Flødebollekage – verdens bedste lagkage med flødeboller

4.3 from 3 votes

Flødebollekage opskriftFlødebollekage opskrift

Hop til opskrift

Flødebollekage. I onsdags var det, som nævnt, mine pigers 5 års fødselsdag. 5 år! Jeg kan stadig ikke helt forstå præcis hvor hurtigt tiden flyver forbi. Jeg kan i hvert fald overhovedet ikke følge med! På sin fødselsdag bestemmer man selv menuen herhjemme. Det er en slags tradition jeg har taget med fra mit barndomshjem. Det plejer at inkludere aftensmad, men rappenskralderne havde altså et ekstra lille ønske. En kage med jordbær og flødeboller. Til start vidste jeg ikke helt hvordan jeg skulle gribe det an. Indtil altså jeg kom i tanke om en opskrift på en let sommerdessert jeg engang fik stukket i hånden, men altså aldrig har afprøvet. Den indeholder både flødeboller og jordbær og nu her bagefter kan jeg sige, at den var en succes. Jeg aner ikke hvor opskriften stammer fra, da jeg blot har den håndskrevet på et stykke papir.

Flødebollekage

Den lette kage er en flødebollekage. Og når jeg siger let, så mener jeg det virkelig. Den skal ikke bages og tager kun cirka 10 minutter at mikse sammen. Så skal den blot i køleskabet og trække indtil gæsterne kommer.

Bærrene på toppen kan udskiftes alt efter sæson og selvfølgelig smag og behag. Her har vi næsten altid jordbær på, men kirsebær og hindbær gør sig også godt ovenpå flødebollekagen.

Hvis du er på jagt efter flere lette og simple opskrifter på kager, så kan jeg anbefale at tjekke min kategori kage, is og desserter ud. Der finder du nemlig masser af dem – blandt andet en jordbærkage med Daim og en jordbærlagkage med flødeboller. Blandt favoritterne kan jeg også nævne jordbærdessert med marengs og mascarponecreme. Jeg ser mønsteret tegne sig og det er vist en slet skjult hemmelighed at vi elsker jordbær.

Flødebollekage – verdens bedste lagkage med flødeboller

Recipe by NannaPretzmann.dk
4.3 from 3 votes
Forberedelse

15

minutter
Antal personer

8

Mangler du en hurtig sommerdessert? Så er du kommet til rette sted. Flødebollekage er nok den letteste kage jeg kender og så smager den bare skønt.

Ingredienser

  • 125 gram knuste makroner

  • 12 stk. flødeboller

  • 1/4 liter fløde

  • 1/2 bøtte creme fraiche 18% (cirka 250 gram)

  • 2 tsk. vaniljesukker

  • 2 spsk. flormelis

  • En smule revet chokolde

  • 500 gram blandet bær

Sådan gør du

  • Tag et lille fad. Knust makronerne og kom dem i bunden af fadet. Tryk herefter flødebollerne ned oveni makronerne.
  • Pisk fløden til flødeskum. Creme fraichen mikser du med flormelis og vaniljesukker inden du vender den i flødeskummen. Kom derefter massen ovenpå flødebollerne i fadet. Pynt til sidst med bær og revet chokolade. Jeg synes en mørk chokolade gør sig bedst, men det er selvfølgelig en smagssag.
  • Vigtigt: Lad flødebollekagen hvile et par timer på køl inden servering, så den samler sig. Hvis den ikke får lov at stå kan de ikke skæres i stykker eller blive stående uden en bagering.

Noter

  • Flødebollekage skal sagtens laves i en bagering (som øverste billede). Lad den blot stå og “samle sig” en halv dags tid i køleskabet ☺️

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

flødebollelagkage
flødebollelagkage

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Oreo/hindbær cheesecake // Oreo brownie med Oreo fyld // Bounty cheesecake // Hindbærdrøm // Sommerdrøm på mandelbund //

Follow:
Share:

46 Comments

  1. Sabrina
    9. juli 2017 / 4:27 pm

    Kan den mon laves aftenen inden, hvis man venter med jordbær? 😊

  2. Fakhra
    28. august 2017 / 8:21 pm

    Kan man bruge noget andet end makroner???

    • 1. september 2017 / 8:52 am

      Jeg har ikke prøvet andet og har ikke lige nogle ideer på stående fod ☺️

  3. Sandra
    28. september 2017 / 11:16 am

    Jeg har i stedet for at blande fløde og cremefraiche, bare brugt fløde, og så blander nogle hindbær, det gør den meget mere frisk synes jeg 😊
    Og så smøre jeg et tyndt lag fløde i bunden, så er “kagen” meget nemmere at få op 😊

    • 28. september 2017 / 5:33 pm

      God ide med hindbær i fløden. Det er altid lækkert 🙂
      Jeg synes ikke den er svær at få ud ad formen, så længe den får lov at sætte sig. Men tak for tippet 😀

  4. Tove
    9. november 2017 / 7:15 pm

    Hvilken frugt vil egne sig istedet for jordbær (de er lidt smagsløse i november) ?

