrøm // Spinatboller // Verdens bedste hvidløgsbrød med ost //

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor hjemmeskole??