Inspirationen til juletræet kom fra en video, som jeg faldt over på Facebook. Desværre kan jeg ikke finde den igen. Den havde ellers en ret fin visning af hvordan juletræet laves. Men svært er det nu ikke, så mon ikke det går uden den alligevel. Har i spørgsmål, så må i endelig smide dem i kommentarfeltet.
Jeg forstår slet, slet ikke, at det næsten allerede er december, men jeg glæder mig, må jeg indrømme. Til julefilm, till julehygge og til alle julens dufter og smage.
Apropos smage, så er juletræet af butterdej virkelig en sand fornøjelse. Både at lave, men så sandeligt også at spise. Det smager virkelig godt.
I parentes har jeg tilføjet de produkter vi nu bruger for et mælkefrit/veganske resultat.
Se vores adventskrans og en guide til at lave din egen
Opskrift på juletræ af butterdej
1 rulle butterdej (jeg brugte den færdiglavede, man køber i rulle) (den fra Lidl er mælkefri/vegansk)
150 gram frisk spinat
150 gram Philadelphia (dairy free spread fr Lidl)
2 fed hvidløg
1 dl parmesan (Simply v parmesan)
2 dl revet mozzarella (Vemondo revet “ost” fra Lidl)
1 tsk salt
1/4 tsk peber
Spinat skal enten hakkes meget fint, eller ha’ en tur i minihakkeren. Jeg kom spinat og hvidløgsfed i minihakkeren indtil det var fint blendet. Herefter tilsatte jeg resten af ingredienserne og rørte massen grundigt sammen.
Rul butterdejen ud. Skær en trekant ud på den lange led. De to stykker, som er i overskud samles til endnu en trekant. Lad den du selv samler være nederst. Fordel spinaten udover.
FIND MIG OGSÅ PÅ PINTEREST & INSTAGRAM
Tag den anden trekant og lig den ovenpå. Saml dejen lidt i kanterne, så fyldet ikke flyder ud. Så skal der skæres “grene” på juletræet. Jeg bruger en pizzaskære. Og laver grene på en par centimeters tykkelse. Toppen lader jeg være uberørt. Se nedenfor.
Når grenene på juletræet er skåret drejer jeg grenene, om sig selv, et par gange eller tre – afhængig af længden på dem.
Jeg skære også i dejen og strækker en lille fod ud. Se nedenfor.
Bages ved 200 grader i cirka 20-25 minutter – indtil gylden brun.
Voila, et styks juletræ af butterdej.
Find også opskrift på // brændte mandler på 5 minutter // Nissepis // Gløgg // Norske klejner // Farmors vaniljekrans // Ris a la mande cheesecake //
Smukt lavet, godt fundet på og det ser så lækkert ud:-)
Forfatter
Tak Tina 🙂
Hej Nanna. Den må jeg prøve. Jeg har fundet videoen her:Jeg fandt dette på Pinterest!
Forfatter
Super 🙂 Jeg kan dog ikke se noget link 🙂
Hej. Den ser SÅ lækker ud! Hvad er det for noget parmesan, du bruger? Er det det helt fint revne, eller ligesom “pizzaost”, eller noget helt 3.?
Forfatter
Hej Anne,
Ganske almindelig parmesanost – fint eller groftrevey gør ingen forskel 🙂
KH
Nanna