Luftige gulerodsboller med solsikkekerner

Luftige gulerodsboller med solsikkekernerLuftige gulerodsboller med solsikkekerner
Opskriften på gulerodsboller med solsikkekerner kom sig af et indkøb ved den lokale bager på lækre luftige gulerodsboller, uden mælkeprodukter. Jeg fik straks lyst til at prøve at gøre bageren kunsten efter. Og resultatet er lynhurtigt blevet et hit herhjemme hos både store og små. Opskriften er let og ligetil, så alle kan få et godt resultat. Det vigtigste er blot at kigge på din dej og give den tiden til at hæve.
Herhjemme bruger vi plantesmør, men hvis du foretrækker almindeligt smør, så er det ingen hindring, at bruge det i stedet.

Opskrift på luftige gulerodsboller med solsikkekerner

12 store boller

25 gram gær

4 dl lunken vand

50 gram smeltet plantesmør (jeg bruger naturli’s vegan block)

2 æg

1/2 tsk salt

2 tsk rørsukker

100 gram gulerødder

1 dl solsikkekerner

Cirka 12 dl hvedemel


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


Start med at røre gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt herefter æg, salt, rørsukker, det revne gulerod, solsikkekerner og (det afkølede) smør. Rør ingredienserne godt sammen og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel. For meget mel giver et tungt og tørt resultat.

Kom dejen i en skål med klæde over og lad den hæve til tredobbelt størrelse på køkkenbordet. Det tager en til to timer. Men kig hellere på dejen end klokken.
Del dejen i 12 stykker og rul til boller. Dejen kan godt klistre lidt, men kom lidt mel på hænderne, når du ruller bollerne. Hvis du ønsker firkantede høje boller sættes gulerodsbollerne tæt i et ildfast fad (husk bagepapir i bunden), således at de vokser sammen, når de hæver. Mit fad er 25×30 cm.

Ellers kommes de blot på et bradepande med bagepapir.
opskrift på luftige boller
Tænd ovnen på 200 grader og lad gulerodsbollerne hæve til dobbeltstørrelse.
opskrift på luftige boller
Bages i cirka 20 minutter til at de er gyldne.

Luftige Gulerodsboller med solsikkekernerFind også opskrift på // Sandwich klemmer // Grove Spinatboller med chiafrø // Squashboller // Verdens bedste hvidløgsflutes //

Follow:
Share:

Leave a Reply


Looking for Something?