    • 10. november 2017 / 6:08 pm

      Eventuelt hindbær eller måske abemad.. har ikke prøvet må jeg indrømme 🙂

  5. kristine
    30. april 2018 / 9:44 am

    Sætter kagen sig, så den bliver skære-venlig?

    • 30. april 2018 / 5:17 pm

      Ja det gør den, hvis den får lov at hvile 🙂

  6. Malene
    5. marts 2019 / 10:25 pm

    Ganske enkel genial kage 😊

  7. Mette
    15. april 2019 / 5:37 pm

    Kan man mon lave den i aften? Den skal spises i morgen kl 15:-)

      • Linda Stolberg Jensen
        28. februar 2023 / 9:09 pm

        Hey kan mam evt bruge en digstive bund istedet for makroner ?

        • 3. marts 2023 / 6:10 am

          Jeg har ikke prøvet, men del endelig hvis du forsøger 🙂

  8. Camilla
    8. juni 2019 / 7:12 pm

    Hvordan er den efter et par dage på køl? Overvejer at lave den til barnedåb men den skal gerne kunne laves et par dage i forvejen😅..

  9. Milledg
    11. juni 2019 / 4:27 pm

    Den må prøves. Bare med en alm. Lagkage bund ( selvfølgelig hjemme bagt) . 😉

  10. sarah
    21. juni 2019 / 10:13 am

    Hej,

    kan kagen laves dagen inden? Ville lave den idag til min søns fødselsdag i morgen

    Hilsen Sarah

    • 21. juni 2019 / 2:50 pm

      Hejsa ☺️

      Ja det kan du sagtens ☺️ Evt vent med ah pynte den☺️

      KH
      Nanna

  11. Gitte Christensen
    19. juli 2019 / 8:50 am

    Falder makronerne ikke ud eller af (eller hvad det hedder) hvis man laver den i en springform og vil have den over på et fad?

    • 28. juli 2019 / 8:04 am

      Du kan ikke flytte makronerne. En bagering er bedre at bruge direkte på kagefadet ☺️

  12. Camilla
    25. juli 2019 / 9:51 am

    Vil også gerne vide om makronerne ikke falder ud
    /falder sammen i en springform?

    • 28. juli 2019 / 8:12 am

      Du kan ikke flytte den fra bunden af springformen. Jeg laver den i en bagering ☺️

  13. Marie
    2. august 2019 / 10:18 pm

    Ville den kunne laves om aftnen og stilles på køl til næste eftermiddag?

    • 6. august 2019 / 1:07 pm

      Sagtens – den skal jo helst stå og samle sig 🙂

  14. Rikke
    7. august 2019 / 11:21 am

    Jeg skal lave den i eftermiddag i en springform, og så skal den stå på køl natten over – kan man godt skærer stykker af den i morgen? Eller vil bunden ikke falde fra hinanden?? 🙂

    • 9. august 2019 / 5:28 pm

      Ja, når den får lov at stå, men bunden er ikke ligeså stabil, som f.eks. en cheesecake. Dog synes jeg ikke, at det gør
      spor☺️

  15. 10. august 2019 / 12:16 pm

    Hvor er det altså bare en skæg idé – det kunne være kollegaerne skulle smage sådan en, en dag!

    – A

  16. Ragnheiður Tómasdóttir
    11. september 2019 / 2:11 am

    Kan man fryse den? Lave í morges, bruge næste søndag? 😊 Den smager dejligt, mín coarbedjer og veninde har bragt en til arbejde. Dejligt! Gode hilsener.

    • 15. september 2019 / 7:21 pm

      Hejsa 🙂

      Der må jeg være dig svar skyldig. Det har jeg ikke prøvet!

      KH
      Nanna

  17. Gitte
    18. september 2019 / 4:18 pm

    Kan man lave den dagen i forvejen?

  18. Cathrine Larsen
    29. juni 2020 / 2:39 pm

    Kan man evt. Udskifte flødeskumscremen med vanilje is også putte den lidt i fryseren?? 😍

    • 30. juni 2020 / 9:47 am

      Det har jeg ikke forsøgt mig med – giv endelig lyd, hvis du prøver 🙂

  19. Freja
    27. august 2020 / 3:07 pm

    Kan man evt skifte macronerne ud med en anden bund?

  20. Hanne
    30. september 2020 / 8:32 pm

    Fantastisk dessert og utrolig nem opskrift

  21. Mette
    17. maj 2021 / 7:15 pm

    Blandes flødeskum og cremefraiche? Eller puttes flødeskummen på kagen og herefter cremefraiche ovenpå?

  22. Marie my
    5. oktober 2022 / 2:52 pm

    Den beste kage, at lave for tiden især hvis man vil spar i brug af ovn 😉

  23. Line Andersen
    23. november 2022 / 7:37 pm

    Hvilken størrelse bagering bruger du? 😊

Leave a Reply


Looking for Something?