Flødebollekage. I onsdags var det, som nævnt, mine pigers 5 års fødselsdag. 5 år! Jeg kan stadig ikke helt forstå præcis hvor hurtigt tiden flyver forbi. Jeg kan i hvert fald overhovedet ikke følge med! På sin fødselsdag bestemmer man selv menuen herhjemme. Det er en slags tradition jeg har taget med fra mit barndomshjem. Det plejer at inkludere aftensmad, men rappenskralderne havde altså et ekstra lille ønske. En kage med jordbær og flødeboller. Til start vidste jeg ikke helt hvordan jeg skulle gribe det an. Indtil altså jeg kom i tanke om en opskrift på en let sommerdessert jeg engang fik stukket i hånden, men altså aldrig har afprøvet. Den indeholder både flødeboller og jordbær og nu her bagefter kan jeg sige, at den var en succes. Jeg aner ikke hvor opskriften stammer fra, da jeg blot har den håndskrevet på et stykke papir.
Flødebollekage
Den lette kage er en flødebollekage. Og når jeg siger let, så mener jeg det virkelig. Den skal ikke bages og tager kun cirka 10 minutter at mikse sammen. Så skal den blot i køleskabet og trække indtil gæsterne kommer.
Bærrene på toppen kan udskiftes alt efter sæson og selvfølgelig smag og behag. Her har vi næsten altid jordbær på, men kirsebær og hindbær gør sig også godt ovenpå flødebollekagen.
Hvis du er på jagt efter flere lette og simple opskrifter på kager, så kan jeg anbefale at tjekke min kategori kage, is og desserter ud. Der finder du nemlig masser af dem – blandt andet en jordbærkage med Daim og en jordbærlagkage med flødeboller. Blandt favoritterne kan jeg også nævne jordbærdessert med marengs og mascarponecreme. Jeg ser mønsteret tegne sig og det er vist en slet skjult hemmelighed at vi elsker jordbær.
Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Oreo/hindbær cheesecake // Oreo brownie med Oreo fyld // Bounty cheesecake // Hindbærdrøm // Sommerdrøm på mandelbund //
Kan den mon laves aftenen inden, hvis man venter med jordbær? 😊
Forfatter
Ja da 🙂
Kan man bruge noget andet end makroner???
Forfatter
Jeg har ikke prøvet andet og har ikke lige nogle ideer på stående fod ☺️
Jeg har i stedet for at blande fløde og cremefraiche, bare brugt fløde, og så blander nogle hindbær, det gør den meget mere frisk synes jeg 😊
Og så smøre jeg et tyndt lag fløde i bunden, så er “kagen” meget nemmere at få op 😊
Forfatter
God ide med hindbær i fløden. Det er altid lækkert 🙂
Jeg synes ikke den er svær at få ud ad formen, så længe den får lov at sætte sig. Men tak for tippet 😀
Hvilken frugt vil egne sig istedet for jordbær (de er lidt smagsløse i november) ?
Forfatter
Eventuelt hindbær eller måske abemad.. har ikke prøvet må jeg indrømme 🙂
Sætter kagen sig, så den bliver skære-venlig?
Forfatter
Ja det gør den, hvis den får lov at hvile 🙂
Ganske enkel genial kage 😊
Forfatter
Enig😋
Kan man mon lave den i aften? Den skal spises i morgen kl 15:-)
Forfatter
Ja da☺️
Hey kan mam evt bruge en digstive bund istedet for makroner ?
Forfatter
Jeg har ikke prøvet, men del endelig hvis du forsøger 🙂
Hvordan er den efter et par dage på køl? Overvejer at lave den til barnedåb men den skal gerne kunne laves et par dage i forvejen😅..
Forfatter
Dagen inden er perfekt 🙂
Den må prøves. Bare med en alm. Lagkage bund ( selvfølgelig hjemme bagt) . 😉
Forfatter
God ide 🙂 Håber det smager 🙂
Hej,
kan kagen laves dagen inden? Ville lave den idag til min søns fødselsdag i morgen
Hilsen Sarah
Forfatter
Hejsa ☺️
Ja det kan du sagtens ☺️ Evt vent med ah pynte den☺️
KH
Nanna
Falder makronerne ikke ud eller af (eller hvad det hedder) hvis man laver den i en springform og vil have den over på et fad?
Forfatter
Du kan ikke flytte makronerne. En bagering er bedre at bruge direkte på kagefadet ☺️
Vil også gerne vide om makronerne ikke falder ud
/falder sammen i en springform?
Forfatter
Du kan ikke flytte den fra bunden af springformen. Jeg laver den i en bagering ☺️
Ville den kunne laves om aftnen og stilles på køl til næste eftermiddag?
Forfatter
Sagtens – den skal jo helst stå og samle sig 🙂
Jeg skal lave den i eftermiddag i en springform, og så skal den stå på køl natten over – kan man godt skærer stykker af den i morgen? Eller vil bunden ikke falde fra hinanden?? 🙂
Forfatter
Ja, når den får lov at stå, men bunden er ikke ligeså stabil, som f.eks. en cheesecake. Dog synes jeg ikke, at det gør
spor☺️
Hvor er det altså bare en skæg idé – det kunne være kollegaerne skulle smage sådan en, en dag!
– A
Forfatter
Så simpel og virkelig lækker☺️
Kan man fryse den? Lave í morges, bruge næste søndag? 😊 Den smager dejligt, mín coarbedjer og veninde har bragt en til arbejde. Dejligt! Gode hilsener.
Forfatter
Hejsa 🙂
Der må jeg være dig svar skyldig. Det har jeg ikke prøvet!
KH
Nanna
Kan man lave den dagen i forvejen?
Forfatter
Sagtens – bare vent med pynt ☺️
Kan man evt. Udskifte flødeskumscremen med vanilje is også putte den lidt i fryseren?? 😍
Forfatter
Det har jeg ikke forsøgt mig med – giv endelig lyd, hvis du prøver 🙂
Kan man evt skifte macronerne ud med en anden bund?
Fantastisk dessert og utrolig nem opskrift
Forfatter
Dejligt at høre 🙂
Blandes flødeskum og cremefraiche? Eller puttes flødeskummen på kagen og herefter cremefraiche ovenpå?
Forfatter
Blandes 🙂
Den beste kage, at lave for tiden især hvis man vil spar i brug af ovn 😉
Forfatter
God pointe 🙂
Hvilken størrelse bagering bruger du? 😊