Den her dame tager lidt længere tid end de cheesecake jeg tidligere har delt. Den skal nemlig bages og herefter overnatte i køleskabet før den er klar til spisning. Inspiration til kagen har jeg fundet HER og HER. Dog synes jeg resultatet er alt ventetiden værd. Mine poder skovlene kage ind, som blev de betalt for det. Især æblefyldet var de tossede med og æblerne kom da også ude fra træet i vores have. Egentlig synes jeg nærmest æble/karamel cheesecaken er helt julet pga den kanel der er i. I hvert fald dufter hele huset af jul, når kagen bager.
Jeg har skrevet at kagen er cirka til 10 personer, da jeg ikke synes man spiser mere end et mindre stykke. Min børn var dog ikke helt enige i det, så det kommer nok helt an på ens søde tand.
Opskrift på æble/karamel cheesecake med crumble
Cirka 10 personer
Bund og crumble til top:
6 dl havregryn
1 1/2 dl rørsukker
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
150 gram blødt smør
Karamel æbler:
6 æbler (skåret i cirka 1/2 cm stykke stykker)
2 spsk rørsukker
1 spsk smør
1 spsk vand
1 tsk vaniljesukker
2 tsk maizena
1 1/2 tsk kanel
1/4 tsk muskat
1/4 tsk salt
Cheesecake massen:
400 gram Philidelphia
1 tsk vaniljesukker
2 æg
3 spsk flormelis
1/2 tsk salt
Pynt:
Eventuelt karamel. Kan købes eller laves selv. Opskrift HER.
Step 1: Lav bund og crumble
Tænd ovnen på 180 grader (alm ovn).
Kom havregryn, kanel, salt og sukker i minihakkeren/blenderen/foodprocessoren og kør til det er godt mikset. Kom den bløde smør ved (gerne i mindre stykker) og kør til det største stykke smør er mindre end en ært.
Tag halvdelen fra. Det skal bruges til crumble senere.
Resten kommes i en springform med en diamanter på 20 cm eller et ildfast fad i tilsvarende størrelse. Fordelen godt i bunden og bag i cirka 18 minutter.
Stil til side og lad køle.
Step 2: karamel æbler
Alle ingredienserne kommes i en gryde og ved lav varme varmes det op. Rør jævnligt. Lad simre til æblerne er bløde og karamellen godt fordelt. Det tager cirka et kvarter.
Step 3: cheesecake masse
Rør alle ingredienserne sammen.
Step 4: saml og bag
Ovnen skal fortsat stå på 180 grader.
Cheesecake massen hældes på bunden. Ovenpå fordeles karamel æblerne jævnt. På toppen kommes crumble og fordeles selvfølgelig også jævnt.
Kom i ovnen og bag i cirka 40-45 til gylden på toppen. Lad afkøle helt inden den kommes i køleskabet til næste dag.
Vil du se om du kan spare penge på dit boliglån, så læser mere HER.
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Citronmåne // Norske klejner // Valnødde boller // Risalamande kage // Vaniljekranse // Spinat boller // chokoladeboller //